Győri Enikő: Figyelni kell az EP-választás intő jeleit

2014. június 05. 11:18

A Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára egy konferencián úgy fogalmazott: mielőbb vissza kell szerezni az európai polgárok bizalmát, ehhez a tagállamoknak meg kell állapodniuk céljaikról.

2014. június 05. 11:18

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az európai parlamenti (EP-) választás eredményeinek intő jeleit – mondta Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára egy nemzetközi konferencián csütörtökön Budapesten.

Az EU reformjáról a Századvég Alapítvány és a magyarországi brit nagykövetség által rendezett tanácskozáson az államtitkár kiemelte: mielőbb vissza kell szerezni az európai polgárok bizalmát, ehhez a tagállamoknak meg kell állapodniuk céljaikról. 

Tiszteletben kell továbbá tartani a szerződéseket, a szubszidiaritásra kell összpontosítani, meg kell őrizni az unió egységét, erős intézményekre és erős tagállamokra van szükség, amelyek hatékonyan tudnak együttműködni egymással – mutatott rá az államtitkár.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!