„Nem árulkodok, hanem teszem a dolgom” – Ujhelyi István a Mandinernek

2017. április 14. 16:48

Írta: Bakó Beáta
Ne papoljon az Európai Néppárt, hanem vagy szorítsák rá Orbánt, hogy tartsa be az európai normákat, vagy zárják ki a Fideszt a soraikból – mondta a Mandinernek Ujhelyi István, aki azt is megerősítette, hogy kilenc napja lobbizik az ügyben a Néppárt frakcióvezetőjénél. Az MSZP-s Ujhelyi azt nem támogatja, hogy a 7-es cikk alapján eljárást indítsanak Magyarország ellen, és nem is szavazná meg.

Színvallásra kényszerítené az Európai Néppártot

Valóban kilenc napja lobbizik az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjénél Ujhelyi István szocialista EP-képviselő, akit telefonon sikerült elérnünk az egyik ilyen kiszivárgott e-mailjéről szóló hírek kapcsán. Mint mondta, ez nem is volt titok, a Facebook-oldalán is beszámolt róla, de nem kifejezetten az a célja, hogy kizárják a Fideszt az EPP-ből, hanem az, hogy színvallásra kényszerítse a Néppártot:

„Tegyék egyértelművé, hogy tűrik-e az európai normákkal szembemenő Orbáni politikát!”

Azon kérdésünkre, hogy konkrétan mire gondol, a Brüsszel-ellenes kampányt, a lex CEU-t és a külföldről támogatást elfogadó civil szervezetekre vonatkozó törvénymódosításokat említette. Mint mondta, a kampány a Római Szerződés hatvanadik évfordulója alkalmából három héttel ezelőtt Orbán által is aláírt római nyilatkozattal is szembemegy, az Európai Néppárt viszont a könnyebb megoldások felé hajlik, és kerüli a konfliktust. 

Ujhelyi szerint az Európai Néppártnak rá kellene szorítania Orbánt, hogy vonja vissza ezeket az intézkedéseket. De mi van, ha ez nem sikerül? – kérdeztük. Ha Merkel, Juncker, Tusk és Weber azt gondolják, hogy Európának más a jövője, mint az illiberális Orbáni politika, akkor 

„papolás helyett nyilvánítsák ki, hogy többet nem árulnak egy gyékényen Orbánnal, és zárják ki a Fideszt a frakcióból!”

– válaszolta Ujhelyi. Ha pedig erre nem hajlandók, akkor számoljanak el ezzel a saját választóik előtt, úgyis közelednek a német választások – tette hozzá a szocialista EP-képviselő. 

Arra nem adott konkrét választ Ujhelyi, hogy miért lenne az hasznos Magyarországnak, ha a tizenkét fideszes képviselő a jövőben nem lenne tagja az EPP-frakciónak. Csak annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy az „orbáni elnyomó gépezet elveszi a levegőt”, és ezt külföldön is egyértelműsíteni kell.

Azt is felvetettük, hogy az EP-frakcióból való kizárás esetleg további ütőkártyát adna a kormány kezébe az „Állítsuk meg Brüsszelt” kampányban. Ujhelyi erre azt mondta, hogy a Habony-média azt állít, amit akar, de a következményekért felelnie kell Orbánnak. 

Jöhet a hetes cikk?

Ujhelyi azon meggyőződését is hangsúlyozta, hogy a hírhedt 7. cikk alapján szankciós eljárást fognak kezdeményezni Magyarországgal szemben. Emlékeztetett, hogy ezúttal nem a baloldali vagy a liberális frakciók, hanem épp a Néppárt vetette fel ezt az opciót, ami arra utalhat, hogy náluk is kezd betelni a pohár. Azon felvetésünket, hogy esetleg ezt is ő lobbizta-e ki, határozottan visszautasította. 

A 7-es cikkel kapcsolatban azt mondta: ő ezt a szankciós eljárást Magyarországgal szemben egyáltalán nem támogatja, és nem is szavazná meg, inkább szeretné megelőzni. Szerinte a megelőzés egyik módja lehet, ha kizáratja a Fideszt a Néppártból, legalábbis ő EP-képviselőként ezzel az eszközzel tud élni. Hozzátette, hogy hasznos módszer lehet a tüntetés is, amely azt mutatta meg, hogy Orbán Viktor nem egyenlő a magyarsággal. 

„Leváltani az Orbán-kormányt, és megmenekíteni Magyarországot a szankcióktól, ezt csak mi, Magyarországon tudjuk megcsinálni”

– mondta. 

Ujhelyi azt is visszautasította, hogy árulkodna. Szerinte a több tízezres tömegtüntetésekről amúgy is mindenki értesült, így nem árulkodás a Webernek írt levele. „Ha itt valaki hazaáruló, az az orbáni politika, mivel hosszú távon elárulja a magyar nemzet érdekeit” – összegezte.

Összesen 177 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...teszem a dolgom”
Pontosan! Kavarod a szart, nagyon lelkiismeretesen! Csak aki sokat kavarja, azt előbb-utóbb berántja a kanál!!!

Megmondta Molnár Gyulus: ez a harc lesz a végső és mára tényleg az életükért küzdenek. Ezért minden aljas eszközt megengedhetőnek tartanak.

A hazai dolgokat itthon kell elintézni.

Nem volt ott az általános iskolában, amikor nyelvtanórán ezt tanították! Nyilván akkor is végezte a dolgát! Vagy tette...? :)))

Újhelyi egy szimpla szemétláda. Nem több, nem kevesebb. Jó neki, mert ő legalább erre büszke.

Hogy is volt az olaf-levél? .-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ha-ha-ha

index:

Ujhelyi 9 napja lobbizik azért, hogy az Európai Néppárt kizárja a Fideszt

Az MSZP-s EP-képviselő 3 ezer címre küldi szét naponta frissülő levelét a CEU-botrányról.

Újhelyi minősítése. Akkor sem volt hiteles, most sem az. Ő már így marad, ilyen hiteltelenül.

Nem kívánom senkinek, hogy megátkozzák.
Újhelyinek sem kívánom.
Az átok ugyanis rendszerint áthatol a gyerekekre is, akik ártatlanok.
Tudja valaki, mi lett Linder Béla családjának sorsa?
Ha egyáltalán annak a féregnek volt családja?
Ez a féreg Linder, akarta-nem akarta, komoly szerepet játszott a magyar nép Trianonjában.
Újhelyi a ma (egyik) Linder Bélája.

Válaszok:
Berecskereki | 2017. április 14. 20:12

Eszem ágában sincs védeni Ujhelyi magatartását, de az ikes ige helytelen használata a riporter hibája, még ha a riportalany száján esetleg pongyola módon hangzott is el.

Válaszok:
kalotaszeg | 2017. április 14. 19:17

Ha te "továbbgondolás" után jutottál ezekre a következtetésekre, akkor kár volt! Ne nagyon erőltesd ezt a "gondolkodósdit".

Aha.... Látszott a tüntikézők táblájának szövegén, hogy mennyire rettegnek az elnyomó diktátor megtorlásától.
Legalább ne röhögtetnétek ki magatokat!!!

Így van! Viszont ezzel a viselkedésükkel csak Orbán következő választását erősítik, csak ők még ezt sem látják! De nem baj. Ez legyen az ő problémájuk.

Ezt az anyagot a Political Capital vágta össze. Az idézetek egyértelműen megvilágítják, hogy mi volt a céljuk.
A határozat és az indoklás pedig egyértelműen bizonyítja, hogy nem Magyarországot ítélték el, hanem az MSZP/SZDSZ koaliciós kormányt.
A 2006-ban történt események események tükrében pedig nemcsak a Kereszténydemokrata Internacionálénak, hanem a Szocialista Internacionálénak, a Liberális Internacionálénak és az EU-nak is el kellett volna ítélni.

Isten mentsen mindenkit a pitiáner politikai törpétől , Újhelyitől ! A Néppárt frakcióvezetője helyében elküldeném a búsfenébe , s nem engedném , hogy hétszer rontsa a levegőt .

Ujhelyi a 4-es metró üggyel és a Szeviép-üggyel foglalkozzon.

A cikk címe. "Orbán külföldön ítéltette el a magyar kormányt"

Erre mondta Kovács László; "a rendszerváltozás óta nem volt példa arra, hogy egy párt nemzetközi fórumon kezdeményezze hazája elítélését."

Kovács László hazudik. Gyurcsány öszödön bevallotta: "Hazudtunk reggel, éjjel, meg este.."

Kohn Béla keresztény volt?
Ezt eddig nem tudtam, de kösz.
Máskor se kímélj, amikor osztod az észt.
Igazi CEU-s a bukhéd. Élvezetes a vergődésetek.

LOL

Most látom a szerző Bakó Bea a liberális tündérke.

Olyanok vagyunk, mint anno a General Motors:
Ami jó az " 1,5 millió stramm mélysötét bunkó
és kb 300-400.000 maffia hálószerű élősködő"-nek
AZ JÓ MAGYARORSZÁGNAK...
Ilyen egyszerű.
És ez sokáig, még legalább 20 évig így marad.
Akkor pedig jönnek az újabb Fidesz-szekta, remélhetőleg ők sem lesznek gyávábbak vagy butábbak.

Ne törődj vele, ez egy nímand-nullanullás.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2017. április 14. 20:05

A dobálózáson, rongáláson kívül ezt pontosan ezt csinálják, csupa móka , kacagás, táncika az Oktogonon.
Te komolyan azt gondolod , hogy egy hajszálnyira is komolyan lehet venni őket? Milyen csoportosulás ez? Bárki elhiszi, hogy így lehet a jelenlegi kormány alternatívájává válni? Vicc. Tripla vicc!

Már úgy értem: ez mind te vagy, te pöcegödörféreg.

Ne törődj a 19:11-es féreggel, ez egy nímand-nullanullás.
Így igaz.

Attól, hogy nem hallottad, attól még lehetne olyan ellenzéke az országnak amelyik olyan programot nyújt az embereknek, amivel lehet választást nyerni. (A "menjen Orbán a francba", az nagyon kevés!) Ja, hogy nincs ilyen program? Akkor meg miről beszélünk?

Volt családja. A fia Bunyi Béla. Úgy emlékszem az olvasmányaimból, hogy az anya és fia Franciaországban telepedett le. Linder Béla díszsírhelyet kapott Zomborban. A szerbek így hálálták meg, hogy a magyar hadsereget lefegyverezte.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2017. április 14. 20:17

"És ti eszetlenül benyaljátok ezt az olcsó szar maszlagot."
Ha jól értem, Soros-minta szerint, nevelni akarsz bennünket, mit ne tegyünk...
Neveld azt, a tanítóddal, Sorossal együtt, akiket a kenyérhajra rákapattatok.

Válaszok:
Negue | 2017. április 14. 20:36

A díszsírhelyről tudtam, a fiáról nem.
Remélhetőleg, nem az apjára ütött.

Azt kérdeztem, hogy az ellenzéknek milyen programja van (de hihető!), hogy le tudja váltani ezt a kormányt? Nem érthető?

szocialisták, liberálisok, jobbikosok együtt az internacionalista úton

Válaszok:
Negue | 2017. április 14. 20:29

Hehe!
Újhelyi pontosan tudja, hogy a Néppártnak eszében sincs kizárni a magyar EP képviselőket, mert akkor még nagyobb lesz Újhelyiék , a zöldek, meg a kékek hangja, vagyis ha akarnák sem engedhetnék meg maguknak.
Bugyuta etetés ez a szoci választók ébrentartása végett.

Válaszok:
Berecskereki | 2017. április 14. 20:47

Igen a "csúti zseni" mellett!
Ez szerinted válasz részedről? Ez csak megint a zsigeri gyűlölködés!
Na, ezért nincs esélyetek! Még egyszer mondom, az "utáljuk a Zorbánt", meg a "lopik a zorbán" az nem lesz elég!!! Az nem választási lehetőség! Nem világos?

Így aztán szépen legálisan összeadódik a jobbik szavazóival a Fidesz Kdnp, és meg van a koalíció! Ügyes fiú ez a Vona Gábor(is)!
A "másik oldalon" meg dörzsölik a tenyerüket, hogy gyerekek cirkuszolnak az utcán, aztán majd csodálkoznak, hogy megint milyen messze kerültek a kormányzástól!
És ami hihetetlen: nem értik, hogy miért?

Nincs mese! Le kell váltani a "nem jól" szavazókat! :)))

Egyetértek veled. Érdemes lenne ezt bővebben kibontani és megválaszolni; Kinek/kiknek az ügynöke Újhelyi és pártja. Nem hagyva ki a DK-t sem.

Válaszok:
Morgen | 2017. április 14. 21:08

Mit kiabálsz?

1990-től a választások során egyik kormánynak sem volt a teljes választók körében 50 % feletti támogatottsága.

1994 MSZP 31,27 %, 5,1 millió szavazó, részvétel 68,9 %
2002 MSZP 42,05 %, 5,7 millió szavazó, részvétel 70,5 %
2006 MSZP 43,21 %, 5,4 millió szavazó, részvétel 67,8 %
2010 Fidesz 53,6 %, 5,1 millió szavazó, részvétel 64,2 %
2014 Fidesz 43,6 % 4,9 millió szavazó, részvétel 61,2 %

Úgy gondolom, sokan tudják.
Szép Húsvétot kívánok Neked és a Kedves családodnak!

Válaszok:
Berecskereki | 2017. április 14. 21:17

Köszönöm és én is hasonlókat kívánok neked és kedves családodnak.

Ha az Újhelyi féle társaság - beleértve a liberálisokat és a DK-t is - újra hatalomra kerülnének, Magyarország két éven belül csődbe menne.

Válaszok:
Morgen | 2017. április 14. 22:12

A sintértelep éjjel-nappal nyitva van.

Gyurcsány Ferenc demokratikus megoldása.

"Ha az embert megbántják, megsértik, rágalmakat szórnak rá, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, akkor erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat, a válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk, és telepre visszük, a városokat és az országot megvédjük"
(Veszprém, 2006. február 25.)

Akkor most Újhelyit telepre kellene vinni? A többi szocialista DK-s EP képviselőkkel együtt?

Szerintem jobban tenné Újhelyi ha a saját portájukon seperne. Lenne mit.

Nem szereted? Manapság eléggé megszűnőben van, pedig nem olyan bonyolult, és azért a legtöbb esetben "kellemesebb a fülnek"! :)

Tulajdonképpen ugyanaz a válaszom, mint amit Silent Bob írt neked, nem tudok mást hozzáfűzni!

Köszönöm! Áldott, boldog Ünnepet kívánok Neked és a családodnak!

Megnyugszol, ha azt mondom: Próbálj meg lazítani. Ünnep jön. A kereszténység legnagyobb ünnepe.
A babakocsival meg ne viccelj, mert a baba a jövő és a reménység.
Próbáld ki, milyen is aggódni egy gyerekért. Például...

Bocsánat, most vettem észre, hogy az előbb teljesen félreértettelek! Felületesen olvastalak. Vissza az egész! :)

Remélem, engem látsz! Szép és boldog Húsvétot Nektek!

Hamarabb, kedves Berecskereki, hamarabb!
Nagy előny a gyakorlat!

Ötezer oldal körül van a tagállami szerződés szövege.
Ne várd el tőle, hogy ismerje! :))

Teljesen téves a kiindulópontod!
Európa nyugati fele: rabló, világot kirabló országok, ill. az északi elszigeteltségű, csak magukra számítható népek-fajok ezeréves tapasztalatra épített gazdagsága áll szemben
Európa keleti felének folyton orosz-német-török domináltságú, végigrabolt népeivel.
Ebből liberális demokráciát farigcsálni: minimum 200 év.
A gond: nemhogy 200, 20 év alatt is lenullázódhatnak ezek a nemzetek, ha nem tanúsítanak erős immunvédelmet a polgáraiknak. Ma mindenekelőtt a Soros-jelentette migránsáradat feltartóztatása a kulcskérdés.
Ez nem megy "liberális" szemlélettel.
Ilyen esetben mindig a naiv liberális a vesztes.
Magyarként nem akarok vesztes lenni, az őseim vesztettek már eleget.
Erős, demokratikus, az emberi méltóság feltétel nélküli tiszteletét zászlajára tűző kormányt akarok, ebben, és csakis ebben bízom.
Semmiben, ami ezen kívül esik, nem, sőt: engem elpusztítani akaró vadállatot látok. Minél szebb arcot mutat, annál inkább halálos.
Csehek, szlovákok is, elég jól csinálják, mondjuk, ők azért közelebb fekszenek a Nyugat morzsáinak kimazsolásához.
Svájci, osztrák, szlovén, még inkább.
Nekünk is meg kell találni - nagyon SOS-sürgősséggel - a küldetésünket, de ez csak és kizárólag Orbáni politikával valósítható meg.
Orbánnal vagy mással, de Orbán mércéje a garancia, a túlélésünkhöz.
Erről vitázni teljességgel felesleges, értelmetlen.

Nálunk már hatodik éve él a nyúl, annak ellenére, hogy a kutya nagyon szeretné, ha nem így lenne. :-))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés