A Soros-szervezetek kezdeményezték, hogy külföldi választási megfigyelők jöjjenek az országba

2022. február 05. 22:14

A választásokat megfigyelő EBESZ-delegációt Soroshoz köthető NGO-k hívták be az országba.

2022. február 05. 22:14
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) a teljeskörű választási megfigyelési misszió kiküldését ajánlotta az április 3-i magyarországi parlamenti választásra.

A Népszavának hangsúlyozták, hogy mivel áprilisban több fontos választást is tartanak Európában (például Szerbiában és Franciaországban is),

valószínű, hogy végül korlátozott missziót sikerül megvalósítani.

A Telex már január középén megírta, hogy húsz NGO fordult az uniós testülethez

A hír kapcsán a Telex már január közepén arról írt, hogy húsz NGO fordul az uniós testülethez. Mint a portál fogalmazott, kezdeményezésükkel azt szeretnék elérni, hogy az EBESZ ne „korlátozott missziót” küldjön az áprilisi parlamenti választások megfigyelésére, hanem, hogy a monitorozás ezúttal legyen teljes körű.

Soroshoz kötődnek

Az ügyre érdekes fényt vet, hogy a kezdeményező szervezetek szinte kivétel nélkül Soros György szervezetéhez, a Nyílt Társadalom Alapítványhoz, valamint Brüsszelhez köthetők. 

Ezek között vannak, amelyeknél már a partnerek között felbukkan az Open Society Foundations, mint például

Több szervezetnél a közhasznúsági jelentésből derült ki, hogy kaptak támogatást Soros szervezetétől, ezek:

Végezetül találunk a listán olyanokat is, akik közvetetten kaptak támogatást Soros Györgytől. Így pédául

A kezdeményező civil szervezetek között szerepel a fentieken túl a MENŐK – Magyar Európai Nők Fóruma Egyesület, az Európai Bizottság támogatását élvező Levegő Munkacsoport, valamint az Amnesty International is. Utóbbiról részletesebben ebben a cikkben is írtunk.

Nyitókép: Eric Piermont / AFP

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Momo0311
2022. február 07. 07:40
A mi meg figyeljük meg a megfigyelőket
Rizsa
2022. február 06. 14:00
Nem kell őket beengedni.
Ízisz
2022. február 06. 13:35
Kössz a jó tanácsokat, de akkor leszek csak nyugodt, ha már megnyertük a választást, minden probléma nélkül!!! Sajnos a jelek meg nem erre mutatnak... Jönnek a Soros emberei felügyelni, ez olyan mint a városházi vizsgálóbizottság!!! Nem találtak maguk Ellen semit... A választáson is az lesz majd, amit ők látni akarnak... Az hogy mire van jogkörük, semmit nem jelent, ha csalni akarnak!!! Ezekben nem lehet megbízni!!!
P.Gy.
2022. február 06. 12:26
Miért vagyok biztos benne, hogy már készül is a jelentés, miszerint a kormánypárt(ok) elcsalta az egész választást??? Remélem kiszivárog még az előre megírt okosságokból egy-két részlet, mert különben benyalja a világ minden szavukat. A lényeg: Mutassuk meg nekik, hogy képesek vagyunk nem csak 1-2 %-os győzelmet " elcsalni", hanem egy határozott, mindenkit a saját tevékenységét díjazó választási eredményt elérni. Ne mondja nekem senki, hogy ez a katyvasz akár 30 %-os népszerűséget meghaladhatja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!