Donáth Anna: Ne gondoljuk, hogy annyi a politika, hogy a saját Facebook-falunkra posztolgatunk

2022. augusztus 30. 17:58

A Momentum politikusa úgy tűnik, a vitatkozás kapcsán némileg más álláspontra helyezkedik Gyurcsány Ferenchez képest.

2022. augusztus 30. 17:58
null

Közösségi oldalán utalt a Momentum nemrégiben leköszönt vezetője Gyurcsány Ferenc azon kijelentésére, amelyben többek között azt taglalta, hogy Nem a vita ideje ez. Ez a küzdelem ideje. A Fidesz nem partner. Ezért nem megyünk el vitatkozni velük. Más dolgunk van. Készülni.”

Donáth Anna szerint pont az ellenkezőjét kell ennek tenni. A baloldaldali politikus úgy fogalmazott, „azért kell vitázni, mert ma egy ellenzéki politikusnak minden lehetőséget meg kell ragadnia arra, hogy nagy nyilvánosság előtt, újra és újra elmondhassa: az országot minden kormányzati szemfényvesztés ellenére valójában egyre tragikusabb politikai, gazdasági és történelmi pályára állítják.

„A szemrebbenés nélküli hazudozást nem szabad eltanulni tőlük”

Majd azzal folytatta, „azért kell vitázni, mert a kormánypárt politikusai letagadhatatlanabbul gyakorlottabbak abban a fajta »vitában«, amely a NER-hez hasonló autoriter rendszerek sajátja. A szemrebbenés nélküli hazudozást nem szabad eltanulni tőlük, de az igenis

– hangsúlyozta. „Tudom, mert voltam már ilyen helyzetben, pont egy Tranzit-vitán: nem egyszerű nyugodtnak maradni és egy méter távolságból hallgatni a valóság folyamatos tagadását egy minisztertől” – tette hozzá.

„Ne zárkózzunk be a saját buborékunkba”

Donáth arra is kitért, hogy „azzal pedig biztos nem lesz előrébb az ellenzék, ha minden egyes vitától távol marad, és újra és újra csak a saját táborához beszél. Ha azért nem vitázik, mert azt hiszi, hogy ezen múlik a rendszer »legitimitása«. Pont azért kell elmenni újra és újra ezekre a vitákra, hogy ne kényelmesedjünk bele a rendszer ellenzékének szerepébe. Hogy ne gondoljuk, hogy annyi a politika, hogy a saját Facebook-falunkra posztolgatunk. Hogy

– húzta alá.

„Végtelenített fideszes fesztivál”

A Momentum EP-képviselője szerint „az egész ország egy végtelenített fideszes fesztivállá kezd válni. Aki pedig állampolgárként, civil szervezetként, pártként, mozgalomként bármit tesz a rendszer ellen, az valójában pont azt teszi, mint akik kiállnak vitázni a kormánypárttal: szembemegy a túlerővel, hogy megvédje a saját igazságát” 

„Vannak időszakok, amikor nem marad másunk, csak az igazság. Ezt az igazságot kell újra és újra megvédeni, mert ebből lehet majd egy igazságosabb, emberségesebb és jobb országot építeni. Mi ezért vitázunk” – zárta gondolatait Donáth Anna.

Ismét leszerepelt az ellenzék Tihanyban

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a hétvégén szervezték meg Tihanyban a Tranzit fesztivált, ahol a momentumos Gelencsér Ferenc és Hajnal Miklós is alulmaradt vitapartnereikkel szemben a Garázsvitákban. Az ellenzék leszerepelését követően hozakodott elő Gyurcsány Ferenc azzal a bejegyzéssel, hogy inkább „készüljenek”, mintsem hogy vitázzanak a kormánypárti szereplőkkel.

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovácslajos1930
2022. augusztus 31. 08:17
Ha lenne eurónk, 10 eurós átlag órabérből könnyen ki lehetne fizetni a 2 eurós üzemanyagot és a megemelt energiát is, nem mennének csődbe a vállalkozások, stb. 12 évi növekedés nem volt erre elég Orbánnak, így azt hazudni, hogy csak a háború az oka az inflációnak kormánypropagandai hazugság, hazudnak, lopnak, félrevezetnek
machet
2022. augusztus 31. 07:14
Tényleg?Mit nem mondasz.Volt ilyen?
5m007h 0p3ra70r
2022. augusztus 31. 02:17
"az egész ország egy végtelenített fideszes fesztivállá kezd válni" Ehhez sikerült sokat hozzátenni kedves Donáth Tramplee aktív közreműködőként a vásári hangulatot fokozva: Kezdődött az áprilisi szavazókat illető gyalázkodással. Folyatódott májusi kormányköpdöséssel. Azt követte a júniusi "aki nem a háborút támogatja az oroszbérenc" hangulat. Júliusban a műbalhé a hídon performansz. Augusztusé a cicaharc az ellenzékben. Várjuk a szeptemberi epizódokat! És ne fészbúkon, mert nekem az nincs!
bagira
2022. augusztus 30. 23:57
Moslék hazaárulása Brüsszelben történik , nem a facebookon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!