Tóta W. nem képes leállni: szerinte a magyar kultúra jelentős részben különböző nemzet- és vallásgyalázók műve

2021. március 25. 12:57

Az újságíró – akit tegnap marasztaltak el, mert a honfoglalókat „büdös magyar migránsoknak” nevezte egy írásában – szerint érdekes lenne Strasbourgban tárgyalni a kalandozásokról.

2021. március 25. 12:57
null

Amint arról tegnap írtunk, 400 ezer forintos sérelemdíj fizetésére, és bocsánatkérésre kötelezte a Kúria Tóta W. Árpádot. A Hvg publicistája 2018-ban Magyar ember nem lop, csak kalandozik címen megjelent írásában olyan szavak szerepeltek, miszerint „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig állították, hogy ők bűncselekmény hiányában, sőt mellőzésével dúlják éppen a falvakat és kolostorokat. Ám az európai lovagok telibe szarták az ő játékszabályaikat és illiberális világképüket, és seggtől szájig beléjük állították a pallost. Ezután a magyar banditák bátran hazaszaladtak, és elújságolták, hogy

Az újságírót a kollektív személyiségi jogsértésre vonatkozó szabályok alapján perelték, a felpereseket Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik volt politikusa képviselte a bíróságon. Az ítélet kötelezte az alperest a cikkből az ítélet szerint a sértőnek talált kifejezések („büdös magyar migránsok” és „magyar banditák”) eltávolítására, illetve 15 napon belül elnézést kérő közlemény megjelentetésére és a felpereseknek összesen 400 ezer forint sérelemdíj megfizetésére.

Tóta W. egy Ady-verssel – a Nekünk Mohács kell című költeménnyel – reagált a Media1-nek az ítéletre, majd saját közösségi oldalán

bőbeszédűbben is kifejtette álláspontját.

„Egyelőre ennyit tudok mondani; mivel az ügyben az alperes nem én vagyok, hanem a HVG, a fellebbezésről a cég dönt. Kétségtelenül érdekes lenne Strasbourgban tárgyalni a kalandozásokról, valamint arról, hogy a magyar Kúria szerint a migráns pejoratív kifejezés. Bővebben holnap Gulyás Marcival fogunk beszélgetni a témáról, addig is gondolkodom a kalandozó szovjetekről szóló esszémen” írta a Facebookon, hozzátéve hogy „a nemzetgyalázás vádja kiváló társaságot jelent”.

Majd elmondta véleményét a magyar kultúráról is:

„Ami azt illeti, a magyar kultúra jelentős részben különböző nemzet- és vallásgyalázók műve. Vádlóikat és bíráikat már csak irodalomtörténészek ismerik, és elrötyögnek rajtuk szemináriumokon”.

Nyitókép: Tóta W. Árpád Facebook-oldala/Media1

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2021. március 25. 20:20
tóta minden valószínűség szerint olvassa a kommenteket és röhög, hogy ennyire komolyan veszik... olyan mint a kisiskolás, aki szeret gúnyolódni a másik ember fájdalmán és viccet csinálni belőle. Az ilyet maximum össze kéne verni, nem feljelenteni, meg cikket írni róla, mert neki ez a célja - beszéljenek róla. Soha nem olvastam egyetlen cikkét sem végig, csak néha belenéztem, de akkor is véletlenül. Nem érdekelnek a hülyeségei. Itt meg ingyenreklámot kap. Ha nem idézné őt állandóan a jobboldali média, nem is tudnánk róla. Legyen már eszetek, mandi!
adonyi29
2021. március 25. 18:15
Árpád afro-magyar volt, ezért ha Tótawé szidja, akkor rasszista és kész. Ázsiainak biztos ázsiai volt, noasianhate#
Royce2.0
2021. március 25. 17:56
Úgy tudom, az avar kincseket vettük vissza. Közben zacskós levest ettünk, és nyilván a vitézek szórták a magvaikat :))) Akkoriban így volt szokás.
mukk
2021. március 25. 17:01
Nem értek egyet azzal, hogy ezt a kretént le se kell szarni. Móresre kell tanítani! Jól pofán kell bacni, hogy szokja. Amíg ez nem történik meg, továbbra is ömleni fog a szájából a fos. Izraelben a zsidósággal ezt nem tehetné meg. Akkor náluk se tehesse! A 400 rugót röhögve kiköhögik akár helyette is. Nem kéne már tűrni az ilyesmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!