Világrendszerváltás

2023. május 01. 09:24

A szuperstruktúra eldobni készül az amerikai birodalmat, hogy valami mással váltsa fel.

2023. május 01. 09:24
null
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Az a globális és európai szinten átélhető látványos konfliktustömeg, amit a 2010 óta regnáló Fidesz-kormányzásra zúdít a globális hatalomgazdaság, az annak a következménye, hogy az elmúlt évszázad során először kezdődött el egy történelmi kísérlet e patologikus szerveződési mód megváltoztatására. Ez a kísérlet eddig is óriási ellenállást váltott ki a globális hatalmi szuperstruktúra urai részéről, ám a java még csak most következik.

Az 1990-es látványtechnikai »tűzijáték« felemlítése ugyanis önmagában ma már teljesen érdektelen volna, ám azért kell kíméletlen nyíltsággal feltárni a valóságos összefüggéseket, mert most egy, a nyolcvanas évekétől is sokkal nagyobb energiákat megmozgató globális »rendszerváltás« kezdődött el, amelynek következményei egyelőre beláthatatlanok, de az sejthető, hogy sokkal veszélyesebb következményei lehetnek, mint amelyeket 1990 és 2010 között átélt a magyar társadalom.

Akkor, 1990-ben maga a globális hatalmi struktúra is arra törekedett, hogy láthatatlan maradjon, vagyis a térség népei valóban elhiggyék, hogy az ő hősies szabadságharcuk hozta el a rendszerváltozást. Most azonban inkább az érzékelhető, hogy brutális kegyetlenséggel közvetlenül mutatja meg fegyelmező-hatalmi fegyvereit. Az Északi Áramlat gázvezeték »felrobbantódása« (a tettes természetesen »ismeretlen«, és amúgy valóban az) elég egyértelmű üzenet volt arról, hogy a »köztes« európai országok berendezkedésének, vagyis a »rendszerváltás rendszerének« fő tartópillérét rombolta le közvetlen fizikai erőszak (egyelőre csak tárgy elleni erőszak) alkalmazásával. Ezzel eldördült a startpisztoly, az amerikai birodalom egyértelművé tette, hogy új rendszer kezdődik, és aki lokális kollaboránsként nem alkalmazkodik, az ugyanúgy végzi, mint a gázvezeték.

Ám van egy olyan, a szó szoros értelmében szürreális (vagyis a valóság feletti) csavar ebben az egész folyamatban, amelynek felismerése létfontosságú lehet a térség minden lokalitása számára a jövőt illetően. Egyre több jel utal ugyanis arra, hogy bár a legutóbbi időkig az éppen aktuális világbirodalom (ez most Amerika) és a láthatatlan szuperstruktúra (a birodalomkiválasztó főhatalom) érdekei egybeestek, ez megváltozott. A szuperstruktúra eldobni készül az amerikai birodalmat, hogy valami mással váltsa fel, de az eldobódni nem akaró birodalom vergődése pusztító következményekkel járhat.”

Nyitókép: Képernyőfotó

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. május 02. 05:32
persze faszfej, 2019-ben is világrendszerváltást vártatok az összes fasiszta fideszgörénnyel együtt XDDDDD Aztán 80 konzervativ fasiszta patkánnyal kevesebb jutott be az EP-be, mint azelőtt. XDDDD Az ilyen gané emberekre, mint ti (akik tömeg- és gyerekgyilkosokat támogatnak) nincs szüksége Európának.
Ugandai Bubu
2023. május 01. 21:03
Szivattyúsbogár eldobni készül a maradék eszét is, hogy valami mással váltsa fel.
Namond
2023. május 01. 20:09
Professzorom, a láthatatlan "szuperstruktura" már több mint tíz éve költözik vissza Európába, az északi és Benelux államokon keresztül halad dél felé, ennek jele a hollandiai drog és szexuális forradalom háttéripara, az TTF gáztőzsde, az élelmiszerek ipari előállítása - rovarfehérje, műhús, moszatfarmok - és a francia bankrendszer US kitettsége.
llnnhegyi
2023. május 01. 16:51
USA és Ukrajna bukta! -:)) Finnország mégsem támadja meg Oroszországot. Soltenberg elhagyja a NATO-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!