A magyaroknak kitalált karakter, akit Orbán Viktor ellenében pénzelnek és építenek, egyszerűen minősíthetetlen

2024. augusztus 21. 13:49

A magyar történelem során mindig is volt példa arra, hogy külföldről érkezett rengeteg pénz, paripa s fegyver, hogy az ő szájízük szerint változzon meg a honi helyzet. Interjú.

2024. augusztus 21. 13:49
Szörényi Levente
Szörényi  Levente
Szörényi Levente
Demokrata

Nyitókép forrása: Mandiner / Földházi Árpád

 

„Egyszer arról beszélt egy interjúban, hogy háromfajta magyar létezik: az istváni, a koppányi és az idegenszívű. Ezt továbbra is fenntartja, vagy e hármas felosztás felett eljárt az idő?

Nem mindegy, hogy milyen korszakban vetjük fel ezt a kérdést. Negyven vagy húsz évvel ezelőtt érvényesnek tartottam a felosztást, de ma már nem tartom annak. Vannak történelmi helyzetek, amelyekben másképpen gondolkoznak a különböző társadalmi csoportok és az elit; ezt fejezi ki Koppány és István alakja, illetve az idegen, akinek érdekében áll szétszakítani a feleket. Az idegenszívű kifejezést különben Makovecz Imre találta ki, én pedig rendkívül találónak éreztem, mert az idegenszívűség nem származás, hanem érzés kérdése. Nos, az ön által említett nyilatkozatom után kaptam rengeteg levelet, amelyben sokan felháborodva írták nekem, hogy ők keresztényként is jó magyarnak érzik magukat. Bródy János annak idején meg azt mondta, hogy nem lehet ilyen alapon szétbontani a társadalmat; azóta sok víz lefolyt a Dunán, és hát mit olvastam egy nemrégi nyilatkozatában? Az István, a királyról beszélve azt mondta, hogy a magyarokban egyformán megvan az istváni és a koppányi szemlélet. Nos, ez jelzi igazán az idő múlását. Igaz, egyet felejtett csak el megemlíteni, az idegenszívűt.

(…)

Manapság kik az idegenszívűek?

Nem kell a mellkasukba nézni, elárulják őket a szavaik és a tetteik. Vajon azok nem idegenszívűek, akik az Európai Parlamentben mindennap elárulják Magyarországot az önös érdekeik szerint, úgy, hogy állítólag a magyarokat képviselik?

Sorsszerű, hogy mindig köztük legyenek az idegenszívűek?

Gyurcsány Ferenc mondta egyszer, hogy el lehet menni Magyarországról; hogyha ennyire élhetetlen ez az ország, akkor miért nem fogadnak neki szót?

(…)

A közbeszédben és a politikai szónoklatokban is minduntalan felmerül a kérdés, hogy hova tartozzunk: Nyugathoz vagy Kelethez? Időszerű ez ön szerint manapság?

Egyre időszerűbbnek érzem. Nem rajtunk fog múlni, hogy hová tartozunk, hanem a Nyugaton, amely egyre inkább tönkreteszi önmagát. Mert mi a Nyugat most? Azt látom, hogy a szankciópolitika nem Oroszországot teszi tönkre, hanem a dúsgazdag németeket küldi padlóra, mi pedig gazdasági értelemben Németországon csüngünk. Nem mi tehetünk róla, hogy tönkreteszik magukat, de mi fogjuk a leginkább megérezni e felelőtlen politikájuk következményeit. A Nyugat szemében ismét páriák vagyunk, nem csoda, hogy elzárják az uniós pénzcsapokat és próbálják kivéreztetni Magyarországot. De ezen sem kell meglepődnünk, hiszen Trianon mégis kinek köszönhető? Törökországnak vagy a Nyugatnak? Ennek ellenére geopolitikai tény, hogy a Nyugathoz tartozunk, de ha elvágják az életlehetőségeinket, akkor mitévők legyünk? És ha szimbólumokat keresünk, akkor itt van a párizsi olimpia perverz megnyitóünnepsége, amely egy erkölcsi fiaskóval ér fel. Az interszexuális bokszról, hogy egy férfi végigverekedte magát fél tucat nőn, és aranyérmet szerzett, vagy a sportolókat megbetegítő, úszhatatlan fertőről, Apollinaire Szajnájáról ne is beszéljünk. Ezek jelek. Mi nem erre a Nyugatra vágytunk, amikor az István, a királyt írtuk, és nem ezt a Nyugatot láttam, amikor érettségi után meglátogattam a Párizsban élő rokonaimat.

(…)

És most van jó vezetőnk?

Persze, hogy van, éppen ezért akarják tönkretenni. A magyar történelem során mindig is volt példa arra, hogy külföldről érkezett rengeteg pénz, paripa s fegyver, hogy az ő szájízük szerint változzon meg a honi helyzet – ha már a korszakról beszélünk, gondoljunk csak Orseolo Péterre, aki hűbérbe adta a németeknek Szent István független Magyarországát. Most is ennek lehetünk a tanúi a politikai életben, lásd Magyar Pétert és társaságát. Donald Tusk lengyel miniszterelnök is irányított ember, de ő legalább határozott karakterű és karakán, szemben az Egyesült Államok jelenlegi, félkegyelmű elnökével. A magyaroknak kitalált karakter, akit Orbán Viktor ellenében pénzelnek és építenek, egyszerűen minősíthetetlen. Mindig sikeresen megtalálják azokat a kellően narcisztikus személyeket, akik ezerszeresen is hiába járatják le magukat, még nagyképűbben állnak vissza a pástra.

Mindenesetre én disszidálok, ha ezt az embert megválasztják miniszterelnöknek, méghozzá Törökországba!”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. augusztus 26. 16:34
Melós Több millióval támogattam Magyar Péter kampányát kisemberként, mert az utolsó reményem, hogy segít kitakarítani a szemetet innen. " na csak vigyázzon, mert Poloska Petire 2000 ügynök figyel, magát is figyelni fogják..
Töki
2024. augusztus 22. 17:22
Levente!!! Te 1 igazi, magyar érzelmű sváb gyökerekkel rendelkező csávó vagy!!! Mondjuk nem hiába te voltál az ész az Illésben IS!!!
Melós
2024. augusztus 22. 15:35
Kedves Levente. Én csak egy igazán idegenszívű embert ismerek, akinek köze nincs a magyarsághoz, és legfőképpen a kereszténységhez nincsen: Orbán Viktor. Mióta ismerem a nevét, azóta látom, hogy fő célja egymás ellen uszítani mindenkit, aki él és mozog. Megtalálja az emberek gyenge pontját, hasznot húz a gerjesztett gyűlöletből, és közben egy hideg fejű üzletember módjára kiszivattyúzza a pénzünket. Egyáltalán nem érdekli a magyarság, meg a történelmi értékek, csak tudja jól, hogy minket érdekel, és kihasználja. Több millióval támogattam Magyar Péter kampányát kisemberként, mert az utolsó reményem, hogy segít kitakarítani a szemetet innen. Ha menni akarsz, még ma csomagolj! Ne várd meg, amíg sz*rosseprűvel üldöznek, te vén impotens passzív b*zi!
alexandrosz-2
2024. augusztus 22. 13:08
Jó utat! Ha nem írunk, ne válaszolj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!