Alaposan félrement a balos tálalás a józsefvárosi rendelő előtti sor kapcsán

2024. augusztus 07. 16:39

Újra a drog és a bűnözés melegágya lett a VIII. kerület Ferencz Orsolya miniszteri biztos szerint.

2024. augusztus 07. 16:39

Nyitóképünk: A józsefvárosi „mikropark”, Facebook/Otthonunk, Józsefváros

Nagy vihart kavart egy szerda reggeli Telex-cikk, amely arról szól, hogy a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ előtt olyan hosszú sor áll, hogy a szomszéd utcáig elér, legalább százan állhatnak sorba.

Elmondta a véleményét Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, aki korábban önkormányzati képviselő volt itt, így különösen a szívén viseli a városrész sorsát. „Százméteres sorok az egészségközpont előtt, kiszáradó, »parknak csúfolt«, milliókba kerülő igénytelen ládikák és sittes konténerek – erről a Mandiner is írt korábban –, drog és szemét a közterületeken. Mára kiderült, minden kritikánk jogos volt, amelyet Józsefváros baloldali városvezetésével szemben megfogalmaztunk az elmúlt években”kezdi a Facebook-posztját.

A kormánypárti politikus azzal folytatja, hogy 

Pikó András polgármester nem fogadta meg tanácsaikat, és ennek a kerületi emberek isszák meg a levét. 

„Az arrogancia nem áll senkinek sem jól, pláne, ha az illetőnek és csapatának eredményei sem túl acélosak” – teszi hozzá, s azzal folytatja, hogy elég nagy a kontraszt a korábbi sikeres fideszes városvezetés és a mostani baloldali között. 

Ezt is ajánljuk a témában

Példaként felhozta, hogy a kormánypárti irányítás alatt felújították a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központot, és ott európai szintű szolgáltatást biztosítottak. Mostanra azonban hajnali többórás sorban állás után sem biztos, hogy bejut valaki ultrahangos vizsgálatra az adott hónapban. Pedig pénz lenne orvosok számára vonzóbbá tenni a józsefvárosi munkavállalást, az önkormányzat számlája tele van, mert nem fejlesztettek semmit az elmúlt öt évben – írja, és arra emlékeztet, hogy az egészségközpont működtetése fél évtizede egyedül az önkormányzat felelőssége. Eddig jutottak el vele. „Reméljük, vizitdíjat azért nem fognak szedni...” – írja ironikusan.

A témában megszólalt Hont András is, aki Magyar Péter rövid posztjára reagált, a Tisza Párt elnöke ugyanis a cikkre hivatkozva mindössze annyit írt, hogy a 24. órában vagyunk, minden bizonnyal a kormányváltás szükségességére utalva. A publicista kifejtette, a cikkből is kiderül, önkormányzati intézményről van szó. A szakemberhiányról persze nem a fenntartó tehet Hont szerint, de az írás nem is ezt kéri számon, hanem hogy miért az utcára terelik a várakozókat, és miért nem lehet online időpontot foglalni – fogalmaz és hozzáteszi, hogy 

más településeken is orvoshiány van, mégis meg tudják ezt a problémát oldani.

„Ez azonban nem zavarja a lájkkurvát, hogy demagóg módon azonnal rárepüljön a témára, nyilvánvalóan anélkül, hogy olvasta volna a cikket. Az orvoshiány egyenesen következik abból, hogy a Fidesz ellenzékben mindent elkövetett bármiféle egészségügyi reform megakadályozásáért, kormányon pedig a végletekig halogatta azt - ahogy erről sokunk sok helyen írt és beszélt. Szóval az a kérdésem, öcsém: te mit is csináltál a megelőző 23 órában?” – teszi fel a kérdést Hont.

Ferencz Orsolya szerint szintén jó példa a baloldali önkormányzat működésére az egészen abszurd módon „mikroparknak” nevezett tájsebek kérdése. Az önkormányzatnál jó pénzen foglalkoztatott baloldali politikai aktivisták, szakmaiatlan ideológusok szerint ezeknek kellett volna csökkenteni a kánikulában a közterületek hőmérsékletét. A bóvli tákolmányokban kiszáradtak a növények. Szinte szó szerint égettek el Pikó Andrásék milliókat erre a bugyuta ötletre. (Erről itt írtunk részletesen.)

A miniszteri biztos kijelenti, a baloldal által támogatott liberális szervezetekkel, a lakóellenes liberális szabályozással és az ellátatlan hajléktalanok okozta káosszal a túl kevés közterület-felügyelő nem tudja felvenni a lépést. Újra a drog és a bűnözés melegágya lett Józsefváros.
„Mi továbbra is ki fogunk állni a józsefvárosi emberek érdekei mellett, és hangot fogunk adni véleményüknek. Akkor is, ha a jelenlegi baloldali városvezetés továbbra sem kíván a józsefvárosiakkal és a valósággal foglalkozni” – zárja Facebook-posztját Ferencz Orsolya.
 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2024. augusztus 07. 22:39
most már én is úgy vagyok ezekkel , hogy nem a mazolibsi szavazók akarták ezt így? Ha úgy lenne föltéve a kérdés hol a jobboldali szavazók joga az emberi környezethez az jobb lenne
nakatomi
2024. augusztus 07. 20:51
Józsefvárosból már jó ideje a jól ismert, és ezek szerint sokak által visszakívánt Nyócker lett. Normális ésszel fel nem fogható, hogy az ott lakók többsége miért szavazott erre? De persze hasonló kérdés tehető fel, magával Budapesttel kapcsolatban is.
atti64
2024. augusztus 07. 20:17
BALOS PATKÁNYOK!!!!!!!!!!!!!!4
Sztrovacsek
2024. augusztus 07. 19:02 Szerkesztve
Az egészségügybe pénz kell(ene). Nagyon sok pénz, több ezer milliárd. NERtársaktól kérdezem, KI TEGYE EZT BELE??? 1. Magán személyek? (a fidesz ellenzékben tiltakozott ellene) 2. Az állam? (miből, adóemelésből vagy máshonnan vegye el?) 3. Magán befektetők? (a fidesz ellenzékben tiltakozott ellene) 4. Ezeknek valamilyen kombinációja? (a fidesz ellenzékben tiltakozott ellene) Amíg ingyen van, ne várj ettől jobbat! Ja, fizeted a tb-t? Annyit kapsz, amennyire az elég. Vagy nézzük másik szempontból. Aki régen nem adott hálapénzt, azzal nem nagyon foglalkoztak. Most senki nem ad hálapénzt, hát nem nagyon foglalkoznak senkivel. Akkor zsebbe csúsztattad, most vidd el a magánrendelőbe! De aki sajnálta a 300 Ft-ot azt kitiltanám minden magánrendelőből! Menjen az államiba, az ingyen van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!