Beleszállt a Kossuth és Erkel Ferenc-díjas előadóművész Magyar Péterbe

2024. augusztus 21. 15:47

Szörényi Levente Orseolo Péterhez hasonlította az ellenzéki pártvezért; majd azt is elmondta, ő bizony disszidálna, ha megválasztanák miniszterelnöknek.

2024. augusztus 21. 15:47
Magyar Péter

Nyitókép forrása: Képernyőkép

 

Szörényi Levente Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző a Demokratának adott interjút. Ezt a Mandiner is szemlézte. A beszélgetésben aktuálpolitikai témák is előkerültek. A művész kijelentette, Magyarországnak jelenleg Orbán Viktor kormányfő személyében jó vezetője van. De felhívta arra is a figyelmet, hogy a történelem során volt már rá példa, hogy külföldről érkezett pénzekkel próbáltak beleszólni a magyar politikába. Magyar Pétert Orseolo Péterhez (Magyarország királya 1038 és 1041, valamint 1044 és 1046 között) hasonlította.

Ha már a korszakról beszélünk, gondoljunk csak Orseolo Péterre, aki hűbérbe adta a németeknek Szent István független Magyarországát. Most is ennek lehetünk a tanúi a politikai életben, lásd Magyar Pétert és társaságát”

– fogalmazott Szörényi. Hozzátette, Donald Tuskot és Joe Bident is irányított elnököknek tartja, de a lengyel elnökben legalább lát egy határozott karaktert.

De mit lépne, ha Magyar Pétert megválasztanák magyar miniszterelnöknek? „Én disszidálok, ha ezt az embert megválasztják miniszterelnöknek, méghozzá Törökországba!”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szörényi Levente

Demokrata

Idézőjel

A magyar történelem során mindig is volt példa arra, hogy külföldről érkezett rengeteg pénz, paripa s fegyver, hogy az ő szájízük szerint változzon meg a honi helyzet. Interjú.

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jostothu
2024. augusztus 21. 22:05
Azt hogy kiváló rock zenész, sztár, azt tudtam. Hogy intellektuálisan is így csillog, az lenyűgöző számomra. Köszönöm Levente és örülök hogy a kortársad lehettem.
Szerintem
2024. augusztus 21. 20:45
Itt is hogy kibuknak a tiszafostosok, hogy hová, kik mellé állnak. Egyértelmű, hogy ezek jellemzően az ország tönkretételére játszó, azt idegen hatamaktól is az ország megszivatását kikönyörgők, az idegenek fizetett ügynökeinek rajongói. Szóval nem is úgy van, ahogy korábban gondolatam. Ezek tényleg tudatosan, pontosan tudják, hogy mit akarnak. Hogy idegen kézbe adni az ország összes javait annak fejébe, hogy őket tegyék meg a bábkormányuknak, a kirablóink.
figyelő4322
2024. augusztus 21. 20:19
Szörényi Levente az egyik a kevés régi vagy új pop/ rock ikonok közül, akit még nagyra tartok. Habár bevallom, az újakat csak eléggé korlátozott mértékben ismerem. Persze el tudom képzelni, hogy a disszidálást csak viccnek szánta. Ma már akárki elmehet akármelyik országba, ahová beengedik. Erre nagyon jó példa a volt, de butapestiek (és távol áll tőlem, hogy ezzel a normális buDapestieket megsértsem!) által még manapság is rajongva szeretett polgármester, akinek a pártja úgy elolvadt, mint egy marék hó a pokolban... Azt az egy dolgot azért nem értem, hogy a nem rossz, de korántsem túlontúl bőséges polgármesteri fizetéséből hogyan takarított meg annyi lét, hogy ma már kimondottan gazdag ember...? Talán valaki el tudja ezt árulni? Mert akkor érdemes lenne befektetni egy kis lét abba, ami ilyen csodálatos profitot tud fialni...
OrosZrulett
2024. augusztus 21. 19:37
Szánalmas ez a társaság, de a szavazóik még inkább. Századrangú „csalódott” fideszesektől várják a megváltást, akik tehetségtelenségük okán karriert építhetnek erre mindenféle kritika és előítélet nélkül. A változást remélő szavazók azért többet érdemelnének ezeknél a köpönyegforgató, karrierista, hitvány embereknél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!