Szavazás és lájkok

Rétvári Ungárnak: Önnek fontosabb volt a pótakkumulátor, mint a képviselői munka!

2019. július 2. 9:14
Ungár Péter újra az otthonápolás díj emelésének elmaradását kérte számon a magyar kormányon, aminek a képviseletében az Emmi parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: az LMP-s képviselőnek akkor, amikor szavazhatott volna róla, fontosabb volt három lájk.

Az LMP képviselője napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy – direkt nem említve okként sem az Emmi új magyarságkutató intézetét, sem a Belgrád-Budapest vasútvonalat – Gulyás Gergely a legutóbbi kormányinfón két okot jelölt meg, miért nem emelik az otthonápolási díjat azok esetében, akik nem a saját gyereküket ápolják otthon. Kijelentette: „önök azért nem emelik az otthonápolási díjat a szülőt vagy testvért ápolóknál, mert nem akarják.”

Ungár szerint a múlt heti kijelentésével a Miniszterelnökséget vezető miniszter a „cinizmus Pavarottijává” vált. Szerinte ugyanis azt állítani, hogy kilenc év után egy szociális rendszerben visszaélések vannak, az azt jelenti, hogy „önök nem tudták ezeket a visszaéléseket kiszűrni, nem tettek semmit ellenük”. Szerinte ez nem érv az emelés ellen, és végső soron nem a propaganda, hanem az állampolgárok mellé álltak volna.

Válaszában Rétvári Bence úgy fogalmazott: nagy elismerést érdemelnek, akik otthon „egy önmagáról gondoskodni nem tudó ember számára” biztonságot nyújtanak, éppen ezért mindent meg kell tenni a parlamentben azért, hogy ezt mind szimbolikusan, mind anyagilag ki is fejezzék.

Az Emmi parlamenti államtitkára ezután arról beszélt, hogy 2018. december 12-én, amikor erről a kérdésről is szavazott az Országgyűlés, a felszólaló Ungár Péter is „élő közvetítésen rohangált itt, a mi padsoraink között, amikor az lett volna a kutya kötelessége országgyűlési képviselőként, hogy százezer forintos támogatást ezeknek a családoknak bevezet. És ehhez képest pótakkumulátorért rohangált a frakcióirodára, hogy még három lájkot begyűjtsön.”

Kijelentette: „önnek a pótakkumulátor volt fontosabb, és a hangoskodás volt fontosabb.” Szerinte az otthon ápoltakkal szemben a médiamegejelenés, a riogatás volt fontosabb Ungárnak, akinek még „öt perce sem volt a napjából”, hogy megszavazza a javaslatot.

(Mandiner)

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés