Kövér: Nemzeti összetartozás nélkül nincs nemzeti felemelkedés

2013. június 27. 19:30

Nemzeti összetartozás nélkül nincs nemzeti felemelkedés, minden magyar felelős minden magyarért – mondta az Országgyűlés elnöke csütörtökön a Komárom-Esztergom megyei Táton, a nemzeti összetartozás emlékhelyének avatóünnepségén.

2013. június 27. 19:30

Kövér László azt mondta, a magyarság vesztes alkukat kötött 1867-ben, 1948-ban és 1990-ben is, amikor szavai szerint „tagok maradhattunk egy fogyasztói közösségben, amelynek nem szabad hinnie sem Istenben, sem hazában, sem családban”. „A magyarság 2010-ben úgy döntött, hogy ezt a harmadik alkuajánlatot nem fogadja el. Különösen, miután kiderült, hogy ennek révén nem mi fogyaszthatnánk többet, hanem mások fogyaszthatják, apaszthatják el javainkat, életerőnket immár végzetesen” – jelentette ki a politikus.

Kövér László hangsúlyozta, hogy az új alaptörvény alkotmányos keretet teremt a magyar állam újjáépítéséhez és a nemzet megerősítéséhez. Az állami működés átalakításának lényege, hogy „tudatosan gerjesztett káosz helyett rendet tegyünk. S az legyen a rend, hogy a magyarok államában elsősorban mégiscsak a magyar emberek érdekei számítsanak” – fogalmazott. Az Országgyűlés elnöke hozzátette: a magyar állam segíti a nemzeti célok kitűzését és megvalósítását. Kijelentette: „hiszünk egy olyan Európában, amelyben a vallás a nemzet és a család nem a múlt, hanem a jövő részei”.

A nemzeti összetartozás táti emlékhelye Szervátiusz Tibor alkotása. A Hősök terén felállított három méter magas mészkő obeliszken egy bronz dombormű található, amely egy családot ábrázol. Központi alakja egy férfi, aki gyermekek fölé tart védőköpenyt. Szervátiusz Tibor szobrászművész fa-, kő-, márvány- és fémszobrokat, domborításokat készít, Erdélyből 1977-ben települt át Magyarországra. 2001-ben Kossuth-díjjal tüntették ki az ősi és népi elemeket a modern művészet törekvéseivel ötvöző szobrászi tevékenységéért, a magyarság sorsa és történelme által megihletett munkásságáért. Az Országgyűlés 2010-ben fogadta el a nemzeti összetartozásról szóló törvényt.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tatka46
2013. június 28. 10:23
Ja Kövérrel a villámcsapás fogjon össze.
tatka46
2013. június 28. 10:22
Fogjak össze a Fidesszel, hisz akkor bűnpártolással engem elítélnek a(1.) dohány boltok miatt, (2.)korrupció (földtörvény stb), (3.)uniós büntetések, na ha ezek miatt ekítélnek az már életfogytigot kapok a 3 csapás elvén. Úgy , hogy vigyázzunk.
pedroamigo
2013. június 28. 10:19
"Különösen, miután kiderült, hogy ennek révén nem mi fogyaszthatnánk többet, hanem mások fogyaszthatják, apaszthatják el javainkat, életerőnket immár végzetesen" Így van Laci. Rájöttünk, hogy a Felcsút Nostra fogyasztja el a nyugdíjra félretett pénzecskénket, trafikunkat és a többit immár végzetesen. De hát tudjuk, a kommerek mindig ránk rontanak. Különösen mert nekünk a legalja jutott, ráadásul téged ilyen legalják neveltek így nem csoda ha pokróc vagy...
vidorka
2013. június 28. 07:46
Igenis összefogást és elszámoltatást! A mutyival szerzett vagyont meg a nemzet részére lefoglalni. "magyar" lop magyart! Micsoda szégyen! ...mindenhol mindenben csak a mutyi, a tolvajlás. Elszámoltatást!!!! Orbánt ,Kövért, Lázárt és a többit is ! Egyetlen napot nem dolgoztak a nemzetért de szét lopták az országot! Mutyi mutyi hátán!!! Vagyonelkobzást! ....ha a spanyolok sittre tudták vágni a néppártos pénztárnokot, ha az olaszok le tudják csukni Berlusconit ....akkor mi magyarok miért engedjük a szemünk ki lopását a nemzetünk jövőjének ellopását? Nem elég a trafik mutyi, nem elég a föld mutyi, nem elég a 47ezerből meg lehet élni? Mi kell még drága nemzetem hogy ezt a tolvaj bandát lecsukják? ÉBRESZTŐ MAGYAROK!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!