Közös romastratégiát készít az EU

2010. október 21. 20:29

Közös uniós keretet adna a tagországok nemzeti romastratégiáinak összehangolására egy tavaszra elkészülő javaslat - tájékoztattak a tagállamok foglalkoztatási miniszterei csütörtökön Luxemburgban.

2010. október 21. 20:29

Jövő tavaszra elkészül az a szabályozási javaslat, amely uniós keretet adna a tagországok nemzeti stratégiáinak a romák társadalmi bevonására - jelentették be az Európai Unió foglalkoztatási minisztereinek csütörtöki luxemburgi találkozóján.

Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztos elmondta: már dolgozik az a munkacsoport, amely a rendelkezésre álló uniós pénzeszközök felhasználását vizsgálja.

A miniszterek egyetértettek abban, hogy a cigányok társadalmi beilleszkedéséhez az iskolázottság javításán át vezet az út. Emellett méltatták azt is, hogy a témát a jövő év első felében uniós soros elnökséget adó Magyarország is egyik elnökségi prioritásává emelte ki.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igo-Vandar
2010. október 23. 17:44
A vándorlási útvonalak kialakítása, átmeneti szállások kijelölése (lakott területtől messze), e csomópontok ellátási logisztikájának megszervezése ez igazi, a tagállamok összefogását igénylő feladat... TaTa! A térképeket biztos mi fogjuk gyártani! Ezért kerülnek 5 mrd-ba a légifelvételek! Ez kolosszális!
gross
2010. október 22. 11:35
Uniós szinten szinte egyáltalán nincsenek ezen a téren jogosítványok, úgyhogy egy stratégia csak írott malaszt. A tagállamoknak kell cselekedniük, csak általában elbliccelik. Mint Magyarország is. Mert nem tudják, mit kellene csinálni, és nem is népszerű a dolog. Ld. Tiszavasvári korábbi polgármesterének történetét...
Karcsi75
2010. október 22. 10:14
Bárhogy döntenek is én támogatom őket!
drienovác
2010. október 22. 09:18
go back to india!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!