Elég volt Tiszát megölni

2020. július 08. 18:45

A legtöbb tehetséges történelem szakos egyetemista rájön, hogy szakmai és anyagi szempontból is jobban jár, ha beáll a ballib táborba.

2020. július 08. 18:45
Grób László
Magyar Nemzet

„Tudhattuk: Trianon 100. évfordulója kiváló alkalom lesz a ballibeknek, hogy rúgjanak néhányat a nemzetbe mint olyanba, annak jobboldali részébe meg különösen. Nem is csalódtunk. S ennek sodrában egy miniatűr magyar történészvita is kirobbant, nevezetesen a szabadkőművesek szerepéről. Indult Romsics Ignác cikkével, azután jött Szakács Árpád írása, rá Ungváry Krisztián válasza, mellette több más vélemény, most szombaton pedig lement a második Ungváry–Szakács-menet is, tágabb dimenziót adva a csörtének.

Lehetne most elemezni a »ki mit is mondott pontosan« kérdését, de felesleges. Mert nem erről szól a vita. Nem egy történelmi részletkérdésről. A vita a céhbeli ballib történészszakma és az azt kívülről támadó céhen kívüliek közti összeütközésről szól. Adva van egy 1945 óta kanonizált XX. századi magyar történelem ballib olvasatban, és az ezt még alig-alig kikezdő, épphogy felépülő jobboldali alternatíva. A ballib oldalon áll a hivatalos szakma nagy része, élén az MTA-val meg az intézményeivel, valamint a legtöbb egyetemi tanszék. Háttérben a könyv- és lapkiadói hálózat. Meg a nemzetközi kapcsolatok. És az utánpótlás: a legtöbb tehetséges történelem szakos egyetemista rájön, hogy szakmai és anyagi szempontból is jobban jár, ha beáll a ballib táborba.

És a jobboldali kurzus asszisztál ehhez, illetve néhány apróbb-nagyobb kísérletet tesz az ellenséges homogén tömb megbontására, illetve a saját háttér kiépítésére. Ami aztán azonnal »szakmai« össz­tűzbe kerül. Mondjuk, hallott már valaki elismerő vagy akár csak jóváhagyó történészi véleményt ballib oldalról a Magyarságkutató Intézetről? Cserébe a megfelelési kényszer és a kisebbrendűségi komplexus kettős szorításában vergődő jobboldali humán értelmiség ezernyi hozsannázásáért a világraszóló ballib teljesítmények előtt?”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tallista
2020. július 09. 12:45
Fontos , hogy krízishelyzetben ne maradjon vezető réteg nélkül az ország. Ehhez a vezető rétegnek lehetőleg kerülnie kell azokat a jóvátehetetlen bűnöket amelyeket Tisza és társai a hadüzenettel és a különbéke elszabotálásával elkövettek , értelmetlen véráldozatok árán kiérdemelve a nemzet gyűlöletét. Minden mást a dualizmus érdemeit és mulasztásait meg lehet higgadtan vitatni , akár értékrendek mentén is. A háborús vereséget és összeomlást azonban nehéz a szabadkőművesekre hárítani. Persze akkor sem volt hasznos egy másik agyalágyult amerikai elnökben megbízni.
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2020. július 09. 11:34
Elsődleges fontosságú a magyar nép múltjának, történelmének értelmezését visszavenni az ilyen rosszindulatúan fintorgó zsidó szarzsákoktól. Jóval több aktivitást várnék a fidesztől ezen a területen. Tessék belenyúlni, ellehetetleníteni az ilyen megélhetési durrugókat, támogatni a magyarokat a területen, faszomat már az úriemberkedésne, ők soha nem lesznek azok, nincs olyan aljas hazugság amire ne vetemednének
Emmanuel Goldstein
2020. július 09. 10:22
Nincs "ballib" és "jobber" történelem. Tények vannak, érvek és dokumentumok. Aki nem rendelkezik ezekkel vagy önkényesen, dilettáns módon mazsolázik mint Raffay és Szakács, nem vitaképes.
Cato1
2020. július 09. 07:02
Ez egy tragédia. Bizonyos vélemények kifejtéséért egzisztenciális ellehetetlenítés, sőt 10 éve létezik olyan történelmi kérdés, melyet vizsgálva ha más következtetésre jutsz, mint azt előírják, börtönbe kerülsz. Ennyire beteg állapotot....hol a kutatási, a szólás, a véleményszabadság???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!