Kivonul az OMV Magyarországról?

2011. október 03. 11:06

Eladja cseh benzinkúthálózatát az OMV, de a cég komolyan mérlegeli, hogy több másik piacról, így a magyarról is távozik - értesült egy cseh hírcsatorna. Az osztrák olajcég egyelőre nem kommentál, mondván még nem született döntés az ügyben.

2011. október 03. 11:06

Eladja cseh benzinkúthálózatát az OMV, de a cég komolyan mérlegeli, hogy távozik a magyar, a szlovák, az olasz, a bolgár és a bosnyák piacról is - írja a Napi Gazdaság a CT24 cseh hírcsatornára hivatkozva. A csatorna birtokába került stratégiai koncepció szerint a benzinkutak eladásából 2014-ig mintegy egymilliárd eurós bevételt várnak, amelyet a nyereségesebbnek ígérkező gázkitermelésre fordítanának. A koncepció szerint biztosan csak Ausztriában, Németországban, Romániában és Törökországban maradna az olajcég.

Az OMV közleményben reagált a hírre: eszerint még egyetlen végleges döntés sem született a finomítás és az értékesítési hálózat esetleges eladásáról. Ezért nem is kommentálnak semmilyen ezzel kapcsolatos piaci spekulációt.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. október 04. 05:02
Kivonul a hazánkban ideiglenesen állomásozó OMV?
kalasnyikov
2011. október 04. 04:45
Be kell engedni helyettük az oroszokat a Lukoil-t és társait, rögtön lényegesen olcsóbb lenne az üzemanyag. Persze ruszofóbiával is lehet tankolni. Mennyi is a benzin ára most?????????????
Akitlosz
2011. október 04. 03:47
Wiederschauen!
már foglalt
2011. október 03. 21:43
kamu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!