Nem bújok a mentelmi jogom mögé

2022. szeptember 12. 17:02

Jogot végeztem, pontosan tudom, hogy veszélytelen eszközök földre dobása nem bűncselekmény.

2022. szeptember 12. 17:02
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Nem bújok a mentelmi jogom mögé – azt kértem az Országgyűlés Mentelmi bizottságától, hogy függessze fel a mentelmi jogomat.

2018 decemberében, a rabszolgatörvény elleni tüntetésen a Kossuth téren egy játékboltban is kapható füstszórót ejtettem a rendőr-sorfalak közé, miután felszólítás nélkül fújták a könnygázt ártatlan fiatalok és idősek arcába. A füstszóró senkit nem talált el, karcolást sem okozott. A magyar jogrend csodája, hogy 400 nap elteltével emeltek ellenem vádat ezért a teljesen veszélytelen cselekedetért, hogy aztán most, négy évvel később jusson az ügy a bírósági szakasz célegyenesébe. Egyszer majd egyébként a kormányzás kapcsán érdemes arról is beszélnünk, miért húzódnak Magyarországon az enyémnél sokkal fontosabb perek évekig – például olyanok, amelyeken bántalmazott nők élete múlik.

Jogot végeztem, pontosan tudom, hogy veszélytelen eszközök földre dobása nem bűncselekmény. Ennek ellenére nem fogok az országgyűlési képviselőket megillető mentelmi jog mögé bújni – ezért ma azt kértem a mentelmi bizottságtól, hogy függessze fel mentelmi jogomat, pont úgy ítélhessen a bíróság az ügyemben, ahogy egy nem-képviselő állampolgár esetén tenné. Vállalom a tetteim következményeit, akkor is, ha nevetségesnek és politikailag motiváltnak tartom az eljárást.”

Nyitófotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. szeptember 13. 20:04
Pontosan tudod?Te?Na menj a p.....a.
Jaja
2022. szeptember 13. 18:50
Úgy végeztél te jogot, mint a kisköcsög párttársad a közgazdaságit! Szánalmas, buta kis pöcsök vagytok!
Esvány
2022. szeptember 13. 14:54
"Jogot végeztem, pontosan tudom, hogy veszélytelen eszközök földre dobása nem bűncselekmény." Ennyi erővel azt is hazudhatnád, hogy a vízipisztollyal végzett bankrablás nem bűncselekmény.
masikhozzaszolo
2022. szeptember 13. 14:19
Ez jogot végzett? És gyakorolta is, mint jogász? Egy jogász tudja legjobban, hogy nem kell sem ott lenni, sem elkövetni semmit, ahhoz hogy bebörtönözzenek. Simán, ártatlanul. A móri esetben is sok év múlva derült ki, hogy a delikvens ártatlan. És fordítva is. Iszapkatasztrófa. Senki sem felelős. 2006, szemkilövés, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!