Folytatja Célkeresztben sorozatát a Szent István Intézet

2022. január 12. 21:44

2021 során az úgynevezett fejlett világban is kézzelfoghatóvá vált a keresztényüldözés.

2022. január 12. 21:44
null
Szent István Intézet
Facebook

„Célkeresztben 2021

Folytatja Célkeresztben sorozatát a Szent István Intézet. A 12 részes tallózásban azon eseményeket listáztuk, amelyek által 2021 során az úgynevezett fejlett világban is kézzelfoghatóvá vált a keresztényüldözés, a keresztény, konzervatív értékek szisztematikus leépítése.

NOVEMBER – 11. rész

A houstoni Northwest Community Church épületére nyitott tüzet egy ismeretlen elkövető.

A Szemlélek magazin és a Telex együttműködésében olyan cikksorozat indult, melynek egyes szakaszaiban hamis állításokból kiindulva hamis következtetéseket vonnak le, féligazságokat közölnek, valamint az Egyház hivatalos tanításának beállított, teológiailag elfogadhatatlan álláspontot kritizálnak, mindezt a »hiteles kereszténység« köpönyegébe burkolva.

Keresztény szimbólumok magukra tetoválásával próbálnak Angliában gyorsabban menedékjoghoz vagy állampolgársághoz jutni menekültek.

A magyarországi ellenzék, magát katolikusnak valló miniszterelnök-jelöltje közölte: támogatja az azonos neműek házasságát, és ez nem áll szemben a hitével.

Az Európai Bizottság új kommunikációs irányelveket fogalmazott meg, melyet csak a Vatikán nyomására vontak vissza. A »befogadás elvének« figyelembevételével megalkotott irányelv értelmében elhagyták volna a »karácsony« szót, illetve a keresztény neveket is háttérbe szorították volna (a Mária helyett, például, a Malikát ajánlották fel alternatívaként).”

Fotó: Alex Cavendish / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!