A Iszlám Állam több tízezer tagjának adatai jutottak a Sky News birtokába

2016. március 9. 20:59
Az Iszlám Állam több 22 ezer tagjának, 51 ország állampolgárainak személyes adatai jutottak a birtokába a Sky News brit hírtelevíziónak a csatorna állítása szerint. Az adatok forrása egy volt tag.

Az Iszlám Állam több tízezer egykori és jelenlegi tagjának személyes adatai jutottak a Sky News brit hírtelevízió birtokába – állítja a televízió.

A tévétársaság szerda esti beszámolója szerint az elektronikusan tárolt adatokat a dzsihadista terrorszervezet egy volt tagja adta át, aki korábban a mérsékeltnek tartott szíriai ellenzék harcosa volt, majd átállt az Iszlám Államhoz, de végül a terrorcsoportnak is hátat fordított. 

A memóriakártyán szereplő, a Sky News által kinyomtatott adatok 22 ezer nevet tartalmaznak, sok esetben lakcímmel, telefonszámmal, hozzátartozók adataival együtt. A listán legalább 51 ország állampolgárai szerepelnek, köztük britek.

Az adatkártyáról kinyomtatott lista egy kérdőív, amelyet az Iszlám Államhoz csatlakozni akaró jelentkezőknek ki kellett tölteniük. A kérdőíven szereplő 23 kérdés a tagjelöltek legszemélyesebb adataira vonatkozik.

 

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

gondolom ekszel-ben voltak és ájpeden küldték át

LOL

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés