Az MSZP mindenkivel összefogna a vasárnapi zárva tartás ellen

2015. július 9. 11:07
Az MSZP ostobának tartja a vasárnapi zárva tartásról szóló szabályt, ezért minden társadalmi, szakmai és politikai szervezettel kész összefogni a vasárnapi zárva tartás eltörlése érdekében.

Az MSZP kész minden társadalmi, szakmai és politikai szervezettel összefogni az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásának eltörlése érdekében. Ezt Harangozó Tamás, a szocialisták országgyűlési képviselője közölte csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta, az MSZP ostobának tartja a vasárnapi zárva tartásról szóló szabályt, ezért annak eltörlését „össztársadalmi érdekként” és nem pártpolitikai ügyként kezeli. Az MSZP éppen ezért nem kívánja kisajátítani a vásárlók és kereskedők jogainak védelmét és minden támogatót szívesen lát népszavazási kezdeményezésükhöz, amelyben várhatóan jövő héten hoz döntést a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) – fejtette ki.

Harangozó Tamás emellett bejelentette, írásbeli kérdésben vár újabb érveket Pálffy Ilonától, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnökétől arra, hogy korábban milyen alapon utasította vissza a szocialisták népszavazásra szánt kérdését. A politikus megismételte az MSZP korábban már ismertetett érveit, amelyek szerint a párt minden szabályt betartva, megfelelően adta be kezdeményezését, amit azonban szerintük az NVI elnöke „utólag kreált” idő előtti benyújtásra hivatkozva utasított el.

Harangozó Tamás kiemelte, jelenleg az MSZP kérdése az egyetlen, amely egyszerre érthető az állampolgároknak és a törvényhozásnak, így a kezdeményezés sikere esetén egyértelműen a kötelező vasárnapi zárva tartás eltörlésével járna.

Az MSZP kedden változatlan formában adta be az NVI elnöke által visszadobott kérdést, amely így szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?”. A jogszabályok értelmében egy népszavazás kezdeményezője kérdését – az NVI elnökének elutasítását követően – ismételten benyújthatja, és ekkor azt mindenképpen az NVB napirendjére kell tűzni.

A választási bizottságnak ezt követően 30 napja van döntenie a kérdésről, amit a Kúria előtt lehet megtámadni. A témában új népszavazási kezdeményezést csak a jogerős elutasító döntés után lehet elkezdeni.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

MSZP nagy dilemmája!

Összefogni, vagy oszlóba menni nyaralni.

Ön bizonyára nem hallott még arról, hogy a multi elviszi a kereskedelmi árrésből képződő profitot, a CBA hálózatához tartozó magyar tulajdonosok pedig itt költik el vagy fektetik be. És nem is nyomják úgy le a beszállítók átadási árait, és nagyobb arányban árusítanak hazai előállítású árut, amely itt finanszíroz munkahelyeket. Vagy ha hallott erről és mégis nyomja ezt a dumát, akkor olyan ellenzéki, aki szerint minél rosszabb, annál jobb.

Szeretné mindkét ellenzéki erő... valahogy be kell adagolni a szavazóiknak... a Zorbán-fóbia egy nagyon erős kapocs...

Jé, egy Kádár-nosztalgiázó.

Úgy szeretném, ha létezhetnének alternatív univerzumok. Te élhetnél Kádár alatt, 1980-ban, én meg a mai "szörnyűséges" "orbániumban". :)))))

Na ja.
Azért az megint egy unikum, ahol a "baloldali" párt harcol azért, hogy NE legyen szabad vasárnap a kereskedelemben dolgozóknak.

Elképzelem, ahogy akár csak a szomszéd SPÖ ezt helyezné a politikája homlokterébe...

mi van a tescoval, ha célirányosan mész akkor egész jó termékeket találsz...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés