Karácsonynak a gazdasági ismeretei is hiperpasszívak

2021. július 09. 14:05

Szokásához hű maradt és most se köti magát az igazsághoz vagy korábbi ígéreteihez.

2021. július 09. 14:05
Kötter Tamás
Kötter Tamás

„A főpolgármester szerint kizárólag az adófizetők pénzén élő gazdagok fognak többet adózni kormányra kerülése esetén. Szokásához hű maradt és most se köti magát az igazsághoz vagy korábbi ígéreteihez, hiszen belengette, hogy emelné a személyi jövedelem adó mértékét is.

Karácsony úrnak tájékoztató jelleggel leírom, hogy az SZJA a természetes személyek belföldön megszerzett éves jövedelme után fizetendő adó, tehát ennek megemelésével mindenkinek többet kell majd adóznia, aki jövedelmet szerzett.

Azt nem tudom megfejteni miért tekinti »közbotránynak«, hogy jövedelem arányosan fizet egy bankigazgató több adót, mint egy ápolónő. Azt gondolom, hogy őket elsősorban a jövedelmük különbözteti meg, tehát ez egy méltányos arányszámnak tűnik.”

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sozlib_abschaum
2021. július 09. 19:08
"Karácsonynak a gazdasági ismeretei is hiperpasszívak", szerintem meg ez a megállapítás az egész moslékkoalícióra érvényes.
egyvilág
2021. július 09. 18:02
Itt elég jó kiképzést kaphat közgazdaságból, aki akar: https://egyvilag.hu/temak.shtml#agazdasagelmelete1
SRVH
2021. július 09. 17:30
Kedves Tamás. Úgy gondolja, hogy a Karácsony szavazói tudnak számolni? Ők a nyilatkozatból azt hiszik, hogy a bankigazgatótól jelenleg ugyanakkora összeget vonnak le, mint az ápolónőktől.
tomtam
2021. július 09. 15:55
A lineáris adózás elutasítása örökzöld balos mantra, a progresszivitás erőltetése a túltolt szociálpolitika belengetése miatt van, csak az a baj, hogy a gazdasági növekedés ellen hat, ellehetetleníti a beruházást és az innovációt. Néhányszor már megtapasztaltuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!