Hét nyelven küldött külföldieknek személyre szabott kampánylevelet Őrsi Gergely

2019. november 05. 12:49

Angol, francia, német, mandarin (kínai), olasz, spanyol és orosz nyelven küldött kampánylevelet a II. kerületben élő külföldiek számára Őrsi Gergely.

2019. november 05. 12:49
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Hétfőn közöltük annak az olasz nyelvű, önkormányzati választási kampányból származó levélnek a fotóját, amelyet Őrsi Gergely, az ellenzéki összefogás MSZP-s II. kerületi jelöltje, ma már polgármester küldött ki a kerület olasz lakóinak.  Mint jeleztük, a levéllel kapcsolatban megkerestük Őrsi Gergelyt is. 

Őrsi nekünk küldött válaszában kifejtette:

„Programunkban kiemelt jelentősége van az itt élő, nem magyar anyanyelvű polgárok bevonásának a kerület működésébe. Ők ugyanúgy itt élnek Budán, itt fizetnek adót, ma mégsem tudják igénybe venni a közszolgáltatásokat nyelvi akadályok miatt, többek között ezen is szeretnénk változtatni.”

A levél kapcsán Őrsi Gergely azt írta: 

„Levelünket a választói névjegyzék alapján küldtük ki, ezt a választást követően – a jogszabályoknak megfelelően – azonnal megsemmisítettük, ezért pontos számadatokkal sajnos nem tudunk szolgálni. Levelünket több nyelven is megfogalmaztuk (angol, francia, német, mandarin, olasz, spanyol, orosz) és elküldtük a más országból származó, az önkormányzati választáson szavazati joggal rendelkező szomszédainknak. Mivel több választói csoportnak is küldtünk közvetlen levelet, és a postaköltségeket a levél tartalma szerint nem különítettük el, ezért sajnos az erre vonatkozó konkrét kiadásokat nem tudjuk megmondani, de minden esetben a Magyar Posta Zrt. által meghatározott listaárakon adtuk fel kiadványainkat. Ezek elszámolását a jelöltjeinket támogató pártok hozzák nyilvánosságra a törvényes határidőn belül.”

Mint írtuk: tudomásunk és információink szerint az ellenzéki összefogás budapesti szinten egyeztetve küldött ki profin fordított kampányleveleket az itt élő és az EU-s törvények alapján az önkormányzati választásokon szavazati joggal rendelkező külföldiek számára, a lebonyolítást azonban kerületi szinten intézték.

Az olasz nyelvű levelet itt tekintheti meg.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Elisabeth Nagy
2019. november 06. 20:18
Itt minden eltūnt , mèg a postai cimnyilvàntartàs is ! Semmit sem lehet ellenőrizni .Tehàt !!!! NEKEM , ELTŪNTETTŪK A CSALÀSUNK NYOMAIT , MÀSNAP A VÀLASZTÀS UTÀN .????????????????ennyi . Ès a kormàny rèszèről ugy tűnik , mintha mèg örűlnènek is , hogy fontos , màs teendői mellett megosztja A terheket " jobbhìjjàn""az eddig is csalò , tolvaj bandàval. Valami itt nagyon nem ""kòser"
Karbantartó9
2019. november 06. 08:56
Mégis mi a fasz koze van egy idegennek a magyar helyi dolgokhoz, ha nem állampolgár?
polnemkor
2019. november 06. 06:24
Ami ennél (mármint hogy milyen profin felkészült az ellenoldal, milyen adatbázisokkal rendelkezik, honnan, hogyan stb. és mi miért nem): hogy kikkel élünk mi együtt, utazunk együtt a buszon, vásárolunk a CBA-ban. Mert mondjuk Kispest világos képlet: proli vörös kerület volt száz év óta, most is az. De mi van mondjuk a második kerülettel? Kik költözhettek be oda tízezrével az elmúlt évtizedekben, amíg mi aludtunk, akik ezrével, tízezrével szavaztak egy Berg Dánielre, mert annyira gyűlölik "a fideszt"? Mert annak, aki azt mondja, persze igaza van: messze nem (csak) az az ellenfél által ilyen módon megtalált idegen populáció szavazott Daniel T. Bergre és társaira, hanem "derék magyar emberek" egy "úri kerületben"! Mi történt itt míg mi aludtunk? Amit a legrosszabb álmunkban sem gondoltunk? Hogy a tizenkettedik kerületben megválasztották az agybeteg szenilis dékás(!) Vágó Istvánt képviselőnek! Tényleg valamilyen csipkerózsika-álomban átaludtuk az elmúlt évtizedeket?
Burmin
2019. november 05. 19:44
Programunkban kiemelt jelentősége van az itt élő, nem magyar anyanyelvű polgárok bevonásának a kerület működésébe. Ők ugyanúgy itt élnek Budán, itt fizetnek adót, ma mégsem tudják igénybe venni a közszolgáltatásokat nyelvi akadályok miatt, többek között ezen is szeretnénk változtatni.” Aztakurva van aki 5 éve itt lakik és nem tud magyarul ? Hát ez hogy lehet ? Ennyire egy külföldi hogy lehet béna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!