Simicskó: Fontos, hogy minél többen álljanak ki Orbán Viktor programja mellett

2019. április 11. 12:57

Országosan pedig több mint 2 millió aláírás összegyűjtése a cél – jelentette ki Simicskó István, Újbuda parlamenti képviselője.

2019. április 11. 12:57

Már több ezren támogatták aláírásukkal Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját a bevándorlás megállítására, és fontos, hogy minél többen álljanak ki a kormányfő politikája mellett – mondta Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten újságíróknak.

Újbuda parlamenti képviselője a Fehérvári úti vásárcsarnok előtt – az EP-kampány keretében – felállított aláírásgyűjtő standoknál azt mondta: ha minél több magyar ember aláírja a támogató ívet, az azt mutatja Brüsszel felé, hogy „igenis van erőnk, van elképzelésünk”, és van egy más politika, amely a keresztény értékek megtartását és a családok támogatását képviseli, nem pedig a bevándorlást. 

Hozzátette: már most több ezer aláírás gyűlt össze, és a standoknál azt tapasztalják, hogy az emberek többsége támogatja ezt a politikát, látják Európa kihívásait, és azt is, hogy Magyarországnak ebben milyen szerepe, küldetése van.

Simicskó István az MTI-nek elmondta: választókerületenként 20 ezer aláírást szeretnének gyűjteni, országosan pedig több mint 2 millió aláírás összegyűjtése a cél.

Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz EP-választási programját bemutató rendezvényen, április 5-én hirdetett hétpontos programot a bevándorlás megállításáért. Eszerint a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak, egyetlen ország sem lenne kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére, és senkit nem engedhetnének be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül. 

Orbán Viktor szorgalmazta azt is, hogy szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot, Brüsszel pedig ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit. Végül követelte, hogy Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát, és bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. április 11. 19:26
Meglesz!
realista
2019. április 11. 17:57
Az óriásplakátokon ez áll: "Támogassuk Orbán Viktor programját, állítsuk meg a bevándorlást!" Most akkor támogassuk Orbánt, vagy állítsuk meg? Nálunk ugyanis eddig csak az Orbán-kormány vándoroltatott be migránsokat. A németeknél, franciáknál még jogos lenne a plakát, de ott meg Orbánon nem múlik semmi.
Ján Fortunák
2019. április 11. 13:41
Hűha, 2 millió aláírás? Az a lakosság egyötöde, de jó munkával lesz az még az egyhatoda, egyhetede, sőt akár az egytizede is! (szemelvény Szaniszló Ferenc munkásságából...)
Pelso j.
2019. április 11. 13:19
Tehát OV programja vagy a Fideszé.......? Ha ugyanaz, miért a személyt kell hangsúlyozni? Még a végén identitás, esetleg szervilitás zavarba ejtitek a rajongókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!