Soros György: Nem szabad befogadásra kényszeríteni az EU tagállamait

2018. május 29. 12:00
Mindig is a menekültek önkéntes befogadását hangsúlyozta – állítja Soros György új cikkében. A spekuláns szerint az EU külső határait meg kell védeni, de az Európa-erőd ötlete kivitelezhetetlen. Soros arról is írt: „Orbán ma a saját, keresztény Európa-víziójának védelmezőjeként lép fel. Ez a jövőkép szemben áll az EU alapelveivel. Az a célja, hogy átvegye az Európai Parlament legnagyobb frakcióját adó kereszténydemokraták vezetését”.

Az Európai Unió léte veszélybe került. Írja Soros György a Project Syndicate honlapon megjelent írásában, amelyet a HVG fordított magyarra. A pénzember szerint „az EU három súlyos bajjal néz szembe: a menekültválsággal, a gazdasági fejlődést akadályozó megszorításokkal és a dezintegrációval”.

Azért fontos szerinte a problémák megoldása, mert az európai válságot populisták lovagolják meg. A cikk szerint Orbán Viktor kihasználja a menekültválságot, és politikája ellentétes az EU értékeivel. „Orbán ma a saját, keresztény Európa-víziójának védelmezőjeként lép fel. Ez a jövőkép szemben áll az EU alapelveivel. Az a célja, hogy átvegye az Európai Parlament legnagyobb frakcióját adó kereszténydemokraták vezetését” – írja.

 

A menekültválságról Soros azt írja, hogy „mindig az volt az álláspontom, hogy a menekültek szétosztásának teljesen önkéntes alapon kell történnie. Sem a tagállamokat nem szabad befogadásra kényszeríteni, sem a menekülteket olyan országokba irányítani, ahová ők nem akarnak menni. Sürgősen felül kell vizsgálni vagy megszüntetni a dublini szabályozást, amely felelős az Olaszországra és más déli államokra nehezedő igazságtalan terhelésért; és a katasztrofális politikai következményekért”.

A határok védelmére is javaslatot tesz Soros: „az EU-nak meg kell védenie külső határait, de nyitva kell állnia a legális bevándorlás előtt. Ezzel szemben a belső határokat nem szabad lezárni. Az Európa-erőd, amely totálisan zárt mindenfajta bevándorlás előtt, nemcsak a nemzetközi és európai joggal ellentétes, de teljesen lehetetlen is”.

Afrikának pénzügyi támogatást adna az üzletember, hogy így csökkentse a menekültek számát: „egy ilyen »afrikai Marshall-segély« eredményeképp nemcsak az ellenőrizetlen menekülthullám apadna el, de lehetővé válna a rendezett bevándorlás megszervezése is. Így a migráció a bevándorlók és a fogadó országok részéről is önkéntes lehet”.

Ez az új „Marshall-segély” költséges lenne. „Ahhoz, hogy egy afrikai Marshall-terv sikeres legyen, legalább 30 milliárd euróra lenne szükség évente” – írja Soros.

Az összeget a spekuláns hitelből fedezné. Azt írja: „a menekültválság európai probléma, és összeurópai megoldást igényel. Az EU hitelképessége magas, ám kihasználatlan. Mikor éljünk a lehetőséggel, ha nem egy sorsdöntő válságban?”

„A lényeg, hogy Európának radikálisan kell cselekednie a túlélésért. Újra fel kell találnia magát” – foglalja össze mondanivalóját Soros György.

Soros szeretné visszafordítani a Brexitet, ezért támogatja a Best for Britain kezdeményezést. „Sikerült elérni egy parlamenti határozatot, amelyben benne van a lehetőség, hogy Nagy-Britannia az unió tagja marad” – fogalmaz a pénzember.

 

Összesen 232 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

EU reformjára NEM azért van szükség, hogy EU bürokraták megpróbálják büntetni Orbán Viktort és rajta keresztül Magyarországot, hanem pl. azért van szükség reformra, hogy a nemzetállamok nemzetállamok maradjanak ha akarnak, ne darálhasson be mindenkit az EU .... egy pár agyatlan politikusának elképzelése szerint.

Válaszok:
Ján Fortunák | 2018. május 29. 12:10

„mindig az volt az álláspontom, hogy a menekültek szétosztásának teljesen önkéntes alapon kell történnie. " Ezt mindenki tudja, aki elolvasta az eredeti Soros-cikkeket. Csak a fidióták nem tudják, mert nekik az M1 rágja szájukba a híreket, és a valóságra nem kíváncsiak (nyilván olcsó, bolsevista trükk).
A Marshall-segélyt nyilván szétlopnák Afrikában, hiszen ha csak a mégiscsak civilizáltabb Mo-t nézzük...

Válaszok:
hátakkor | 2018. május 29. 12:54

A tagállamok nem nemzetállamok.

Rokefeller-Morgan-Warburg-Rothschild birodalom nem élhet hitelnyújtás nélkül. Ehhez háborúkat, forradalmakat kell kirobbantani, milliós népmozgásokat kiprovokálni, általuk kontinenseket hitelfelvételre kényszeríteni.

Európa jó adós lesz, a felvételre váró albánok, macedónok, szerbek is fizetni fogják az Afrika-projekt hiteleit. S Európának még hálásnak is kell majd lennie Sorosnak és társainak, hogy "megmentik" Őket a gyors lerohanástól. A fehérek kapnak annyi időt, hogy vissza tudják fizetni a felvett hiteleket, s az utánuk létrejövő muszlim Európának is kitalálnak majd valamilyen új, hitelfelvételt igénylő önzetlen, humanitárius programot.

Nem is értem, hogy miért nem szeretik ezt a kedves öregurat, még Izraelben sem.....

A dakota mondás szerint: a zsidó származású pénzügyi spekulánsnak akkor se higgy, ha ajándékot hoz.

Múltkor hallottam, hogy 25 milliárd körüli a vagyona, azaz nem elég. Egyébként az a véleményem, hogy a volt gyarmattartók a hatvanas években túl hamar léptek le, legalább még vagy harminc évig maradniuk kellett volna, amíg kinevelnek egy szélesebb, az ország (ok) irányítására képes réteget. A mai vezetők inkább csak fegyverre költenék a pénzt.

Ugyanakkor minden migráns mehessen abba az országba, ahol élni akar.
Gondolom, az északi országok és a németek besokallnak Soros tervétől. Várom, mit mondanak.

Gyuribá képzetlen bizonyos kérdésekben. Afrika segélyezése
ugyanis nem fogja csökkenteni a menekült_nyomást, mert a
segélyezéssel párhuzamosan a népesség is nőni fog. A megoldás
pont az ellenkezője: SEMMIFÉLE segélynek nem szabad érkeznie
azokba a térségekbe, ahol a termékenységi ráta 2.2 fölött van.

Az meg, hogy adósítsuk el magunkat az afrikai segélyek
finanszírozhatóságárt egyenesen nonszensz.

Némi ellentmondás mutatkozik a tervben:
Tehermentesíteni kéne az olaszokat és a görögöket, minden migráns ott telepedhetne le ahol akar, a tagállamokat nem lehet befogadásra kényszeriteni. Ezt hogyan? Káoszt teremt.

gyuribá! Döglenek a libák!

A Soros terv lényege: Európa vegyen fel 30 milliàrd Euró hitelt és adja oda Afrikának! Afrika hiába bocsátana ki kötvényt.

Válaszok:
hátakkor | 2018. május 29. 12:52

Jókor jön a Stop Soros törvény!

Az, hogy az EU hogyan rendezkedik be, elsősorban a mi életünkre van hatással. Ezért mi leszünk azok, akik eldöntjük, hogyan akarjuk kezelni a migrációt, mit tartunk szélsőségesnek és mit nem. Neked ehhez semmi közöd.

A Vén Álarcos Rabló most az ál-megértés , az óvatos realista álarcát tette fel , de a sátáni tervének őrült torzultsága most is átüt az álarcon .

Nekem is magas a hitelképességem de nem használom ki. Nem vagyok vàlságban. Akkor lennék, ha eszetlenül felvennék rakás hitelt és odaadnám a pénzt egy zéró hitelképességűnek.

Kiegészítésként még annyit, hogy Afrikának nem segélyre lenne igazán szüksége, hanem arra, hogy végre ne rabolják ki. Véletlenül futottam rá arra a hírre, hogy Magyarországon járt Palmer Buckle ghánai érsek, s interjút is adott.

Az érsek elmondta, hogy Afrika a világ reménysége, tavasza, a népessége fiatal, míg Európa a demográfiai télbe hajlik.

Mindent meg kell tenniük azért, hogy a fiataljaik otthon maradjanak, otthon érezzék magukat. Viszont ezt csak gátolja például az európai-kínai-amerikai tőke mohósága, amelyek rá szeretnék tenni a kezüket a tavak környéki hatalmas ásványkincsekre.

Az érsek egy másik érdekes problémáról is beszélt. Kormányzati szinteken csak akkor adnak a hollandok, a portugálok , a spanyolok Afrikának segélyt például a kórházaknak, , vagy hitelt, ha azok törvénybe iktatják a melegek házasságát. Ez a mai európai értékrend ugye, amire Ujhelyi és balliberális barátai etalonként hivatkoznak.

Európai értékrendért - melegek, a deviancia minden ágának támogatása, a család elsorvasztása - cserébe kapnak az afrikaiak támogatást. Vélhetően Soros tervében is vannak támogatási feltételek, s meglepne, ha nem a család szétverése állna az első helyen.

Változtak valamit az egykori gyarmattartók? S ezek beszélnek nekünk morálról, európai értékrendről???

Érdemes elolvasni az egészet. Az is benne van, hogy uniós szervezetek civilekkel karöltve irányítsák az eu-t. Kormányok nincsenek a tervben.

Az öregnek màr nincs sok hátra, kapkod. A terveiben csak a kövekező kulcsszavakra kell rákeresni:
Credit
Bond
Billion
Euro
Dollar
Nem bonyolult a business modell.

Egyébként is EP választások lesznek, és az establishment fosik attól, hogy visszaszorulnak. Úgyhogy egy szavukat nem tudom elhini.

Ennek a vén szarnak is hogyan jött ki pont 30 mrd euró? Ráömlött a répafőzelék a numpadra, és ezt dobta a gép?

"A pénz az csak egy eszköz, egy papírfecni,vagy még inkább csak egy adat" nah akkor ezt a papirfecni adatot - évi 30 milliárdot - Gyuri bà közvetlenül Afrikában szórja szét! Európát ebből ki lehet hagyni!

Kohn N.Y.-ba repül de a fedélzeten dràga a pia. 9 óra repülés, szomjazás után a JFK kólaautomatájába bedon 1 dollárt, de nem jön ki semmi. Bedom megint egy dollárt. Se kóla se pénz.
Kohn csettint: - ÖGYES!

Gyuri bácsi ötletei konzekvensek: qrva sokba kerülnek, amit hitelből szeretne velünk kifizettetni.

H.Kovács Laci bá plakátjai arról szóltak hogy Bécsben nyithatunk cukrászdát és nem Fekete-Afrikában.
Európai Unióról volt szó, nem Afrikai Unióról.

Ha valaki esetleg nem értené miért olyan sürgős Gyiri báéknak az Euro bevezetés mindenhol és miért akarnak egy közös európai pénzügyminisztert Gyuri bá levezeti, hogy évi 30 milliárd Euro kötvényt kell kibocsátani. Sanyi fia fund-ja pikk-pakk össze szedi a pénzt.

Vagy rosszindulatú, vagy fejben szétesett. Vagy mindkettő.

"miért akarja Soros, hogy Afrika segélyezését az EU tagállamai hajtsák végre a tőle (Sorostól) kapott hitelekből? Miért nem ő adja oda közvetlenül az afrikai rászorulóknak? Segítsetek ezt értelmezni! :-D"
Nem bonyolult. Nem akar kockàztatni. Keresni akar.

Ma, azaz 2018. 05. 28:
"Soros György: Nem szabad befogadásra kényszeríteni az EU tagállamait"
Nem volt ez mindig így: pár éve még arról szólt ez a G. Soros, hogy Európának be kell fogadnia - kötelező jelleggel - a menekülteket, jöjjenek bármennyien. Egyik prostija G. Sorosnak, bizonyos Knaus, A. Merkel menekültügyi főtanácsadója parancsát Merkel a Willkommenskulturral "üdvözölte".
Nem kell sokáig várnunk, és a Soros-i - sajátos rasszú - jellemfejlődés következő állomásán bejelenti, miszerint: Meg kell büntetni azokat, akik menekülteket akarnak illegálisan befogadni!
És ez a kotsog komolyan gondolja, hogy mindezeket az európai lakosság el is hiszi neki?
Ez a kotsog már csak a felbérelt, agynyomoros Antifáiban bízhat, meg persze a megvett Mattarellákban, új olasz kormányban, amit ő hozott létre, mint a napi hírekből kiderült.

Én egész biztos vagyok abban, hogy nem kell Afrikán segíteni. Ha életképtelen vidékei vannak, akkor ez van. Európa adósodjon el, hogy aztán életképesebb több tízmillió néger rohanja meg?

Ezt itt most hogy?

Az már segítség volt, hogy a fehér ember odament és amiről fogalmuk nem volt a bennszülötteknek, hogy értékese is lehet, gyémánt, réz, szén azt kis koncesszióért elvitte eladta a fehér ember. Kaptak valamilyen közigazgatás-szerűséget, oktatási rendszert. Van áram, van mobil, mobil bankolás, net, tányéron lehet tévézni. Látják a fehér ember filmjeit, reklámjait, hogy él a fehér ember ( a filmben, meg a reklámban). Ami pénz meg van, azon kapnak vasútat a Siemenstől, Alstromtól. Ha nincs pénzük ad a Világbank kamatra és segélynek, támogatásnak, projektfinanszírozásnak fogják hívni. Valamelyik törzsfőnök, vagy kiskirály aláírja és kap aláírási pénzt, vagy gyöngyöket.

Mindeközben amúgy Kína szépen hatol be Afrikába, Gyuri bácsi remek - ugyebár nem létező - tervei nélkül. Is.

Ha megnézed Afrika és Közel-Kelet térképét, számos határ vonalzóval lett megrajzolva.

Én vágom :) Évi 30 milliárd Euró per év európai kötvénykibocsátás.

Gyuri bácsi - nem létező - terveit én már el sem olvasom a Project Syndicate felületén. A fickó készül az ördöghöz, ezért elég azokat a mondatokat elolvasni, amiben a "bond" , "credit" és "billion" szavak vannak.

89 évesen elég sűrűn repked Brüsszelbe, kapkod. El lehet képzelni ott miket mond a barátainak, amiről aztán rezümé sem készül.

A Brexit azért fáj Dzsordzsnak, mert a második legnagyobb befizető kiesett a buliból. Az ősi angol igazi kalmár nép, az ilyen talmudista figurákat ők is ismerik jól. Hogy mással bocsáttatunk ki kötvényeket, ott a kockázat, itt a nyereség. A britek 100 éveken át más népeket harcoltattak a saját győzelmükért, ebben erősek.

"Segély. Tehát Afrika eleve nem fizetné vissza, mert nem is hitelként kapja. Nekünk kellene visszafizetni."

Guten Morgen!

Az fel sem merül, hogy esetleg Nigéria bocsásson ki kötvényeket a tuti bulira. Vagy a nagy filantróp a megmaradt 27 milliárd dollárját közvetlenül tolná be Afrikába.

Kell az EU neki. A Talmudban ezt nevezik a "biztos kéz"-nek. És egy ültében rögtön három lovat lehetne meglovagolni.

Van a régi rossz vicc: palesztin tank az izraeli tankkal szemben kitűzi a fehér zászlót, van köztük 30 méter:
- Elfogyott a lőszerem :(
Izraeli tankos átkiabál:
-Adok!

Hogy mekkora filantróp Dzsordzs bácsi arról csak annyit, hogy a 40 évvel fiatalabb brazil kurváját verte is, az éjjeliszekrény lámpát vert szét a csajon és amikor válni készült a csaj, akkor úgy baszta ki a manhatteni luxuskecóból a csajt, hogy a lába nem érte a földet. Egy centet nem kapott többet a gádzsi. Akkor inkább megveszi Junckert meg a Szargentinit, meg az ivánjúliákat, gulyásmarcsikat. Gombokért.

Gyuri bá azt rajzolta fel, hogy vagy az EKB minden évben kibocsát 30 milliárd € kötvényt jó kamatra, vagy különben mindennap egy robbantás, kamionos furgonos tarolás. Elszigetelt esetek. Aztán a deal megvan és jééé, ugyanúgy maradnak késelések, robbantások. Ami az őshonos fehér ember számlájára írandó. Teccetek volna jobb wifit adni, meg rendes ping-pong labdát a relikviált kastélyban! Akkor nem borogattak volna unalmukban autókat.

Érdemes elolvasni az eredeti cikk alatt a hozzászólásokat. Mintha a gyűlölettől nem értenék a cikk lényegét, leragadtak a nem kötelező betelepitesnel.

Válaszok:
hátakkor | 2018. május 29. 17:00

A kormány a mai napon benyújtja a Stop Sorost, a magyarok a választásokon megüzenték, hogy Magyarországot meg kell védeni az illegális bevándorlástól - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A jogszabály büntethetővé teszi az illegális bevándorlás szervezését.
Büntetheti, aki segíti, hogy tartózkodási jogcímet szerezzen egy migráns.
Az illegális bevándorlásszervezőket kitilthatja a határ mellől.
A határfigyelést is büntetheti.
A jogszabály szerint Magyarország nem fogadja be azon menedékkérelmet, akiket nem üldöznek, nincsenek veszélyben.

van hat, de o azt akarja hogy az EU vegye tole kolcson, termeszetesen jutanyos kamatra...

"Kíváncsi vagyok az enyémet ki merik-e tenni....pedig abszolut PC nyelven írtam"

Próbáld meg a német oldalakon! Letöltendőd kockáztatsz.

A kötelező betelepítéssel, deportálással nem kell sokat foglalkozni. A német közvélemény hülyítése folyik. Egy repzit nem tudnak rendesen elindítani Afganisztánba 50 kitoloncolttal.

Gyuri bá már le van írva. Az EP-nek, aztán az EB-nek van még egy éve. Juncker eljelcinesedett. Megy a kapkodás. Dzsordzs szeretné még semmirekellő Sanyi fiát kisraffírozni rendesen, mert tudja el fogja tapsolni a maradék vagyont.
Egy év se maradt a 30 milliárd eurós kötvénykibocsátásra. Azon még lehetne keresni szépen.

Mi lenne, ha az abortuszpártiak a Közel Keleten és Afrikában folytatnák kampányukat? Ott legalább volna értelme.

"„Kétezer milliárd eurós kérdés” – így minősítette az olasz helyzetet Guntram B. Wolff, a Bruegel intézet vezetője. Ennyi (ennél pár száz milliárd euróval még több is) az olasz államadósság ugyanis."

Ehhez képest a nagy zsugás - semmiség - ÉVI 30 milliárd kibocsátott € kötvényre vadászik. Amit Afrikába szórnának szét.

"A magyarok is kapnak beruházási uniós hitelt IS!"

Lehet. Nm tudom. Nem hallottam róla. Azt nem lehetne, hogy Nigéria is hitelt vegyen fel, Dzsordzs fundjától direktben? Miközben Gyuri bá' ágentjei a korrupciós indexet mérik mindenfelé, nem kéne megakorrupt ágentháló, nem kéne Európának eladósodnia, hanem Gyuri bá direkt tolná be a milliárdokat Afrikába, a tutiba? Fair?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés