Miért éppen Benedek Tibor?

2020. június 20. 09:12

Csak gondolataim vannak arról, miért éppen Benedek Tibor elvesztése okozott ilyen döbbenetet.

2020. június 20. 09:12
Pető Péter
Pető Péter
24.hu

„Azt hiszem, még sohasem láttam a közösségi médiát olyan buborékmentesnek, mint csütörtökön. Nem voltak falak, társadalmi rétegek, eszmék, ilyen és olyan csoportok, kulturális, generációs, vagyoni gátak: az egész nemzet elgondolhatatlan fájdalommal gyászolta közös hősét.

Azon gondolkodtam, miért éppen Benedek Tibor volt képes oszthatatlan egységbe forrasztani a sok milliót, ilyen elementáris hatást kiváltani. Mármint, evidenciaként számos olyan halottja van az országnak, aki erőfeszítésével, teljesítményével, életével kiérdemelte a nemzet összes tagjának tiszteletét. Ám valamiért nem nagyon állt össze az az egységes és fokozhatatlan közösségi fájdalom, mint a minap.

A gyász alapvetően magányos műfaj. A halál, a veszteség feldolgozása lényegénél fogva egyéni kihívás. Egészen kivételes helyzet, amikor valaki az életével képes a legmélyebben közösségivé tenni a legmagányosabb emberi érzelmi helyzeteket. Csak gondolataim vannak arról, miért éppen Benedek Tibor elvesztése okozott ilyen döbbenetet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kata56
2020. június 21. 11:43
"Alighanem, valahol itt van a Benedek-titok. Abban, hogy ő mindannyiunk közös története, mert mi sem vagyunk eredendően a legjobbak. Ő azért jelenti az ideális ikont, mert mindannyiunk reménye és esélye.": Nem bírja az újságírói lélek elviselni, hogy valami nem RÓLA szól.. Pedig nem annyira bonyolult: Benedek Tibor olyan ember volt, aki mindig minden körülmények között megtette, amit a feladatának tartott, nem egy esetben önmaga fölé emelkedve, tudatosan és mégis szerényen. Nem, nem olyan mint mi, mert közülünk erre csak nagyon kevesen képesek. De legalább általa meglátjuk mi is, hogy milyen az önmagát, küldetését beteljesítő EMBER.
dekoninck
2020. június 20. 22:27
Na igen, a lipsinek érthetetlen, sőt nyugtalanító, ha valaki kiemelkedően pozitív és mindenki által ismert példakép, mert nincs szüksége a felesleges pátyolgatásukra, önálló és vélhetőleg kemény munkával érte el a sikereit. Ők a száznyolcvankettedik transzneműt istenítik, aki végre legyűrte a félelmeit, ezzel megváltoztatta a társadalmat, na meg a barázdált arcú fogatlan 42 éves bácsit, aki legyűrte az alkoholizmusát és "sikeres" ökokertész lett 30 négyzetméteren. Igaz, hogy 48673 társa alkesz maradt, de bemutatják, mint sikeres példát, ami miatt érdemes ebbe ölni az erőfeszítést. (nem mondom, hogy nem érdemes ezzel is foglalkozni, de az nem egy nagy példakép)
Mr Diener Mann
2020. június 20. 22:07
"Azon gondolkodtam, miért éppen Benedek Tibor volt képes oszthatatlan egységbe forrasztani a sok milliót, ilyen elementáris hatást kiváltani. " - ó ez a álszent csodálkozás, hát nem 24 órában uszított, árkot ásott, megosztott mint Orbán Viktor, hát azért.
civis72
2020. június 20. 18:19
...és a destruktív lipsi horda most együtt üvöltheti , hogy: NOLIMPIA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!