Az nagyon helyes, hogy már a pedagógusoknak is tilos mobilt használni

2024. szeptember 03. 22:00

Azért nekem még mindig hiányérzetem van.

2024. szeptember 03. 22:00
France - Illustration, back to school
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Facebook

Nyitókép: Jean-Marc Barrere / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

„Azért nekem még mindig hiányérzetem van.

Az nagyon helyes, hogy már a pedagógusoknak is tilos mobilt használni. Bár megnézem én azt a tanárt, aki bármikor tudott óratartás közben magánügyben mobilozni, de ha egyszer mindenki gyanús, aki él, akkor majd pont ők maradjanak ki a szabályzásból?!

De azért ez még kevés. Először is, miért nem kell nekik is leadniuk a készüléket? Az igazgató reggel begyűjthetné. Úgyis be kell jönnie neki vagy valakinek hajnalban, mert Maruzsa államtitkár szerint a hőségen úgy kell segíteni, hogy hajnalban kötelezően kiszellőztetik a tantermeket.

Másodszor is mi lesz a portással? Ő csak úgy szabadon telefonálgathat?! Nem lesz ennek jó vége. Így sosem fogunk eljutni a szülők mobiljainak begyűjtéséig, anélkül pedig a rendszer félkarú óriás.

Aztán itt van a diáktelefonok biztonságos őrzésének problémája. Míg a többiek ezen görcsölnek kezüket tördelve, egy kreatív igazgató megtalálta a megoldást: a telefont zokniba dugva kell leadni, így majd nem törik össze a nagy zsákban.

Szerintem azért ez sem maradhat szabályozatlanul. Nemcsak arra gondolok, hogy nyitva marad a kérdés: térd- vagy bokazoknit lehet használni? A probléma ennél elvibb. Szerintem ki kellene mondani, hogy csak házilag, kézzel kötött zoknikat szabad alkalmazni. A nagyipari gyártás köztudottan rombolta a szociális kapcsolatokat, és visszavetette az emberiség fejlődését.

Alszol, Maruzsa?”

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

A sztárpedagógus felvetése könnyedén bekerülne egy „Tíz mondat, amellyel csökkentheted a tanári szakma presztízsét” című összeállításba.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodosoldier-2
2024. szeptember 07. 15:00
Nem kellene még indulni a Balatonhoz?Ideje lenne fürdeni menni banya.
pugacsov-0
2024. szeptember 05. 14:19
Cenzor tőled nem vették el, használhatod vagy kérj gondos órát. És egy fontos szám neked októbertől: 1830
ornagyornagy
2024. szeptember 05. 13:48
Unatkozik a szoláriumban az agitpropos vén múmia...
Szosasa
2024. szeptember 05. 09:11
Tőled meg a netet kellene elvenni, de azonnal!!!!!!!!!!! Vén komcsi k-va!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!