Magyarország, a Kárpátok országa

2020. június 04. 22:02

Győztesek vagyunk – talán kicsit meredeken hangzik ez Trianon századik évfordulóján, ám június 4 üzenete nem merül ki a gyászban és a nemzeti összetartozásban. Június 4-nek sokkal fontosabb üzenete is van számunkra: az, hogy győztesek vagyunk.

2020. június 04. 22:02
Tokaji Gergő Máté
Facebook

„A magyarság mára már túl természetesen ölti magára a vesztes fél szerepét és elfeledkezünk arról, hogy nincs még egy nemzet, nincs még egy ország, ami ilyen történelmet és ilyen sorozatos traumákat túlélt volna. Magyarországon a második világháború óta megkopott a nemzeti büszkeség, megrendült a nagyságba vetett hit. Azonban ezt nem az elmúlt ezer évünk, hanem a kommunista, majd kozmopolita elnyomás plántálta belénk.

Trianon után egy azóta sem látott nemzeti konszenzus jött létre: a revízió vágya. A magyarság akkor mutatta meg utoljára a világnak, hogy igenis egy nagy múltú, büszke nemzet vagyunk. Vezetőink nem méricskélték a politikai hasznot, nem féltek, hanem keményen kiálltak ezeréves országunk mellett. 

Ezt a nemzeti konszenzust rúgta fel a hazánkba betörő bolsevik horda és meghonosította a nemzeti megosztottságot. A kommunista uralom után joggal reménykedhettünk, hogy végre újra a nagyság útjára lépünk, de a rendszer itt maradt öröksége immár liberális álarcban tovább bomlasztotta az egyébként is gyenge nemzeti összetartást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
night watch
2020. június 05. 12:10
Nagyon találó, lényegretörő írás.
olajfa1
2020. június 05. 11:12
mi akkor leszünk "győztesek" ha -HA az EU-ban a benesi dekrétum etalonnak vesszük és mi is hasonlóan járunk el az itteni más nemzetiségekket és vallásuakkal, VAGY ODA HATUN A GYAKOR FELEMLEGETÉSSSEL HOGY AZT IS ELTÖRLIK -így 100 év után -Ha a "dunamenti országokat" és Lengyelországot és Cseh országot gazdaságilag egyesíteni tudjuk, és erős egység élére tudunk állni. Ehhez a V4-ek nagyon jó kiinduló alapot biztosít. kb ennyi...
János bácsi
2020. június 04. 23:51
888.:D
Kanmacska
2020. június 04. 23:09
Nagyon igaz írás! A kommunista ideológia, minden kommunista iskola és filozófia akkora károkat okozott a nemzet tudatában negyven év alatt, hogy azt nehéz lesz helyrehozni! A liberális marha állatok ezt a majdnem tudatvesztést most is szeretnék és baszottul igyekezek fokozni! Huszonegyedik századi pártok, mi? Mómentum, Párbeszéd, Ballik, Dékhá, Mamaszop, LMPTGQ, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!