Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Amerikai tőzsde: intézményesült faji előítéletek

2021. augusztus 11. 14:11

A biológiai alapon való megkülönböztetés kötelezővé tételétől Imrédy Béla is elismerően csettintene.

2021. augusztus 11. 14:11
Rőfös Géza
Kontra

„Az Egyesült Államokban kötelező kisebbségi kvótát vezetnek be a legnagyobb cégek számára. A jogegyenlőségért folytatott harcban a kisebbségek érdekeit védő bajnokok egyre gyakrabban esnek át a ló túloldalára. A koncepció, miszerint születéstől kialakult biológiai adottságok szerint (származás, nemi identitás, szexuális orientáció) valamely kisebbséghez tartozó csoportban bármely teljesítménytől, vagy alkalmasságtól függetlenül előjogokat élvez, a versenyszféra működési mechanizmusaitól teljesen idegen. Ennek ellenére a pozitív diszkrimináció és kvóta szerinti kötelező reprezentáció több olyan multinacionális szervezetnél jelen volt, amelyek fontosnak tartottak megfelelni a napjaink progresszív közhangulata által támasztott vélt, vagy valós elvárásoknak.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének új szabályozás azonban kötelezővé teszi a tőzsdén jegyzett óriáscégek számára, hogy legalább egy nőt és egy kisebbséghez tartozó személyt delegáljanak az igazgatótanácsba. Ez egyaránt lehet fekete, latino, vagy LMBTQ közösséghez tartozó vezető. A CNN beszámolója szerint a NASDAQ kérésére elfogadott szabályozás azt is előírja, hogy az érintett vállalatok saját diverzitásukról adjanak részletes, írásbeli jelentést egy éven belül, valamint nevezzenek ki szivárvány-komisszárt esélyegyenlőségi igazgatót. A felügyelet képviselője szerint ez elsősorban azért fontos, hogy a mindenkori befektetők tiszta képet kapjanak az általuk kiválasztott cégek kisebbségekhez való hozzáállásáról. (...)

A származási-biológiai alapon való megkülönböztetés kötelezővé tételétől valószínűleg még a néhai Imrédy Béla egykori miniszterelnök is elismerően csettintene. Ugyanis nem csak beavatkozás ez a szabadpiaci folyamatokba, de definitív diszkriminációja a XXI. század bűnbakjának tekinthető sikeres, önálló ciszheteró férfiak »kasztjának«. A nagy történelmi igazságtételek során ugyanis soha nincs tekintettel a mindenkori hatalom azokra, akiknek a kárára történik a rendcsinálás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ooomph
2021. augusztus 12. 07:26
Amúgy a pozitív diszkrimináció degradáló. Tudjuk te nigger, hogy hülye vagy, ezért odabaszunk díszmajomnak. Ha a tehetségtelenség legyűri a józan észt, annak mindenki vesztese lesz.
Ooomph
2021. augusztus 12. 07:21
Ha valakit pozitívan diszkriminálnak, az azt jelenti, hogy ezáltal másokat negatívan.
DFK
2021. augusztus 11. 19:56
Az a baj, hogy az ilyen balos agymenésekből lesznek 15 év múlva a normák meg az ejrópai értékek.
Intel
2021. augusztus 11. 18:33
Aggódunk és szorongunk az amerikai demokrácia mélyrepülését látva ahol az emberi jogokat ilyen mesterkedéssel lehet csak úgy-ahogy érvényesíteni. El kell onnan is menekülni. https://m.hvg.hu/kultura/20210806_Barukh_Onjelolt_kolto_interju#rss
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!