Amerikai lap: Magyarország egyre népszerűbb, szinte havonta érkezik amerikai „klikk” Orbán Viktorhoz

2023. május 22. 10:57

Van azonban ok kételkedni abban a képben, amelyet Magyarország az amerikai konzervatívok elé vetít.

2023. május 22. 10:57
null

Az amerikai konzervatívok körében Magyarország egyre népszerűbb, hiszen alig telik el egy hónap anélkül, hogy ne érkezne Orbán Viktor miniszterelnökhöz és kormányához egy-egy amerikai „klikk” Budapestre – olvasható a National Review véleménycikkében. A május elején Budapesten megrendezett CPAC-en, mely egy elitista és kozmopolita időtöltés, több ismert republikánus politikus is részt vett, akik közül többen populistaként jellemzik magukat.

Ezek a politikusok

látogatásaikat azzal indokolják, hogy Magyarország tanulságokkal szolgál a konzervatívok számára

az Egyesült Államokban: Orbán kormánya ellenáll a globális eliteknek, sarokba szorította a hazai ellenzéket, kikényszeríti a keresztény konzervativizmus kulturális konszenzusát, sőt, tesz is annak hanyatlása ellen.

A kételkedés oka

Van azonban ok kételkedni abban a képben, amelyet Magyarország az amerikai konzervatívok elé vetít. A magyar modell több szempontból sem alkalmazható az Egyesült Államokban, és az amerikai konzervatívoknak inkább a jogállamiság megőrzésére kellene összpontosítaniuk, miközben kiállnak a határok megnyitása ellen.

Az Oroszországgal fenntartott kapcsolatokat bizonyos fokig indokolja Magyarország gazdasági helyzete, de a Kínához való közeledést már nem.

Orbán kormánya ennek ellenére mindent megtesz, hogy a Kínai Kommunista Párt kegyeibe férkőzzön.

A cikk itt hivatkozik Tom Rogannek a Washington Examiner oldalán megjelent írására, mely Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter közelmúltbeli kínai útjáról számol be.

A magyar tárcavezető útja során 3 milliárd dollárnyi kínai befektetést biztosított Magyarországon. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a Kínai Kommunista Pártnak nincsenek önzetlen céljai sem Magyarországgal, sem az Egyesült Államokkal – olvasható a cikkben.

Mindez csak néhány ok arra, hogy az amerikai konzervatívok ne tápláljanak túl sok reményt Magyarország iránt.

Nem szabad, hogy a jól fizetett sajtóvisszhang és a közös fényképezkedések elvonják a konzervatívok figyelmét a magyarországi valóságról. Sokkal jobban járnánk, ha a politikusok az amerikai nép érdekeivel törődnének, az amerikai nemzet hagyományai által vezérelve – zárta sorait a szerző.

***

Nyitókép: Orbán Viktor a tavalyi CPAC Hungary-n. Fotó:Mátrai Dávid

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. május 23. 00:20
Orbanisztán, az Orbán által (félre)vezetett kis ország egyre NÉPSZERŰTLENEBB. AZ ORBÁN-KORMÁNY fő bűnei a jogállamiság és a demokrácia leépitése, az országon belül, az EU-ban és a NATO-ban az orosz és a kinai érdekek képviselete, az orbitális mértékű pénzlopás = korrupció, hogy csak párat emlitsek közülük. Csak a vak nem látja, hogy az egyre inkább elszigetelődő rezsim kifelé araszolgat az EU-ból.
NERbot
2023. május 22. 14:50
Na ugye, hogy katasztrófaturista-nagyhatalom vagyunk!
Lajoss
2023. május 22. 14:28
A mi hitvány pártállamunk csodájára jár a világ..
Szamóca bácsi
2023. május 22. 12:51
jönnek elszigetelni, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!