Ellenség a láthatáron

2023. augusztus 15. 12:20

Hogy kiket tekint ellenségnek az Orbán-rendszer, egy viszonylag egyszerű kulcs használatával üzembiztosan eldönthető.

2023. augusztus 15. 12:20
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Orbán Viktor mindig, kivétel nélkül közpénzből fizeti ki azokat, akik személyesen neki (illetve a családjának), a Fidesznek vagy a kormányzati hatalomgyárnak jó szolgálatot tesznek. Ezt a se nem szimpatikus, se nem demokratikus, se nem törvényes szokását az első, 1998-ban kezdődött kormányzása óta konzekvensen őrzi a kormányfő – aki kíváncsi a gyökerekre, nézzen utána, mi volt a nemrég elhunyt Kékessy Dezső nagykövetté emelésének közvetlen előzménye, vagy mi lett azokkal az állami gazdasági káderekkel, akik segítettek a Lévai Anikó-féle földügyletek tető alá hozásában. Ami pedig az ellenségeket illeti, őket onnan lehet felismerni, hogy a kormány az államapparátus és az elvben kormányfüggetlen állami intézmények asszisztálásával, ha kell, a törvények kifacsarásával és/vagy átírásával, a források megvonásával folyamatosan szűkíti a mozgásterüket – nem feltétlenül jogszerűen, de annál hatékonyabban.

Eszerint tehát Heinrich Pecina, a Népszabadság kivégzést végrehajtó ismert (elítélt) osztrák bűnöző jó barát, de például a Magyar Tudományos Akadémia egyértelműen ellenség, bármilyen irracionális, perverz, nemzetellenes értékrendről árulkodjon is ez a miniszterelnöki magatartás. És ellenséggé lettek, mint most láthatjuk, a szakszervezetek is, voltaképpen ugyanazért, mint pár éve az MTA, vagy a CEU: ez a hatalom hosszú távon nem tűr meg maga mellett semmilyen alternatív, kormányzati eszközökkel irányíthatatlan akarat-vagy véleményképző intézményt, ha annak bármiféle kézzelfogható társadalmi befolyása van.”

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. augusztus 15. 16:21
a fő ellenség az ilyen galiciáner mocskos libsi zsidó-mimikri mint te nektek köszönhetjük trianont és minden bajt benneteket nem holtan, hanem élve kéne elégetni annyi halált fájdalmat és kárt okoztak ennek a nemzetnek ezek a magyar nyelvet használó aljadékok ti vagytok a fő ellenség
jagdpancer
2023. augusztus 15. 15:34
Te már megint rettegsz ? Menjél el a francba, de még ott sem kellesz senkinek.
tapir32
2023. augusztus 15. 15:03
Soha, semelyik párt nem tett annyit a gyerekekért, a családokért és az ifjúságért mint a Fidesz! „Az elmúlt 12 év alatt nagyon sokszor bebizonyította a mostani kormányzat, hogy szociálisan mindig is érzékenyebb volt, mint amilyen a baloldal bármikor is lett volna, hiszen ők mindig is a tőke pártján álltak, így például a család és szociális támogatási rendszerben, a munkahelyteremtésben, és számos más, fontos témában.” Szili Katalin
tapir32
2023. augusztus 15. 15:00
Ott kell állandóan a fair play-re hivatkozni, ahol nem az a természetes. Ott kell állandóan a rasszizmust elítélni, ahol nem az elítélése a természetes. Ott kell állandóan a másság elfogadását propagálni, ahol a másság elfogadása nem természetes. Magyarországon a másság elfogadása és a rasszizmus elítélése magától értődő és értetlenül állunk az előtt, hogy ez miért téma. /Érett személyiségű felnőtt emberekről van szó./ A nyilvánvaló, természetes, magától értetődő dolgoknak nincs információ, illetve hír értéke, azokról nem, vagy ritkán beszélünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!