Tages Anzeiger: Orbán az utcát is elfoglalná az ellenzék elől

2012. január 26. 8:52
Miután Orbán Viktor az ellenőrzése alatt tartja már a Parlamentet, az igazságszolgáltatást és a médiát is, most az utcákat és a tereket is el akarja foglalni – írja a svájci lap.

Bernhard Odehnal megállapította, hogy miután Orbán Viktor az ellenőrzése alatt tartja már a Parlamentet, az igazságszolgáltatást és a médiát is, most az utcákat és a tereket is el akarja foglalni. A Tages-Anzeiger publicistája beszámolt arról, hogy hétvégén EU ellenes transzparensekkel és a miniszterelnököt ábrázoló képekkel tüntettek az emberek a kormány mellett. Megállapította, hogy semelyik másik európai országban sem tudna a kormány ennyi szimpatizánst az utcára vinni. Megállapította azt is, hogy a kormány „megtisztította” kritikusaitól az egyetemeket, a hivatalokat és az új választási törvénnyel gyengített az ellenzéken is. Kiszely Zoltán megállapította, hogy a kormány megmutatta az ellenzéknek, hogy az utca nem csak az övék – írja Odehnal, aki cikkében említést tett a nagyobb kormányellenes megmozdulásokról is.

A cikkíró kitért arra is, hogy a kormány a március 15-i nemzeti ünnepre már előre lefoglalta a belváros egyes utcáit. Megjegyezte, hogy a „Milla” ezt nem akarja elfogadni, valamint azt is megjegyezte, hogy Vásárhelyi Mária szerint a Parlament szavazógéppé változott, a média pedig a kormány szócsövévé, ezért az utca maradt az egyetlen nyilvános fórum. Odehnal részletesen beszámolt a Klubrádió bezárása elleni tüntetésről is. Arra is kitért, hogy a kormány támogatottsága ugyan csökken, de ebből az ellenzék nem tud profitálni. Bemutatta az olyan ellenzéki mozgalmakat, mint a Szolidaritás vagy a 4K! és beszámolt arról is, hogy jövő héten Dörner György hivatalba lépése ellen várhatóak megmozdulások. A cikk szerint Csurka István ma már Orbán Viktor mellett mozgósítja híveit – idézi a svájci lapot a Médianéző.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sőt!

Még az időjárást is átalakítja...

Ennyire szennylap nem lehet egy német újság!

ez olyan hellerszeru magat vilaghiru filozofusnak kikialto lehuto lehet... legalabbis hogy hulye az bizonyos.

Az utcát einstandolta, ez tény

Egyébként tényleg nem értem, miért kellett mindent lefoglalni, semmi értelme és baromi rossz visszhangja lesz. Tipikus fideszkormány-akció.

Persze, igazad van, dehát ez van, ezekkel kellene együttműködni tényleg.

Visszhangja lesz, mert pl én is beszélek róla.

Na erre a gondolkodásra mondják, hogy demagóg.

Kádárnak is nagy volt a támogatottsága. Köztük voltál?

"Senki nem bízik Orbán Viktorban és a Fideszben, hogy felelősen használnák hatalmukat"

Ha o le tud senkizni tobbmillio magyar valasztopolgart, akkor engedtessek meg nekunk is, hogy ne legyunk tul jo velemennyel rola.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés