Juncker: A magyar kormány minden észszerű korlátot átlépett

2020. április 14. 10:25

Az Európai Bizottság volt elnöke szerint néven kellett volna nevezni Magyarországot az uniós kritikában. Varga Judit igazságügyi miniszter erre úgy reagált: „Ha már valaki segíteni nem tud a veszélyhelyzetben, legalább ne akadályozza az erőfeszítéseinket”.

2020. április 14. 10:25

A magyar felhatalmazási törvény ellen határozottabb fellépést várt volna az Európai Bizottságtól a testület előző elnöke. Jean-Claude Juncker a Politicónak azt mondta, nem csak „általánosságban kellett volna aggódni a törvény miatt”, néven kellett volna nevezni Magyarországot. Bár azt elismeri, hogy helyzet akkor sem változik érdemben.

Jean-Claude Juncker viszont azt mondja, a magyar kormány minden észszerű korlátot átlépett, szerinte ez a felhatalmazás elfogadhatatlan, éppen ezért kellett volna határozottabban fellépnie az Európai Uniónak.

Varga Judit igazságügyi miniszter erre úgy reagált: „Jean-Claude Juncker ismét hallatta hangját a Politico hasábjain és egyszerű, világos beszédet sürgetett a magyar koronavírus-törvény kapcsán. Egyetértünk vele. De kezdésnek az is elég lenne, ha mindazok, akik késztetést éreznek arra, hogy egy világjárvány kellős közepén a védekezés elősegítése helyett ismét Magyarországot támadják, legalább arra vennék fáradtságot, hogy a három oldalas törvényt elolvassák.” Hozzátette azt is, hogy „az Európai Bizottság volt elnökének megállapításával szemben az EU-nak nem a magyar Országgyűlés döntésére kellett volna sokkal határozottabb választ megfogalmaznia, hanem a vírus elleni fellépést kellett volna megfelelően koordinálni és a tagállamok kritizálása helyett, azonnali segítséget kellett volna nyújtania a bajba jutott európaiaknak”.

Sorait azzal zárta: „Ahogy miniszterelnök úr fogalmazott, ha már valaki segíteni nem tud a veszélyhelyzetben, legalább ne akadályozza az erőfeszítéseinket. Jean-Claude Juncker elnök úrnak további boldog nyugdíjas éveket kívánunk, jó egészségben.”

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2020. április 22. 17:14
Kuss, mongol!
toef36
2020. április 22. 15:45
Eddig sem sok esze volt, most már az a kevés is elment...Szegény Junkcker! Nyalja ki...
toef36
2020. április 17. 15:21
Szegény JC Juncker! Már a hamut is babunak mondja... Olvasni sem olvas, de lehet hogy nem is tud - csak németül...
Kamcsatka5
2020. április 14. 19:00
Ez a mongol még él?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!