Szövetség, ó!

2014. június 19. 15:49

Egy hívő muszlimnak, akinek éppen annyi köze van az Ótestamentumhoz, mint egy hívő zsidónak vagy kereszténynek a Koránhoz, ezen az alapon kellene elismernie azokat a határokat, amelyeket az ENSZ és például az USA sem ismer el.

2014. június 19. 15:49
Révész Sándor

„A Hit Gyülekezete képviselte a legkövetkezetesebben Magyarországon az állam világiságának, állam és egyház szétválasztásának elvét. Ezt a következetességet mára itthon is feladta, Izraelre nézve pedig soha nem tekintette érvényesnek.

Németh Sándor és követői a modern Izrael létrejöttét »a világkorszak egyik alapvető isteni végcéljának« tekintik. Ezen az alapon támogatták mindig mindenben a hivatalos izraeli álláspontot, mintha Izraelnek nem kellene világi államként megfelelnie a nemzetközi jog normáinak. Ronald Lauder szerint nem is kell. Pont ezért öleli keblére ezt a kereszténységen belüli kisebbséget úgy, mint a kereszténység egészét, »a keresztény népet«.

»Az emberek régóta vitatkoznak ezekről a határokról. Nem vagyok jogász, de azt kívánom, hogy az emberek bárcsak az eredeti tulajdoni lapra néznének« – mondja Lauder. Ez az »eredeti tulajdoni lap« az Ótestamentum: »A Teremtés könyve 15-ben Isten megígéri Izrael földjét Ábrahám leszármazottainak… Az Exodus 23-ban Isten azt mondja Mózesnek, hogy Ő maga vezeti be Izrael nemzetét Jeruzsálembe. (...) Mózes negyedik könyvének a 34. fejezetéből még ennek a földnek a határait is megismerhetjük.«

Egy hívő muszlimnak, akinek éppen annyi köze van az Ótestamentumhoz, mint egy hívő zsidónak vagy kereszténynek a Koránhoz, ezen az alapon kellene elismernie azokat a határokat, amelyeket az ENSZ és például az USA sem ismer el. Lauder meglehetősen durva szavakkal ítélte el, antiszemitázta le azokat a »rágalmazókat«, akik a nemzetközi jog dokumentumai és elvei alapján ítélik meg az izraeli kormány ténykedését és területi igényeit.”

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2014. június 20. 12:25
a hitgyülevész az ószövetség végéig tartó keresztény szekta? akkor mitől keresztény? én nem vagyok teológus.
Box Hill
2014. június 20. 09:52
"az »eredeti tulajdoni lap« az Ótestamentum" A telekkönyvek, tulajdoni lapok lényege, hogy nem a tulajdonosok fektetik fel. Pont ellenkezőleg: hozzá se féhetnek.
morgenstern
2014. június 20. 07:24
Néhány a "tabuk" közül: - az ótestamentumi legendákkal ellentétben az izraeliták nem kivülről húdították meg az országot, hanem az eredeti, vaskorszaki kánaánita lakosságból alakultak ki békés fejlődés során, - a Siratófal nem volt része a Templomnak, hanem egy római erőd falának maradványa: amit Templomhegynek tartanak, az valójában a római erőd helye, a Templom attól délre, a Gihon forrás fölött volt , - a középkori askenázi zsidó lakosság néhány ezer főből szaporodott föl 8 millióra néhány évszázad alatt, ami, tekintve a járványokat és pogromokat, csak masszív konverzió által lehetséges.
mesuge
2014. június 20. 01:31
már régen esedékes volt ez. riszpekt, nol! a tabuk arra vannak hogy kikészítsék őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!