Mint a filmekben

A „szakadék” szélén állt meg az elszabadult mozdony Érden

2019. július 8. 22:50

Egy mozdony engedély nélkül indult el az érdi állomásról, majd áttörte az egyik mellékvágány végén található ütközőbakot és centiken múlott, hogy nem zuhant le a Fehérvári út fölé épülő híd munkagödrébe – írta meg az index.

A Mávinform a portál kérdésére megerősítette a hétfő délutáni esetet. Közölték, Train Hungary magánvasút egyik mozdonya indult el engedély nélkül az első vágányról, majd kiütötte a csonkavágány végén a bakot, és hat tengellyel kisiklott. A baleset a vonatközlekedésben nem okozott gondot, sérülés nem történt, a baleset körülményeit pedig szakemberek vizsgálják.

Az esetről Simó Károly Érd alpolgármestere is beszámolt a Facebookon. Mint írta, a vonat az érdi Nagyállomásnál hajtott rá a mellékvágányra, és a Velencei úti vasúti felüljárónál a töltés szélén állt meg. Az alpolgármester képein jól látható, hogy a mozdony miután kitörte az ütközőt, kisiklott és a meredély szélén megakadva éppen csak, hogy nem zuhant rá az útra.

A mozdony egy ivóvízvezeték fölött állt meg, ezt lezárta a vízmű, statikusok vizsgálják, hogy mi a további teendő, tette hozzá. Simó Károly szerint az érintett szakaszon a Velencei út forgalmát valószínűleg le kell zárni.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés