A drónok sem jelentenek majd problémát a magyar hiúzoknak

2023. december 21. 18:59

A szocialisták által leépített képességet építenek vissza a Honvédségben.

2023. december 21. 18:59

A Skyranger 30 Lynx elnevezésű, közeli hatótávolságú légvédelmi torony kifejlesztésére kapott megbízást a német hadiipari vállalat, a Rheinmetall – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

 A Lynx alvázára épülő, a 21. század kihívásainak megfelelő eszköz a korszerű harcjárművekkel felszerelt nehéz dandár közvetlen légvédelmi oltalmazását fogja ellátni, egyben szélesíti a Lynx típusváltozatainak skáláját – jegyezték meg.

Kifejtették, a Magyar Honvédség egyik büszkeségének számító, a világ egyik legmodernebbjének tartott

Lynx harcjármű felszerelésének fontos alkotóeleme a légvédelmi torony,

amelynek jelentőségét a jelenlegi biztonsági kihívások tapasztalatai emelik ki. Az alacsonyan szálló, kisméretű drónok, illetve a hagyományos légi célok elleni aktív védekezés ma már elengedhetetlen a páncélos képességek hatékony alkalmazásánál – írták.

Kitértek arra is, hogy

a második világháború idején a magyar hadsereg magyar fejlesztésű Nimród önjáró légvédelmi gépágyúja töltötte be ugyanezt a szerepet,

a képesség azonban a haderő átgondolatlan leépítése során eltűnt a honvédségtől. A Skyranger 30 alkalmazásával a csapatlégvédelmi fegyvernem újraépítésének lehetünk tanúi – fűzték hozzá.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kekegsm
2023. december 22. 07:54
https://youtu.be/pb5_F4_Eod8?si=sTdqzzstEQFXYgJ4
Zolotarjov
2023. december 22. 07:40
Na ugye..
alexandrosz-2
2023. december 22. 05:27
Az ára megfizethetetlen, a hatása elégtelen. Jó buli a fegyverbiznisz a nernyikeknek is.
backsplash
2023. december 21. 22:26
Ez "jó" irány. Ha fegyverkezésről beszélünk, az csak saját gyártókapacitások kiépítésével ér igazán sokat és ahogy nézem mérföldeket ugrunk előre éveken belül ezen a téren - helyesen. Az eladásokból befolyó összeg kompenzálni tudja a saját haderőépítés kiadási oldalát. Ez a csetepaté ukrajnában most befagyni látszik, de nagyon komoly eszközfogyással járt a szövetségi rendszerben, amit nem tudunk pótolni. Az történt, hogy sok ország szépen átadta a kirakat-haditechnikáját, amiből a többségnek kb. egy hétvégére valója volt Abba is érdemes belegondolni, hogy ez a kelet-közép európai térség valószínűleg sosem lesz biztonságos hely, ha nem tudunk elég katonai erőt kiszarni magunktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!