Egy vérből valók vagyunk!

2024. július 13. 18:25

Orbán Viktor számítása ezúttal is bevált.

2024. július 13. 18:25
Prime Minister Of Hungary Viktor Orban Visits Kyiv
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

Nyitókép: Photo by Viktor Kovalchuk/Global Images Ukraine via Getty Images

„Nem valószínű, hogy az ukrajnai vasfüggönyről szót ejtettek, mert szó, ami szó, ezt se kapta fel a világmédia. Pedig sajnos igaz: az ukrán fegyveres erők szögesdróttekercsekből erős védvonalat építettek a Tisza mentén Kárpátalja és Románia határán, de nem azért, hogy visszatartsák a kéretlen behatolókat, mert nincsen olyan őrült, aki Ukrajnába akarna bejutni, hanem hogy megállítsák a sorozás elől menekülőket. Videófelvételek bizonyítják a vasfüggöny létét. A fiatal ukrán férfiak egyre kevésbé készek meghalni egy értelmetlen és céltalan háborúban, aminek nem látják a végét.

Szakértők szerint ha csak egy napra feloldanák a határzárat, százezrek, talán milliók menekülnének el onnan.

Nem csupán indokolt, hanem nagyon időszerű is volt Orbán Viktor keleti békemissziója, amely a mostani washingtoni NATO-csúcson talán elér annyit, hogy a háború legvérszomjasabb héjái is számolgatni kezdjék, ki van még velük, és ki van ellenük. Ha a világ két legnépesebb országa, India és Kína nyíltan a világ legerősebb nukleáris katonai hatalma, Oroszország mellé áll, és a BRICS-országok alapítóihoz (Brazília, Oroszország, India, Kína és a Dél-afrikai Köztársaság) az év eleje óta csatlakozott Argentína, Egyiptom, Etiópia, Irán, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek is hasonlóan gondolkodik, akkor lehet, hogy az Orbán Viktor által kezdeményezett béke talán elgondolkodtatja őket.

Az Európai Unió bölcsességében nem reménykedhetünk.

Az árulás, a korrupció és az alávalóság lassan kötelező feltétellé vált a brüsszeli elit köreiben, így nincs mit csodálkozni azon, hogy a szokatlan aljasságával páratlan népszerűségre szert tevő Poloska Pétert és társait a legnagyobb létszámú frakció sietve keblére ölelte. Hasonló a hasonlónak örül.

Korai azonban az öröm. A Patrióták Európáért frakcióhoz egyre többen csatlakoznak, és az olasz, majd a francia belépés után jó esély van mások csatlakozására is. Úgy tetszik, Orbán Viktor számítása ezúttal is bevált. Amint a békének, úgy a szuverén nemzeti gondolatnak sincs alternatívája, lám, még a baloldal fogságában vergődő Franciaországban sem. A minőség forradalma, amiről e hasábokon már esett szó, a jelek szerint egészen biztosan átrendezi az Európai Unió erőviszonyait. Hogy mindez mire lesz elég az egyelőre még veszedelmesen formálódó új világrendben, azt nem tudjuk, de azt igen, hogy már semmi sem lesz úgy, mint azelőtt.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valerian-0
2024. július 16. 23:45
Már a kezdetben eldõlt ez a sakkjátszma. Az amerikaiak hibát hibára halmoznak, brüsszel hatványozza az amerikai hibákat, az egykori gyarmatok pedig felvirágoztak és kezdik kiszorítani amerikát mindenhonnan. A petro-dollárt, amivel amerika zsarolni tudta a világot, leváltották, az utolsó bástya ( Szaudarábia ) is átrosált a BRICS-hez, pedig anno a 70-es években Kissinger és Nixon ezt a paktumot éppen velük kötötte meg. A dollárnak egyre kevesebb szerep jut a nemzetküzi kereskedelemben, amit amerika háborúkkal akar visszerõszakolni, de már ez sem megy nekik, igazán. Kezd kifulladni amerika, és belefulladni a saját kakijába (cancel culture, woke, blm, lmbtq, demokraták), amit pont azért hozott létre, hogy másokat belefojtson. Röviden - amerika napota lövi tökön magát évek óta valamilyik hülye döntésével, nyugateurópa pedig gyorsabban süllyed mint a Titanic 1912 áprilisában. Keleteurópát a nyugat pöcegödörének szánták, de egyre nyilvánvalóbb, hogy ez nem jött össze. RIP nyugat, RIP USA.
v4nmeeg1p3psid
2024. július 15. 10:45
Egy vérből valók vagyunk! Orbán Viktor származása ezúttal is bevált.
Namond
2024. július 14. 20:32
22-es csapdájaNamond 2024. július 14. 14:16 Válasz: Namond22-es csapdája 2024. július 14. 15:57 "megkereshetünk és szilánkosra törhetjük" "a bal lábad is kezelésbe vennénk" Bátor hőse a propagandának, 22-es csapdája, Hányad magaddal akarod mindezt elkövetni, csak azért mert vitathatatlan tényeket tettem közzé? Neked és elvtelen stupid orbánista társaidnak egyetlen érve sincs a valóság ellen és dühít, hogyha kipukkan az általatok épített média hólyag vagy kiderül, hogy az építő egy hólyag? Ilyenkor számodra nem marad más, mint a bolsevik/náci lumpen proli horda kedvence, a tömeges lincselés? A'la Antifa Hammerbande platform? Nem csak a német kancellári hivatal, de te/ti is finanszírozzátok az Antifa randalírozást?
kerek-a-perec
2024. július 14. 10:17
Sötét felhők gyülekeznek hazánk fölött ! Ha ez a szélhámos, háborús hiszteriát keltő O1G, volt KOMMUNISTA TITKÁR, meg a többi normalitást felforgatni próbáló fasiszta/náci/kommunista/ávós ideológiákkal megfertőzött elméjü fidesz cselédek Magyarországa nem hajlandó beadni a derekát csupán a hatalmuk megtartása érdekében, hogy egy liberális, demokratikus, erős közösségekre épített, civilizált EU 450 millió tagú család ŐSZINTE, BECSÜLETES és LELKES családtagja legyen, keblére ölelve az EU alapelveit és ŐSZINTE, BECSÜLETES, LELKES együttműködésével részt venni az ottani közös munkában, a közös problémák leküzdése érdekében – akkor a „BAL SORS AKIT RÉGEN TÉP” hazánk, szépen folytatni fogja menetelését a jól kitaposott útján az egyik katasztrófából a másikba. Ideje fölállnunk és azonosítani magunkat a 450 millió, civilizált EU családtagjainkkal! A szélhámos Orbán pereputty vagyonkezelésével ki foglalkozik ? Csak kérdem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!