Ellenzék: A Sneider-botrány belső pártügy, továbbra is szolidaritás van közöttünk

2019. január 29. 14:17
„Nem hagyjuk, hogy az ellenzéki egységet bármiféle próbálkozás megbontsa” – jelentette ki kedden a liberális Bősz Anett, Sneider Tamás botrányaira reagálva.

„Nem hagyjuk, hogy az ellenzéki egységet, ami létrejött a kormányváltás érdekében bármiféle próbálkozás megbontsa” – jelentette ki kedden Budapesten Bősz Anett a Mondjon nemet a „Magyar Posta is a rabszolgatörvényre!" címmel meghirdetett sajtótájékoztatón.

A liberális politikus szerint Sneider Tamás Jobbik-elnök botránya belső pártügy. Közlése szerint a Jobbik nem tért el attól a kommunikációtól, hogy le kell váltani az Orbán-kormányt és meg kell változtatni az illiberális államot.

Ellenzéki szolidaritás van közöttünk és megyünk tovább ugyanúgy. Abban bízunk, hogy a következő időszakban megoldódik ez is”
– utalt Sneider Tamás botrányos ügyeire Bősz Anett, aki hozzátette: van szélsőséges párt a parlamenti patkóban, de az a Mi Hazánk Mozgalom. Nem szabad elfelejteni, hogy a Fidesz és a KDNP is hemzseg a szélsőséges megnyilvánulásoktól – tette hozzá.

Hasonlóan értékelt Szél Bernadett is. Úgy vélte, nem helyes, amiket Sneider Tamás mondott, de ezzel a Jobbiknak van belső feladata. Hozzátette: a Jobbiknak be kell fejeznie a néppártosodás felé vezető utat. A képviselő szerint a Sneider-botrányt a Fidesz generálja, és semmitől sem riad vissza, hogy szétbombázza az ellenzéki együttműködést. 

A Sneider-botránnyal kapcsolatban Gréczy Zsolt úgy fogalmazott, ezeket az folyamatokat a Jobbiknak belül kell kinőnie. A DK politikusa szerint a Soros-kampány után azt lehet kijelenteni, hogy a Fidesz az antiszemita párt. Arra a kérdésre, hogy a Demokratikus Koalíciónak mikortól nem működne a Jobbikkal való együttműködés, ha most szemet huny a cigány- és zsidóellenes kijelentések felett, Gréczy Zsolt közölte, ha Orbán Viktor vezetné ezt a pártot akkor biztos nem működnénk együtt. 

 

Összesen 205 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Baloldali mantra: "Az én oligarchám jó oligarcha, az én nácim jó náci".

Ohhh, mily megható elvi hozzáállás! A barát lehet antiszemita is, nem számít. Az ellenfél antiszemitizmusa akkor is főbenjáró bűn, ha nem is létezik. Tapsi, tapsi!

Válaszok:
Onurisz | 2019. január 29. 15:03

Érthető. Végül is Sneider fia nem egy pelenkát dobott el.

Egyébként az édes anyucikátokat!

Válaszok:
Onurisz | 2019. január 29. 15:05

Mocskos, szemét cinikus banda! Hogy a vér fröcsögjön az orrotokból gazemberek!

Noé bárkájára is minden állatból vittek egy párat és semmi hír nem szólt arról, hogy az oroszlánok megették volna a kecskéket.

A DK sem fogja felfalni a Jobbikot.

Ez az égbekiáltó elvtelenség hatalmas károkat okoz az ellenzéknek: az a kevés szavazójuk is rádöbben arra, hogy aki elvtelen, az bármire képes, az ígéretei ellentettjére is. Ami mond a választások előtt, azt szemrebbenés nélkül megszegi utána. Ez a gyurcsányi 2006-os hazugság és cinizmus, újratöltve.

Ennek az ellenzéknek vége. Teljesen mindegy, milyen eredményt kaparnak össze tavasszal meg ősszel, morálisan teljesen lenullázták magukat.

Megállapítom, hogy a nácizmus vektor jellegő politológiai
fogalom. Vagyis nem mindegy, hogy honnan hová irányul.

Kiforditom, beforditom megis Jobbik a DK!
Kiforditom , beforditom megis DK a Jobbik!

Hol vannak a postások??????????????

Van még kérdés, Ildikó?

4 év a 3 helyett, de amúgy +1.

2015 volt a fordulópont.

“A magyarországi kommunista vezető, Rákosi Mátyás, a következő magyarázattal szolgált egy amerikai újságírónak: Nézze, ezek a kisfasiszták valójában nem rossz emberek. Tudja, őket belekényszerítették a fasizmusba. Ezek soha nem voltak aktívak benne. Most csak annyit kell tenniük, hogy aláírnak egy hűségnyilatkozatot és mi beléptetjük őket.”(212.old.)

Idézi Jan T. Gross, a Princeton Egyetem tanára abban a tanulmányában, ami a Dark Times, Dire Decisions, Jews and Communism (Sötét idők, súlyos döntések, a zsidók és a kommunizmus), Oxford University Press, 2004 című tanulmánykötetben jelent meg.

Nem "az ellenzékért aggódom", hanem az országért: képzelje el, hogy ezek választást nyernének, s utána a balosok elnéznék, hogy Sneiderék "párt belügyként" cigány, zsidó pogromot tartanak. Elvégre koalíciós "szövetségben"nyertek, s ha a választások előtt nem volt kivetnivaló benne, akkor utána sem.Mit szól ehhez például Gyurcsányné Dobrev Klárika? Na, ezen "hatódjon meg"...

Felsorolnád, mi lenne jó egy kormányválságban? Nem neked, azt el tudom képzelni, hanem az országnak.

Inkább Ön védi a védhetetlent: a rasszizmust mentegeti-védi, s erre nincs mentsége, hiszen pártszimpátiától függetlenül mindig mindenki elítélte.

Nem lepné meg.
Hetek cikkből:
http://www.hetek.hu/arcok/2018..

"Izraelről az apartheid jut eszébe

A Mandiner minap megjelent cikkéből pedig az is kiderült, hogy Sargentini mélyen érintett a Nyugat-Európára jellemző baloldali antiszemitizmusban. Pártja, a Baloldali Zöldek már évek óta Izrael-ellenes retorikát alkalmaz. A párt egyik első elnöke, Mohamed Rabbae a másik ismert holland politikust, Geert Wilderst egy ízben „Izrael ügynökének” nevezte, míg 2002-ben egy rendezvényen, ahol több zöldpárti politikus is felszólalt, muszlim fiatalok antiszemita rigmusokat skandáltak. („Hamász, Hamász, minden zsidót gázba.”)

Judith Sargentini személyesen is tett meghökkentő kijelentéseket Izrael ügyében. 2015-ben egy közel-keleti látogatása során írta ki a párt hivatalos oldalára: „Izraelre a helyes szó: apartheid”. A zöldpártiak az Európai Parlamentben is tettek hasonló szemléletű kijelentéseket: egy indítványukban a megszálló Izraelről írtak, egy másik javaslat pedig arról szólt, hogy az EU bontsa fel Izraellel az együttműködési szerződést.

A Mandiner a cikkében azt is írja, hogy 2011-ben Sargentini azon sajnálkozott, hogy nem lehetett ott azon a civil szervezeti hajóflottán, ami az izraeli blokádot áttörve többek között fegyvereket is szállított Gázába."

Hát nem, de most ár végképp mindent feladtak azért a pár pozícióért. Mindent, amit képviseltek. Egyetlen szavukat nem lehet elhinni.

Szakértői kormány? Hogyan jönne létre? Kikből állna, ki nevezné ki, honnét lenne legitimitása ahhoz, hogy mindent, akár a kétharmados törvényeket megváltoztassa?

Nyerjen az ellenzék választást, ha már ők az okosok, ők a többség, ők a demokrácia, ők a felvilágosultság, őket pátyolgatja, pelenkázza az EU, stb-stb. Ha pedig még ez sem elég egy ütőképes, nyerni képes párt létrehozásához, akkor még gyúrjanak erre egy kicsit. De ne parlamenti és tévé székházbéli bohóckodással, mert azt akárki meg tudja csinálni, ahhoz nem kell képviselőnek lenni.

Ja, és ehhez nem Tordai, Kunhalmi, vagy éppen Nagy Blanka műsora kell. Ide értelmes emberek kellenének. Addig pedig jó lesz az, ami most van. Persze nem tetszhet mindenkinek.

Mekkora igazságot írtál, nem is tudod! Igen. Egyébként ennyire hülyék. Semmilyen összefüggést nem látnak soha.
Éppen most nyírják ki magukat naponta(!), de semmit nem érzékelnek belőle. De, jól van ez így. Semmi nem véletlen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés