Csányi: Jövőre osztalék lehet az OTP-nél

2010. augusztus 25. 08:48

Jövőre akár osztalékot is fizethet hosszú szünet után az OTP Bank - mondta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató a Napi Gazdaságnak. Csányi szerint minden, a nem fizető adósok állami védelméről szóló megszólalás csökkenti a fizetési hajlandóságot.

2010. augusztus 25. 08:48

Egy évvel ezelőtt optimistább volt az elemzőknél az orosz és az ukrán leányvállalat ügyében, arra azonban nem gondolt, hogy Magyarországon húzódik el ennyire a kilábalás - mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak. Csányi szerint minden, a nem fizető adósok állami védelméről szóló megszólalás csökkenti a fizetési hajlandóságot.

Ha az ország kockázati megítélése javul és kedvezőbb pályára áll a növekedés, akkor 2-3 éven belül elképzelhetőnek tartja a 20 százalékot meghaladó tőkearányos megtérülést a banknál. Az OTP jó adottságait és jó teljesítményét előbb-utóbb a piac is visszaigazolja majd, s ekkor nem zárható ki, hogy a korábbi árfolyamcsúcs fölé is drágulhat majd a részvény - reméli Csányi Sándor.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. augusztus 25. 12:21
hát hogyne hiéna az milyen legyen ? csorog a nyála, és húscafatok lógnak a pofájából és zabál ... ez ilyen , egyéb elvárásod meg ugyan mi a szar lehet még ? ezek a piaci dögevő öndefiníciók. ááá én csak egy bank , vagy multi , vagy cég igazgatója vagyok , hát hogy vállalnék már felelősséget , mér lennék ember ? mikor az a dolgom hogy hörcsögpofájú vadállatként viselkedjek, aki métöbbet és mégtöbbet akar a pofájába betömködni ...persze szigorúan csak a cégért az otp ért teszem ennek definiál a gazdasági piaci környezet : akkor ez is vagyok , sőt kénytelen vagyok úgy viselkedni , mert a versenytársak megesznek ... minthacsak egy náci, vagy bolsi hóhér önigazolását hallanám arról hogy hát a rendszer olyan tecciktunnyi, a rendszer az olyan , hogy abban az én szerepem az úgy van meghatározva tőlem kívülálló okok miatt ugye- tehát nem vagyok felelős semmiért- hogyhát szóval a piac természete az olllyan , szóval nem én nem nem én csinálom nem én fejem minden létező jogcímen az ügyfelet (aki mehet másik egyébként ugyanilyen bankhoz ha akar ) ...nem nem én dehogy én ...én csak a pénzt azt az vágom zsebre ...kizárólag persze a részvényeseim javára ..nyilván
hogyne
2010. augusztus 25. 11:47
Most mit mondjon? Bankigazgató, ráadásul az ország legnagyobb bankjának az igazgatója, az a dolga, hogy védje az OTP-t. Persze nincs igaza, épp a fenti titulusából kifolyólag. Védje csak az OTP-t, de ne úgy, hogy azzal állami érdekeket sért!
sky.net
2010. augusztus 25. 10:58
fosztogatunk aztán osztogatunk sanyikám ? trükkök százai ,,, aztán a valuta keresztárfolyamot ismered e már mert a művelt nyugaton ismerik már vagy ezer éve ? tudod amikor a dollárt egy korrekt keresztszorzóval váltják egyből pl euróra , és nem kaszálnak 2x a forintra váltás önkényes a visszaváltás megint önkényes árfolyamán ? ami nem más mint az ügyfél pénzügyi pofánköpése ... hja hát persze minden bank ezt csinálja ... nálunk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!