Tages Anzeiger: Orbán az utcát is elfoglalná az ellenzék elől

2012. január 26. 8:52
Miután Orbán Viktor az ellenőrzése alatt tartja már a Parlamentet, az igazságszolgáltatást és a médiát is, most az utcákat és a tereket is el akarja foglalni – írja a svájci lap.

Bernhard Odehnal megállapította, hogy miután Orbán Viktor az ellenőrzése alatt tartja már a Parlamentet, az igazságszolgáltatást és a médiát is, most az utcákat és a tereket is el akarja foglalni. A Tages-Anzeiger publicistája beszámolt arról, hogy hétvégén EU ellenes transzparensekkel és a miniszterelnököt ábrázoló képekkel tüntettek az emberek a kormány mellett. Megállapította, hogy semelyik másik európai országban sem tudna a kormány ennyi szimpatizánst az utcára vinni. Megállapította azt is, hogy a kormány „megtisztította” kritikusaitól az egyetemeket, a hivatalokat és az új választási törvénnyel gyengített az ellenzéken is. Kiszely Zoltán megállapította, hogy a kormány megmutatta az ellenzéknek, hogy az utca nem csak az övék – írja Odehnal, aki cikkében említést tett a nagyobb kormányellenes megmozdulásokról is.

A cikkíró kitért arra is, hogy a kormány a március 15-i nemzeti ünnepre már előre lefoglalta a belváros egyes utcáit. Megjegyezte, hogy a „Milla” ezt nem akarja elfogadni, valamint azt is megjegyezte, hogy Vásárhelyi Mária szerint a Parlament szavazógéppé változott, a média pedig a kormány szócsövévé, ezért az utca maradt az egyetlen nyilvános fórum. Odehnal részletesen beszámolt a Klubrádió bezárása elleni tüntetésről is. Arra is kitért, hogy a kormány támogatottsága ugyan csökken, de ebből az ellenzék nem tud profitálni. Bemutatta az olyan ellenzéki mozgalmakat, mint a Szolidaritás vagy a 4K! és beszámolt arról is, hogy jövő héten Dörner György hivatalba lépése ellen várhatóak megmozdulások. A cikk szerint Csurka István ma már Orbán Viktor mellett mozgósítja híveit – idézi a svájci lapot a Médianéző.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés