Itt a bejelentés: pszichológiai alkalmassági vizsgálatot vezetnek be a gyermekotthonok vezetőinél

2024. február 29. 21:44

Vizsgálják például az általános pszichés állapotot, a kóros függőségeket, az öngyilkosságra való hajlamot és szexuális devianciákat is.

2024. február 29. 21:44

Máris itt az első szigorítás: Pszichológiai alkalmassági vizsgálat jön a gyermekotthonok vezetőinél – jelentette be Rétvári Bence országgyűlési képviselő, államtitkár Facebookon. 

Ahogyan azt Orbán Viktor Miniszterelnök már bejelentette, a Kormány több szigorítást fog végrehajtani a gyermekvédelmi intézményekben, hogy soha többé ne essen bántódásuk a gyermekeknek sehol, így az intézmény falain belül sem‼️” 

– írta.

A pszichológiai alkalmassági vizsgálat keretében teljeskörű vezetési, személyiségi kompetenciákat, valamint szexuális devianciákat, függőségeket is vizsgálnak minden gyermekotthon vezetőjénél és helyettesénél. „Az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható is a Magyar Közlönyben, és azonnal hatályba is lép,  hogy a vizsgálatok minél hamarabb megkezdődhessenek. A vizsgálatokat nemcsak az új kinevezéseket megelőzően, hanem a jelenlegi intézményvezetők esetében is elrendelik” – tájékoztatott az álamtitkár.

Hogyan fog történni és mit vizsgálnak?

A pszichológiai alkalmassági vizsgálat a Belügyminiszter, Pintér Sándor által jóváhagyott szakmai protokoll alapján történik majd, és kétévente ellenőrzik minden intézményvezető és helyettes esetében. A Belügyminiszter meghatározza a gyermekvédelmi intézményvezetőktől elvárt vezetői kompetenciákat is, amelynek vizsgálata szintén része lesz a bevezetendő pszichológiai alkalmassági vizsgálatnak. 

Vizsgálják például az általános pszichés állapotot, az érzelmi-indulati kontrollt, a pszichés terhelhetőséget, a stresszel való megküzdési képességet, a felelősségtudatot, a kóros függőségeket (például játékszenvedélyt, alkoholfüggőséget, drogfüggőséget), az öngyilkosságra való hajlamot és szexuális devianciákat is

– derült ki az államtitkár posztjából.

„A Kormány a szerdai ülésén részjelentést hallgatott meg a bicskei gyermekotthon ügyéről. A gyermekeket molesztáló V. Jánost úgy nevezte ki a Fővárosi Önkormányzat a gyermekotthon igazgatójává, hogy tudhatták róla, hogy homoszexuális és szexuálisan aberrált” – tette hozzá.

Nyitókép: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2024. március 01. 15:25
Marhaság, pszichológiai vizsgálattal még semmit sem tudtak megelőzni, csak véleményezni azt ami már megtörtént! Eső után köpönyeg! Még a hazugság vizsgáló gépet is áttudja verni egy a gondolatait jól ellenőrizni képes illető!
Hopszjuliska
2024. március 01. 13:23
Az összes vezetőnél be kellene vezetni, valamint minden munkakörben, ahol emberekkel foglalkoznak!
barrakuda-2
2024. március 01. 10:26 Szerkesztve
igen és minden iskolában a tanároknál is be kellene vezetni :LÁSD jAKAB PÉTER tanár !!!!!! " Gyerekekkel nyugodtan foglalkozhaz az iskolákban minden alkoholista deviáns idegroncs...?! "
macskieusz
2024. március 01. 08:10
az un.karigeri-tüntegyüttest is vizsgálni kellene.Az undormány-genya szindrómát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!