Törölt cégek, fiktív számlák – halmozódnak az Amnesty-igazgató testvérének kétes ügyei

2023. december 07. 17:11

A nyilvános cégadatok szerint összesen másfél tucatnyi cégben volt vagy van jelenleg is érdekeltsége Vig Mórnak.

2023. december 07. 17:11

Ahogy arról már beszámoltunk, többrendbeli csalással is vádolják a Soros-hálózathoz sorolható Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvérét. Amíg a szervezet vezetője hathatós intézkedéseket követelt a korrupcióellenes harccal összefüggésben, addig testvérét, Mórt, a praxistól eltiltott jogászt a napokban tartóztatták le, mert a gyanú szerint komoly vagyoni hátrányt okozó számlagyárat üzemeltetett.

Ezt is ajánljuk a témában

A nyilvános cégadatok szerint összesen másfél tucatnyi cégben volt vagy van jelenleg is érdekeltsége Vig Mórnak – a gyanú szerint sok száz milliós számlagyárat működtető ügyvédnek, írja a Magyar Nemzet. Több már a felszámolás vagy a kényszertörlés sorsára jutott, ment a süllyesztőbe. A praxisától eltiltott ügyvéd neve egy látványos rajtaütés miatt vált ismertté. A NAV még múlt szerdán számolt be egy letartóztatott, praxisától eltiltott budapesti ügyvédről, aki olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat.

A NAV emberei 33 fővárosi helyszínen kutattak, dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint nem kis mennyiségben készpénzt foglaltak le. Nem sokkal később kiderült, hogy az eltiltott ügyvéd Vig Mór, aki megközelítőleg negyvenrendbeli csalás miatt áll bíróság előtt.

Vig Mór testvére, Vig Dávid vezeti egyébként igazgatóként az Amnesty International Magyarországot, a Soros-hálózat fontos magyarországi láncszemét. Korábban dolgozott a Magyar Helsinki Bizottságnál, illetve Soros György alapítványánál, az Open Society Foundationsnél is.

A látványos rajtaütés felvételei az alábbi videón tekinthetők meg:

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2023. december 07. 20:18
törölt cégek, és? Pedig eladhatta volna őket Kaya Ibrahimnak, vagy a magyar államnak, háromszor, ugyanazt.
Zsolt75
2023. december 07. 19:20
Mik vannak... Sose gondoltam volna.
makapaka2
2023. december 07. 17:58
Ez jellemzi mindegyik Soros szervezetet.
P_F_Juli
2023. december 07. 17:56
"Amíg a szervezet vezetője hathatós intézkedéseket követelt a korrupcióellenes harccal összefüggésben, addig testvérét, Mórt, a praxistól eltiltott jogászt a napokban tartóztatták le, mert a gyanú szerint komoly vagyoni hátrányt okozó számlagyárat üzemeltetett...." Soros csak ilyen embereket alkalmazhat, miért is tenne mást? Zsidó létére vagyonos zsidókat adott fel, hiszen ha nem ő teszi, majd megteszi más. Ezek a díszpéldányok sem maradnak el tőle, egyik csal, a másik pedig "harcol a csalás ellen" - családon belül marad, kiegyenlítődik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!