Vona nem szavazta meg a kettős állampolgárságot

2010. május 26. 10:59
Nem volt jelen a kettős állampolgárságról szóló szavazáson Vona Gábor a Jobbik elnöke és frakcióvezetője, így nem is szavazta azt meg. Simicskó, Pősze, Gyöngyösi, Molnár Oszkár és Z. Kárpát Dániel sem volt jelen az ülésen. Összesen 352-en szavaztak a 386 képviselőből, hárman nemmel szavaztak, öten tartózkodtak.

Bár a parlament szerdai ülésén jelenlévő jobbikosok mind megszavazták a kettős állampolgárságról szóló fideszes eredeti javaslatot, Vona Gábor nem tette ezt meg, hiszen a szavazás alatt nem vett részt az Országgyűlés ülésén. Kerestük az ügyben Dúró Dórát, a párt szóvivőjét, de még nem sikerült elérnünk. Vonához hasonlóan egyébként sem Pősze Lajos, sem Z. Kárpát Dániel, sem a jobbikos külügyminiszter-jelölt Gyöngyösi Márton, sem a függetlenként tevékenykedő Molnár Oszkár, sem a KDNP-s Simicskó István nem tartózkodott a parlamentben.

Így tett a fideszes Völner Pál, a KDNP-s Aradszki András, az MSZP-től Burány Sándor, Botka László, Horváth Csaba, Hiller István, Horváth András Tibor, Juhász Ferenc, Káli Sándor, Kiss Péter, Kovács László, Lendvai Ildikó, Lukács Zoltán, Molnár Zsolt, Nyakó István, Steiner Pál, Tóth József, Tukacs István, Ujhelyi István és Varju László, az LMP-től Karácsony Gergely, Osztolykán Ágnes és Szilágyi Péter. 

Jelen volt az ülésen, de nem szavazott az MSZP-s Szűcs Erika, Vadai Ágnes, Ficsor Ádám, és az ülést vezető fideszes Schmitt Pál. A két LMP-s tartózkodásról LMP-s forrásaink azt mondták, Dorosz Dávid és Szabó Tímea azért tartózkodtak, mert nem ment át a fellebbezés jogáról szóló módosító indítványuk. 

Frissítés: Elértük a nemmel szavazó Szanyi Tibort is. Az MSZP-s politikust már eleve szétveti a méreg azért, hogy kettős állampolgárságként van interpretálva a javaslat, amikor Magyarország csak egyféle állampolgárságot tud adni. Szanyi szerint a gesztus szép, de szerinte pont azok nem fognak élni az állampolgársággal, akik a határon túl köztisztviselők vagy politikusok. Szerinte ez a precedens megadja az esélyt Romániának arra, hogy megadja a román állampolgárságot a moldávoknak, hogy ezzel gyakorlatilag bekebelezze Moldáviát, és ezzel a magyarok aránya Románián belül a parlamenti képviseletet jelentő 5% alá essen. Szanyi Tibor bővebben egy holnapi Mandiner-interjúban mondja el érveit.

Frissítés 2.: Vona Gábor technikai hiba miatt nem vett részt a szavazáson. „Mindenki elhiheti, hogy akár a Marsra is elmentem volna, hogy ezen a történelmi szavazáson személyesen legyek jelen” - sajnálkozott a Jobbik elnöke, aki egy rádióműsorban szerepelt a szavazás alatt.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

hát sztem az ott nem a szanyi lakájmédiája mer ugye debreczeni józsi meg andrassew meg ezek azok gyurcsányisták ugye szóval tehát végülis érthető a szanyi futtatása ilyen szempontból ha azt nézzük ki veri szét az mszpt merhogy nem a mesterházy az is biztos

mindig ez van, amikor már kezdenénk emberszámba venni, tesz egy védhetetlenül ember- és magyarellenes lépést, majd pedig valami ködös baromsággal megindokolja, szerinte miért volt éppen magyarvédő szavazat, ami a magyarok ellen szólt!

ennyi ezekből elég is, többet nem is érdemes foglalkozni velük, most letették a garast, oszt annyi, végleg, ilyenekkel nincs mit tárgyalni, beszélni, minek? mindig ez a vége

de ő még hagyján, a házmestery úgy szavazta meg, hogy nem gondolta komolyan, és le is nyilatkozta az Isten barma

H-a-z-a-á-r-u-l-ó!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés