Ma van a szociális munka világnapja

2021. március 16. 22:31

Tudom mit jelent szociális munkásnak lenni ma Magyarországon.

2021. március 16. 22:31
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Az idősellátásban, a hajléktalan ellátásban, a gyermekvédelemben, a fogyatékossággal élőkkel foglalkozó segítő szakmákban dolgozók túlóráznak, kiteszik az életüket szó szerint a frontvonalba több mint egy éve a világjárvány idején. Mégis alig kapnak megbecsülést.

Még az oltási sorrendben se kerülnek előre a fogyatékos emberekkel foglalkozók, a gyerekvédelemben dolgozó állami munkások, hiába nagyobb náluk a fertőzés kockázata, mint egy átlag polgárnál. És a plusz pénz se érkezik meg nekik, sőt még taps se jutott nekik, akik azokért dolgoznak, akiknek a legnagyobb szükségük van a gondoskodásra, és így értünk dolgoznak, a közösségért.

Tudom mit jelent szociális munkásnak lenni ma Magyarországon. Anyám, aki egyedül nevelt fel, a gyerekvédelemben dolgozott, és nem kapta meg sose azt a megbecsülést, amit egy ilyen fontos munka megérdemelne. A barátnőm a hajléktalan ellátásban túlórázott, végzett néha fizikai munkát, nevetséges bérért. De mindketten szerették a munkájukat, szeretik a hivatásukat!

A szociális munka világnapja arról a tiszteletről szól, amit ezek az emberek nem kapnak meg. Nem véletlen, hogy a programomban kiemelt helyen szerepel a közalkalmazottak, a szociális dolgozók bérrendezése! Mert nevetséges, hogy ma Magyarországon egy gondozói állásban sokszor nem keres sokkal többet valaki annál, mint akit gondoz!

Boldog nemzetközi szociális munkások napja nincs ma Magyarországon, de az mégis fontos, hogy ezen a napon, és az év többi napján is megemlékezzünk arról az iszonyatosan fontos munkáról, amit végeznek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2021. március 17. 08:56
Azt megértem, hogy a fejlett nyugaton nagy divat a komcsi eszme. De itt?!?! 30 évvel a kommunizmus bukása után?!?
Ben Jeremiah
2021. március 17. 08:25
Ez egy gyökér. Mint mindenki a komcsi oldalon. Azt hiszi, hogy a "bérrendezés" minden megold? Hogy mindenki csak a pénzre hajt? Szociális munkásokra pont azért van nagy szükség, meg a magukat szocialistának nevező antiszociális barmok szétcseszik az emberi kapcsolatokat.
kaszandra
2021. március 17. 07:34
Nagyon utálom mikor politikusok kezdenek minket támogatni, mert olyankor mindig rosszul járunk. Mióta egyszer a Szél Bernadették széttrollkodták egy tüntetésünket, mikor olvasom, hogy megint politikus emel szót értünk, kinyílik a bicska a zsebemben.
kaszandra
2021. március 17. 07:29
"Még az oltási sorrendben se kerülnek előre a fogyatékos emberekkel foglalkozók, a gyerekvédelemben dolgozó állami munkások, hiába nagyobb náluk a fertőzés kockázata, mint egy átlag polgárnál. " Nem bizony, mert már RÉG BE VAGYUNK OLTVA Pfizerrel, mert mikor minket oltottak még csak az volt a választék. "Tudom mit jelent szociális munkásnak lenni ma Magyarországon." NEM TUDOD.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!