Momentum: Egy miniszterelnök maximum 8 évig lehessen hatalmon!

2021. március 25. 17:43

Horthy, Kádár, Orbán nem azon fáradoztak, hogy a magyarság nyugati életszínvonalon élhessen, hanem a mindenkori egyéni, politikai hatalmi érdeküknek megfelelően vezették ezt az országot – mondják.

2021. március 25. 17:43
null

Az elmúlt 100 év magyar politikája nem a hétköznapi emberek problémáiról szólt, hanem Horthykról, Kádárokról és Orbán Viktorokról – jelentette ki Gelencsér Ferenc az 1. kerület momentumos alpolgármestere egy videós Facebook-posztban. Majd úgy folytatta, hogy ezek a politikusok nem azon fáradoztak, hogy a magyarság nyugati életszínvonalon élhessen, hanem a mindenkori egyéni, politikai hatalmi érdeküknek megfelelően vezették ezt az országot.

Fekete-Győr András pártelnök kijelentette, 2022-ben kezdeményezni fogják azt a törvénymódosítást, ami arról szól, hogy egy miniszterelnök maximum 8 évig irányíthassa Magyarországot. Mert soha többé nem fordulhat elő, hogy egyetlen ember kénye-kedve szerint alakuljon az ország sorsa! – fogalmazott Fekete-Győr.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. március 27. 05:18
Egy momentumos maximum 8 hónapig maradhat életben ! Ha tovább van több kárt okoz mint a Mohácsi Vész, meg a Tatárjárás együttvéve. Amit itt Horthyról meg a többiekről Írtatok abból egyetlen szó sem igaz,ezért még a 8 hónapot is soknak találom.
anaconda
2021. március 26. 21:20
Szerintem ne várjanak 2022-ig, mert nem lesznek abban a helyzetben, hogy törvényt módosíthassanak. Adjanak be most egy javaslatot, hogy Orbán Viktor ne lehessen többé miniszterelnök, és a következő miniszterelnök csak momentumos lehessen, és Fekete-Győr Andrásnak hívják. Ha szerencséjük van, és ezt feles törvénnyel el lehet érni, akkor már csak 100 bomlott agyú képviselőt kell találniuk. Sok sikert! Ami pedig a jogállamiság rövid időre történő felfüggesztését illeti, hogy meghozzák a szükséges törvényeket a jogállamiság helyreállításához, azzal sem kellene várni. Akár most is lehetne élni ilyen módszerrel. Be lehetne börtönözni, el lehetne bocsátani az állásukból, földönfutóvá lehetne tenni azokat az újságírókat, akiket én erre érdemesnek találnék. Az nagyjából annyira lenne jogszerű, mintha ezt egy joghoz kicsit sem értő állítólagos jogvégzett ember mondja. Ha ő sebész lenne, nem szeretném, ha ő operálná ki a tyúkszememet. Van sok beképzelt politikus, de ekkora képzelőerővel megáldottat még nem láttam.
masikhozzaszolo
2021. március 26. 12:52
Van ugye az a mese, amikor az aranyhal meg a halász, és a felesége kívángat. És a végén pápa, meg Isten akar lenni. Fekete Győr ezért ilyen önkorlátozó hangulatú, hogy csak max. 8 évig akar lenni miniszterelnök, utána az előbbiek, sorban. Esetleg közben megnő az a hal, és megunja a kéregetést. És Jónás lesz (fegyából) belőle. Mert a hal éppen mások kívánságát teljesíti.
Horst_Tappert
2021. március 26. 11:54
Na, ééértem én, hogy izzadva kell keresni a párhuzamokat, de speciel se Horthy, se Kádár nem volt miniszterelnök. Ellenben Kohl, Merkel, Thatcher az volt, 4 évente újraválasztva. Ad absurdum ide vehetjük Mitterrand-ot is (elnöki rendszerben, nép által választva)...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!