„Populista” előretörésre számít az EP-választáson a francia biztos

2019. március 11. 19:26
A sárgamellényeseknek nincs sok esélye Moscovici szerint.

Populista előretörésre számít a májusi európai parlamenti (EP-) választásokon Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi területért, az adózásért és a vámunióért felelős tagja. „Szerintem a legvalószínűbb lehetőség egy valós populista előretörés a meggyengült európai erőkkel szemben, egy olyan Európában, amely nem működik, ha az Európa-barát erők nem értenek szót egymással” – mondta a volt szocialista miniszter, aki kizárta, hogy a választásokon volt párját fogja támogatni.

„Az európai választásokon a francia Szocialista Párt kampánya nem érint meg engem. Sajnos nem nagyon érinti meg az Európa-barát szociáldemokrata választókat sem. Ezen változtatni kell” – hangsúlyozta Pierre Moscovici, aki szerint „Európát érintően szimpla Macron-ellenesnek lenni ostobaság egy szociáldemokrata számára, miután Emmanuel Macron (francia államfő) sok szociáldemokrata gondolatot magáévá tett”. „Az európai közegben Emmanuel Macron legalább nem egy félénk és szégyenkező Európát szeretne” – mondta az uniós biztos. „Az az elképezés, hogy Európának védelmezőnek és egy közös határ által védettnek kell lennie, olyan elképzelés, amelyhez én is csatlakozom” – tette hozzá.

A baloldali politikus szerint a francia kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen negyedik hónapja tüntető sárgamellényes mozgalom EP-listája „nem fog látványos eredményt elérni” a választásokon. „Az európai pálya, érzésem szerint nem a legmegfelelőbb terep a sárgamellényesek ügyének” – mondta az uniós biztos.

(MTI)

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó, de mivel és miért azzal?:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában