Orbán-szóvivő: A kormányfő szerint az EU-tagság Magyarország nemzeti érdeke

2023. január 27. 22:59

„Az EU-tagság nem kívánságműsor, hanem Magyarország nemzeti érdeke” – idézte Orbán álláspontját Havasi Bertalan.

2023. január 27. 22:59
null

Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadott nemzetközi küldöttséget, a beszélgetés során számos dologról szó esett a háborútól a magyar EU-tagságon át a Nyugat és a kereszténység helyzetéig.

A találkozóról Rod Dreher amerikai újságíró, a Danube Institute vendége számolt be részletes tudósításban, amit péntek folyamán fel is kapott a sajtó – a Mandiner cikkét itt olvashatják.

A Portfolio, tisztázandó a miniszterelnök álláspontját, megkereste Havasi Bertalant, a kormányfő szóvivőjét, aki az alábbi választ küldte:

„Az uniós tagság ügyében tartalmilag semmilyen újdonság nem hangzott el a tegnapi beszélgetés során. A miniszterelnök már korábban is többször világossá tette: az EU-tagság nem kívánságműsor, hanem Magyarország nemzeti érdeke. Erről beszélt például a parlamenti programadó beszédében és tegnap az MCC-konferencia vendégei előtt is.”

 

Gyorsan le kell győzni a gender-ideológiát - mondta Orbán külföldi újságíróknak

Magyarország EU-tagságáról, az ukrajnai háborúról, a Nyugat és a kereszténység állapotáról is beszélt Orbán Viktor egy nemzetközi személyiségekből álló társaságnak a Karmelita kolostorban. A kétórás beszélgetésről Rod Dreher közölt részletes beszámolót, mely szerint Orbán kifejtette: a mostani társadalmi struktúrák össze fognak dőlni, „de reméli, nem fognak armageddont okozni".

 

(Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2023. január 28. 20:00
Fejtse ki, vezesse le, kérem szépen! KÉREM SZÉPEN! Én már nem így gondolom, és nem érzelmi, de racionális alapon sem tudom magamnak többé megindokolni, hogy miért ez az érdekünk.
DeGar
2023. január 28. 16:02
Egy tisztességesen működő EU-nak szívesen lennék a tagja, de csakis annak.
Igazszó
2023. január 28. 09:25
A köocös geci szerint a szankciók károsak, mégis aláírta őket. Mind a 9-et. A hosszabbításaikat is aláírta minden alkalommal. Tegnap is. Ezért nem azt kell figyelni mit hazudik a vétótlan köpcös geci, hanem azt, mit tesz: a komisszárok vétótlan csicskájaként árulja a magyarokat, míg hagyjuk.
6.sztrovacsek
2023. január 28. 07:58
Szar ügy az, amikor egy miniszterelnök szavait a szóvivőjének kell utólag megmagyarázni. szerintem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!