Tömegtüntetés a nácizmus ellen a Kossuth téren

2012. december 2. 15:45
A Himnusszal kezdődött a fővárosi Kossuth téren a Tömegtüntetés a nácizmus ellen elnevezésű demonstráció. A rendezvényen Rogán Antal, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon is felszólal.

Kevéssel vasárnap délután negyed négy után a Himnusz elhangzásával megkezdődött a fővárosi Kossuth téren a Tömegtüntetés a nácizmus ellen elnevezésű demonstráció, amelyet a jobbikos Gyöngyösi Márton hétfői kijelentése elleni fellépésül a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány facebookos kezdeményezésére – a közösségi oldalon olvasható információk szerint – a Mazsihisz, a Hit Gyülekezete és az Élet Menete Alapítvány szervezett. A rendezvényen Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője és az Együtt 2014 Választói Mozgalom nevében Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a bejegyzés alatt álló Haza és Haladás Egyesület első embere is felszólal.

 
Az MTI tudósítói szerint a rendezvény kezdete előtt fél órával a nyirkos hidegben több ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren, akik megtöltötték a tér háromnegyedét. Az ország különböző részeiről érkezett demonstrálók településük nevét feltüntető táblákat emeltek a magasba. A rendezvényen megjelent Ilan Mor izraeli és Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet is, akiket külön köszöntöttek. Az Országház főbejárata előtti területen összegyűltek transzparenssekkel is tiltakoznak a nácizmus és a fasizmus ellen, de voltak, akik Jobbik-ellenes táblákkal érkeztek. Többen viselnek sárga, hatágú csillagot, az emberek túlnyomó többségének nemzetiszínű zászló van a kezében. A közúti forgalmat a rendőrség a Kossuth tér környékén lezárta, nem közlekedik a 2-es villamos sem. Az Alkotmány utcában egy óriáskivetítőt is felállítottak, de a tömeg a demonstráció kezdete előtt addig nem ért el – jelentik az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói.
 
Novák Előd, a Jobbik alelnöke – még a demonstráció előtt írt – vasárnapi közleményében úgy fogalmaz, pártjuk ízléstelennek és a keresztény hagyományokat sértő „provokációnak” tartja, hogy a tüntetésre éppen advent első vasárnapján kerít sort a Fidesz, az MSZP, Bajnai Gordon, a Mazsihisz és a Hit Gyülekezetének „nagykoalíciója, mely csak Izrael érdekében tud összefogni, a magyarság sorskérdéseiben nem”. A jobbikos Gyöngyösi Márton hétfőn elhangzott – az államfő, a kormány, pártok és civil szervezetek elítélő reakcióit kiváltó – azonnali kérdésében annak felmérését szorgalmazta, hogy „az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy baj Mesterházy aktuápolitikai szövege. Azt hiszi, hogy mszp nagygyüllés. Rogán és Bajna a legnagyobb meglepetésre tiszteségesen szonokoltak arról amiről kellett és nem terjeszkedtek tól.

Mesterházy nem normális mindenki a gyüllölet és a kirekesztés ellen beszélt erre elkezd gyüllölettel mutogatni a kormányzó oldal és Orbánt keveri mondanivaló valójában.

Megemlékeznek és elítélik a Deir Jaszin-i, Kibbija-i mészárlásokat is?

És azoknak, akik különféle listákat böngésznének/dolgozatokat hasonlítanak össze, szebb karácsonyuk lesz?
Több együttérzést, több jóindulatot, bizalmat ha adunk, tán kapunk is, és akkor talán még az ünnepünk is lehet egy kicsivel szebb.

Rogán, a rasszizmus ellen a korpa Mesterházy és Bajnai nélkül is lehet tenni.

Neked a nácik oldalán lett volna a helyed.

Mégóvatos?
http://www.youtube.com/watch?v..
Amúgy nem vagyok román, te náci féreg!!!!!!
!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés