Jelbeszéd az életük

2023. július 02. 12:21

Orbán a szinte teljes elszigeteltségbe kormányozta magát és országát.

2023. július 02. 12:21
null
Lendvai Ildikó
Népszava

„Ennél is nagyobb kudarc a kormány Európa-politikája. Amit nem Varga Judit és nem is Navracsics határozott meg. Orbán a szinte teljes elszigeteltségbe kormányozta magát és országát. Most cserélgeti tisztjeit, de maga is kénytelen a csatatérre menni. A miniszterelnökségé, magyarul az övé lesz a közvetlen felelősség az elbaltázott szövetségesi viszonyokért.

Nem tudni, mihez kezd, talán ő maga sem. Bármit mondott a német lapnak Putyin változatlan erejéről, Prigozsin után ő is elbizonytalanodott. A régi gazda még szorosan a kezében tartja, de mintha a kéz ereje nem volna a régi. Talán érdemes új gazdákra is kacsintgatni. Áll a sarokban, ahová beszorult, és latolgat.

A híveit azért megnyugtatta: aki kudarcot vallott, az nem ő, hanem az Unió. Vicces. Ő hányja az EB szemére, hogy költségvetést módosítana, akinél ez hetente történik. Ő vádolja őket a »bürokraták« fizetésemelésével, aki a legarcátlanabb módon emeltette meg miniszterei (és sajátmaga) fizetését.

Nem tudjuk, az új helyzetben kényszerű fegyverszünetre készül Európával, vagy totális háborúra. Jelbeszéd az életük, sehol egy világos szó.

Az állampolgárnak legyen elég, ha – mint a dalban – »többre nem, csak jelszavakra gondol«. Azokat megkapja.”

***

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. augusztus 02. 11:27
Lendvai Sipánka Ildikó néni egy elqrt , komenista élet tulajdonosa. Kétségbeesetten mutogatja magát pld. az ATV nevű libbcsikommcsi televízióban. Szavai egyből a pöcegödörbe hullanak. Somos András liberalbolsevista műsorvezető hiába próbálja " menő politikusként" mutogatni!
bagoly-25
2023. július 07. 21:40
"A régi gazda még szorosan a kezében tartja,..." Milyen régi gazda? A sóderolás, a megalkuvó duma közben Ildikó megfeledkezik a Kárpátalján élő magyarokról! Mintha nem is léteznének!
bagira002
2023. július 06. 18:17
Lendvai a csengőfrászra gondolt .
Sandokan74
2023. július 03. 11:20
Ildikó! Feküdj már be egy szarkofágba, ahova való vagy, ne itt kísérts!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!