Amerikát sejteti az Északi Áramlat felrobbantása mögött Donald Trump

2023. április 14. 15:35

Megkérdezték Trumptól, szerinte ki robbantotta föl a Németországot és Oroszországot összekötő Északi Áramlat gázvezetéket.

2023. április 14. 15:35
null

Tucker Carlsonnak adott interjút Donald Trump volt amerikai elnök a napokban. Carlson megkérdezte Trumptól, szerinte ki robbantotta fel az Északi Áramlat vezetéket tavaly szeptemberben.

A volt elnök erre azt válaszolta:

Konkrét és hiteles bizonyítékokkal eddig még senki nem állt elő az Északi Áramlat felrobbantása kapcsán. Az első mainstream nyugati sajtóhírek Oroszország felelősségét kezdték pedzegetni, ez viszont hamar lekerült a napirendről.

Seymour Hersch amerikai oknyomozó újságíró pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, konkrét bizonyítékok nélkül azt írta, a robbantást az Egyesült Államok és Norvégia hajtotta végre.

Az Egyesült Államok részéről „teljesen hamisnak és teljes kitalációnak” minősítették Hersh cikkét.

Később nagy nyugati lapok egy olyan elmélettel álltak elő, hogy egy Ukrajna-párti, eddig pontosan nem beazonosított csoport követte el a robbantást.

Ennek kapcsán Ukrajna tagadta, hogy köze lett volna a robbantáshoz.

Radoslaw Sikorski volt lengyel külügyminiszter a Twitteren köszönetet mondott az Egyesült Államoknak az Északi Áramlat felrobbanása után. Sikorski nem sokkal később aztán törölte posztját.

Joe Biden amerikai elnök még tavaly februárban, néhány héttel a háború kezdete előtti sajtótájékoztatón – amit egyébként éppen Olaf Scholz német kancellárral együtt tartott –

az Északi Áramlat „végét” ígérte orosz támadás esetén,

egy újságírói kérdés nyomán.

A párbeszéd így hangzott el:

Joe Biden: – Ha Németország... Ha Oroszország inváziót indít, tankok és katonák lépnek át Ukrajna határán, nem lesz többé Északi Áramlat 2. Véget fogunk vetni neki.

Újságíró: – Hogyan csinálnák ezt pontosan? Hiszen a projekt Németország felügyelete alatt áll.

Joe Biden: – Ígérem, hogy képesek leszünk rá.

Joe Biden szavai az Északi Áramlatról videón

 

Nyitóképen: Donald Trump (MTI/AP/Evan Vucci)

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2023. április 15. 00:42
A probléma a "búvárokkal" volt, akik elnézték a vezetékek számozását. Régi lottós mondás: "6-os, a faszt 9-es"
fatman
2023. április 14. 23:59
nem arról szóltak a hírek legutóbb, h Tucker Carlson utálja Trumpot? :)))
Lajoss
2023. április 14. 18:49
Sejtet a pojáca..Bruhaha..
akkor ki
2023. április 14. 18:01
Észbontók kérdés: Ki robbantotta fel az Északi Áramlatot? A. Észak Korea B. Észak Írország C. Joe Biden Válasz: Joe Biden Taps! Még a hülyék is tudják!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!