DK: Több pénzt a nyugdíjasoknak!

2016. november 30. 12:38

A Gyurcsány-párt szerint méltánytalanul alacsony nyugdíjemelést jelentett be Orbán Viktor, ráadásul az „nem adja vissza a nagyszülőknek az unokát sem, aki az Orbán-rendszer elől menekült el az országból munkát vállalni és családot alapítani”.

2016. november 30. 12:38

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint nagyobb emelés járna a nyugdíjasoknak. Az ellenzéki pártnak az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írták, Orbán Viktor miniszterelnök „a közfelháborodást érzékelve” jelentette be, hogy jövőre nem 0,9, hanem 1,6 százalékkal emelik a nyugdíjakat. A DK szerint méltánytalanul alacsony az emelés, hiszen nem követi az inflációt, „amelyet a jegybank szándékosan alacsonyabbra mér a valóságos adatnál”. Ha csak a jövőre várt pénzromlással azonos arányú lenne a nyugdíjemelés, akkor is jóval 2 százalék fölött kellene kapniuk az időseknek – értékelik.

Hozzátették, a juttatás ráadásul „nem takarhatja el”, hogy tízezrek rokkantnyugdíját vették el, megszüntették a szolgálati nyugdíjakat, a legtöbb termékre „világrekord” 27 százalékos általános forgalmi adót kell fizetni és nagyon sok életmentő gyógyszer megdrágult. „Az alig érzékelhető nyugdíjemelés nem adja vissza a nagyszülőknek az unokát sem, aki az Orbán-rendszer elől menekült el az országból munkát vállalni és családot alapítani” – írta a DK.

(MTI)

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2016. december 01. 14:10
Pont, mint a dk: Vonáné lájkolta Orbán cigányozását Magyar Idők Online A Facebookból mindig baj van. Ha egy politikus házastársa a Facebookon politizál, abból általában semmi jó nem szokott származni. Egyrészt, ha nem politikus, akkor mit közszereplősködik, másrészt azt kockáztatja, hogy ha nem megfontoltan ír a közösségi hálón, akkor a férjének/feleségének okoz problémát. Egy kívülálló, bármilyen intelligens is, de nem fogalmaz pontosan és óvatosan, vagy – a politikusoktól eltérően – túl őszinte, és ezért nem mindig reagál megfelelően a kommentekre. vona5 Vona Gábor felesége a kormány nyugdíjemeléséről írt legutóbb egy kritikus jellegű Facebook-bejegyzést, amelyre néhányan reagáltak. Az egyik felháborodott kommentelő egy kurta cigányozással igyekezett levezetni indulatait, amely konkrétan abban nyilvánult meg, hogy Orbán Viktort „Orsós”-nak nevezte. Ezt a hangvételt ismerjük régóta a baloldal jóvoltából, nincs ebben semmi új, csupán az a gond, hogy Vona-Szabó Krisztina lájkolta, vagyis kedvelte ezt a posztot. Nem törölte, nem ejnyebejnyézte a beírót, hanem lájkolta.
edvind johnsson
2016. december 01. 13:56
"Több pént a nyugdíjasoknak" Rendben, állandóan ezt mantrázzák, csak azt felejtik el hozzátenni, hogy IMF hitelből. Így szokták, a gyerekeink meg majd nyöghetik.
hunar
2016. december 01. 13:51
"A svéd példát kellene követni, egységes nyugdíj mindenkinek!" Itt javítanám magam, a mondat elejéről lemaradt a "nem". A mondat pontosan így szól, "Nem a svéd példát kellene követni, egységes nyugdíjat mindenkinek!"
hunar
2016. december 01. 13:16
Unalmas már ez a nyugdíj emeléses harácsolás. Be kellene vezetni egy egységes nyugdíjat. Ne mondja nekem senki azt, hogy normális dolog az, hogy vannak olyan nyugdíjasok akik bőven 150 ezer forint felett kapnak (és nem akarok számszerűsíteni, mert ismerek ilyet néhányat). Az én fizetésem nincs ennyi! Azokra a nyugdíjasokra kellene gondolni akik 30-40-50 ezerből élnek. Akiknek magas a nyugdíjuk, azoknak az 1,6% is jelentős! Ők valószínű jobb fizetést kaptak amiből a magas nyugdíjuk származik ezért nekik még megtakarításuk is elképzelhető, hogy van. De aki csak az öregséginyugdíjat kapja? Azok valószínű soha nem engedhették meg maguknak, hogy megtakarításuk legyen. Velük van kiszúrva mindegyik kormány alatt! A svéd példát kellene követni, egységes nyugdíj mindenkinek! Aki jól keres tud félretenni, aki meg nem, az sem fog öreg korában vegetálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!