Meghibásodott egy BKV-hajó

2012. július 13. 10:55

Indulás után tönkrement az egyik BKV-hajó levegőcsöve csütörtök délután, így a vízi jármű mozgásképtelenné vált. A hajó utasai ugyanakkor nem voltak veszélyben, a rövid időn belül kiérkező szakemberek kiszállították őket a partra.

2012. július 13. 10:55

A D12-es hajójárat Kopaszi gát felé tartó, Hungária nevű hajója csütörtökön kora délután 25 fővel a fedélzetén az indulást követően meghibásodott, az utasok nem voltak veszélyben – közölte a BKV. A szakemberek vizsgálata szerint a gépházban lévő egy, az irányváltó működéséhez nélkülözhetetlen levegőcső tönkrement, emiatt a hajó mozgásképtelenné vált, aminek következtében a Mahart tulajdonában lévő, Petőfi híd alatti ponton acél tartóköteléhez sodródott. A műszaki hiba észlelésekor a matróz lehorgonyzott, így a hajót biztonságosan rögzítette.     

A kapitány azonnal tájékoztatta a vízirendészetet, ezzel párhuzamosan a műszaki szakemberek is néhány percen belül a helyszínre értek, majd a hajón tartózkodó utasokat kiszállították a partra. A vízirendészet jegyzőkönyvet vett fel az esetről, de mivel személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett, az esetet lezárták. A levegőcsövet rövid idő alatt kicserélték, ezután a hajó ismét forgalomba állt, és üzemzárásig hiba nélkül közlekedett.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2012. július 13. 12:02
Igen, ezekkel a hajókkal csak az a gond hogy és rosszabb állapotban vannak mint a metrókocsik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!