Alapjogokért Központ: Továbbra is töretlen Orbán Viktor népszerűsége

2023. április 02. 06:39

Márki-Zay Pétert a megkérdezettek 18 százaléka szeretné kormányfői pozícióban látni.

2023. április 02. 06:39
null

A 2010 óta hivatalban lévő kormányfő minden társadalmi csoportban nagyobb támogatottságnak örvend, mint korábbi kihívója, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje – olvasható az Alapjogokért Központ oldalán közzétett kutatási összesítésben.

A biztos szavazók jelentős többsége – 58 százalék – Orbán Viktor miniszterelnököt támogatja, míg egykori kihívóját, Márki-Zay Pétert a megkérdezettek 18 százaléka szeretné kormányfői pozícióban látni.

Azírásos összegzés szerint mintegy egy évvel a 2022-es országgyűlési választás után is töretlen Orbán Viktor népszerűsége, akit tízből hat magyar most is szívesen lát a miniszterelnöki székben.

„A 2010 óta hivatalban lévő kormányfő minden társadalmi csoportban nagyobb támogatottságnak örvend, mint korábbi kihívója, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje” – írták.

A jogi elemző intézet ennek okai között említi az ukrajnai háború kapcsán tanúsított „békepárti testtartást”, a munkahelyek aktív védelmét, a kibővített családpolitikai intézkedéseket, a 13. havi nyugdíjat vagy „az elhibázott brüsszeli” szankciók okozta infláció elleni fellépést.

Mint jelezték, ezek mind olyan ügyek, amelyekben a magyar választópolgárok többsége a nemzeti oldal álláspontját osztja, míg az ellenzék javaslatait elutasítja.

Az Alapjogokért Központ megállapítása szerint ezek alapján látható, hogy

csak akkor lehet sikeres politikát megvalósítani Magyarországon, ha az a nemzeti érdekeken alapul

„és nem a külföldről érkező, több csatornán átguruló dollárokon”.

„Súlyosbítja a helyzetet az ellenzék pénteken tanúsított, magyar nemzeti érdeket figyelmen kívül hagyó magatartása, aminek következtében nem szavazták meg a kormánypártok békepárti határozati állásfoglalását, miközben a fegyverszállításokat szorgalmazó, saját módosító indítványaikat támogatták” – áll a közleményben.

Márki-Zay népszerűsége tartósan alacsony

Ismertetésük szerint Márki-Zay Péter népszerűségi indexe a miniszterelnöki számokkal ellentétben „tartósan alacsony”.

A baloldal bukott kormányfő-jelöltjét 2022 második hetében az aktív szavazók 26 százaléka támogatta, ám

„ostobaságnak” nevezte a rezsicsökkentést és az alapvető élelmiszerek átmeneti hatósági árkorlátozását, „böszmeségnek” titulálta a 13. havi nyugdíjat, valamint arról is beszélt, hogy nem tartja szükségesnek a minimálbért, eltörölné a gyermekvédelmi törvényt, befogadná a migránsokat, de utalást tette arra is, hogy számon tartja azt, ki zsidó és ki nem zsidó a Fideszben – sorolta a kommüniké.

Úgy vélték továbbá, hogy Márki-Zay Péter „megbotránkoztató politikai szerepléseit” csak tovább fokozta a guruló dollárok" néven elhíresült pártfinanszírozási botrány és az ennek köszönhető háborúpárti politikája.

A külföldi dollárokért cserébe a baloldal a magyar érdekkel ellentétes

A „skandalumban” érintettek arra törekedtek, hogy többségében külföldi erőforrások segítségével leváltsák a demokratikusan megválasztott nemzeti kormányt. A külföldi dollárokért cserébe a baloldal a magyar érdekkel és közvéleménnyel ellentétes, az orosz-ukrán konfliktus eszkalációját támogató álláspontot fogalmazott meg több alkalommal.

az ellenzéki pártok általános elutasítottságát - olvasható az összegzésben.

A közvélemény-kutatás módszertanáról azt közölték, hogy március 27-29. között telefonos adatfelvétellel, CATI-módszerrel készült, az 1000 fős minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra.

(MTI)

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

***

***

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
loci__
2023. április 02. 22:01
VIKTOR veszed törvényt a Magyar árvák védelmében és a lehetséges jobb megélhetésükért. VIKTOR még nem késő tudsz változtatni a Magyar árvák sorsán, nem az ukrán Magyar gyűlölőkén kellene nektek ezt a sleppeddel megtenni.
loci__
2023. április 02. 21:54
Viktor mitől is töretlen a sajtó szerint a neked népszerűséged?? Viktor unokám covid árva és csak egy magán alapítvány csurranó- cseppenő adományaiból lehet egy kicsit jobb életvitele, mint amit özvegy Édesanyja tud és szeretne számára biztosítani, de ti mit is csináltok Viktor az ukrán náci soviniszta Magyar gyűlölő fehér cigányok menekült státuszu pereputtyainak sokkalta, de sokkalta jobb életét vitelét biztosítjátok, mint a Magyar COVIDOS árvákét, vagy más egyéb árvákét. Viktor jövőre 2024-t írunk veszed. Viktor veszed ti már ezért is elfogtok menni a picsába!! VIKTOR ébredj!! Mert, ha te idegen náci soviniszta pereputtyainak jobb megélhetési feltételeket biztosítasz, mint a Magyar árvákénak, akkor te egy haza áruló szarjankó vagy, de ez a negatív mocsok amit te a Magyar árvákra vetítesz az megkérdőjelezi az eddig csodálatosnak hit női köztársasági elnökünknek a Magyarnép gyermekei ellen meghírdetett szándékait. Ha törvényi és törvényességi szinten még ebben a fél évben nem biztosítasz a parlamentben az összes Magyar árva gyereknek szebb és jobb anyagilag jelentő élhető világot, mint az ukrán náci fehér cigány gyüttmentek pereputtyainak, akkor nagy szarban leszel 2024-ben, veszed Viktor!! Gondold meg Viktor, hogy most azonnal alkottok törvényt a Magyar árvák jólétének támogatására az ukrán magyar gyűlölő fasiszták preputtyaival szemben, vagy nagy szarban lesztek 2022-ben.
need-info
2023. április 02. 10:39
Csak 1000 embert kérdeztek meg. Tegyék meg 100.000-el és egyből 1,8% lenne a 18% helyett...
XTRO
2023. április 02. 10:20
Vergődjetek ! Minden gondolkodó magyar pontosan tudja, hogy az egyetlen alkalmas ember az ország vezetésére ,Orbán Viktor !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!