Aláírásgyűjtésbe kezd Ujhelyi a Huxit ellen

2019. március 20. 12:42

Brüsszelben már aláírta az uniós tagságunkra leselkedő veszélyt elhárító ívet.

2019. március 20. 12:42

Az MSZP politikusa szerint fontos, hogy az emberek kinyilváníthassák akaratukat Magyarország európai uniós tagságának megőrzése mellett, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök politikája egyértelműen veszélybe sodort. Ezért – ahogy azt sajtótájékoztatóján leszögezte – a Fidesz európai néppárti tagságának jövőjétől, a pártcsalád szerda délutáni döntésétől függetlenül az orbáni politika komoly veszélyt jelent a magyar EU-tagság jövőjére, amelynek pedig nincs alternatívája. „Teljesen egyértelmű, hogy Orbánisztán összeférhetetlen az európai közösséggel és az európai alapszerződéssel. Vagy Orbán Viktor vezeti ki az országot az Európai Unióból, vagy az orbáni politika miatt az EU és a tagállamok döntenek majd úgy, hogy elegük van az európai értékeket semmibe vevő magyar kormányból, és egyszerűen kisodródunk a közösségből” – fogalmazott.

Hozzátette, a magyar miniszterelnök „mára teljesen elveszítette tekintélyét és érdekérvényesítő képességét” az EU-ban, ami „óriási kockázat Magyarország számára, ugyanis most kezdődik a következő hétéves uniós költségvetés igazi vitája, Orbánt pedig eközben még a saját pártcsaládjában is szégyenpadra ültetik”. Ujhelyi István arról számolt be végül, hogy az MSZP aláírásgyűjtést indított Magyarország EU-tagságának megőrzése érdekében, mert az ellenzéknek szerinte mindent meg kell tennie ennek biztosítása céljából.

Mester Barnabás, a Radikális Európai Demokraták mozgalmának alapítója, az MSZP EP-képviselőjelöltje hozzátette: az elmúlt években magyar fiatalok tömegei hagyták el az országot, egyes becslések szerint több mint 600 ezren szavaztak a lábukkal az orbáni rendszerről, olyanok, akiket a kormány továbbra is másodrangú állampolgárként kezel. Mint elmondta, a kivándoroltak körében célzott külön kampánnyal fognak a választási részvételre buzdítani, illetve az MSZP összeállított egy tízpontos „hazaváró programot”, amely szerinte érdemi megoldási javaslatokat tartalmaz a kint élők jogainak megerősítése és mielőbb hazacsábításuk kapcsán.

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2019. március 25. 19:26
Ez a bangóné-bunkó máriánál, sőt a black-ciklonnál is hülyébb! Már csak azért is érdemes lenne kilépni ebből a gittegyletből, hogy ezt a sok mocskot eltávolíthassuk a közéletből, mert nagyon ráférne egy féregtelenítés a parlamentre is. Mi meg gyűjtsünk aláírást azért, hogy a parlamenti képviselőnek az ilyen hegedűs-hadnagyokat ne lehessen megválasztani. Annak a szoci-elnök nímandnak volt képe azt mondani, hogy majd ők képviselik az ország érdekeit, gondolom úgy, mint Trianonban!
Kata Nagy
2019. március 22. 13:16
Miért aggódik Pistike, hiszen ő és cimbijei maradhatnak Brüsszelben, pl. mosogatni.
pensioner
2019. március 22. 13:10
Nem kell ahoz gyüjteni az aláírásokat, hogy alá tudj írni. Ha segíthetek ,azt jelenti, hogy a nevedet ird oda.
nyugalom
2019. március 20. 20:47
Ez a tenyerbe maszo taknyos mar politikusnak es igen, fuggetlennek erzi magat! Nem kene meg tanulnia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik